Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Riba,riba,riba

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysiekm
Croentuzjasta
Riba,riba,riba

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 27.06.2005 20:12

Kochani czy kupowaliscie świeże rybki prosto od faceta na campingu,targu itp?
Na co zwracać uwagę,mam tu na myśli gatunki ryb.
Które warto kupić,które unikać ew. czy w ogóle warto sie w to bawić czy lepiej pójść do knajpy?
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 28.06.2005 17:43

Nikt z Was nie kupował w Cro ryb??
DJ Bobo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DJ Bobo » 28.06.2005 19:07

Krzysiekm napisał(a):Nikt z Was nie kupował w Cro ryb??

Okazało się ,ze wszyscy kupowali cipule i teraz nikt nie chce się przyznać. :wink:
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 28.06.2005 19:12

A Ci co sie przyznali drugi raz tego nie zrobią :lol:
dżygit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżygit » 28.06.2005 21:12

my kupowaliśmy sardynki(mało dostępne)potem w przyprawy i na grilla
PYCHOTA
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 28.06.2005 21:18

a ja widziałem w rybarnicy łośmiornicę, jak wylazła ze skrzynki. Facet ją palną w łeb(?) i bez emocji wrócił do rozmowy z innym facetem na straganie. :) :)
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 28.06.2005 22:26

Krzysiekm napisał(a):... czy lepiej pójść do knajpy?

Skoro już ewentualnie wybierzesz knajpę, a nie samodzielne pitraszenie, to tu są ciekawe i pożyteczne informacje, jakie zwyczaje panują odnośnie serwowania w knajpach ryb. Warto sobie przeczytać.

forum/viewtopic.php?p=61161#61161

Tak, czy inaczej - DOBAR TEK!!! :D

Pozdrav
Jola
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 28.06.2005 22:27

Świeże ryby na targach kupowałem wielokrotnie i nigdy nie zdażyło mi się że wciśnięto mi nienadające sie do jedzenia. Niekoniecznie trzeba kupować duże ryby najdroższych gatunków. Mojej rodzinie nieraz bardzo smakowały smażone na oleju z dodatkiem np czosnku małe -około12-15-20 cm długości rybki- po około 20-25-30 kun. Te duże -(najdroższe 80- 100kun) też bardzo dobre, ale kosztują jakby za dużo. :?
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 02.07.2005 20:33

O rybach co prawda po chorwacku i niemiecku, ale z obrazkami,
"Fisch erster Klasse = ryby pierwszej klasy"
"Fisch zweiter Klasse = ryby drugiej klasy"
"weitere Brassen = inne brassy" - czyli inne ryby oferowane często jako Zubatac - co nie znaczy że złe ale powinny być tańsze.

http://www.skippertipps.de/speisefische.htm

Najlepiej kupować z kutra, zazwyczaj ważą na oko i za cenę 1 kg dostaniemy co najmniej 1,5kg
pawunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawunia » 05.07.2005 12:12

ja kupowałem kalmary i sardynki ..................... na przynete dla rybek :lol:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone