napisał(a) Seavolv » 05.07.2010 20:10
barwol napisał(a):...Ja np. zawsze rezerwuje ponieważ wizja szukania wieczorem kempingu z 3 małych dzieci na pokładzie samochodu po prostu mnie przerasta. Ale jazda w ciemno też jest OK - tak robie jak podróżuje na moim pojedzie 2-kołowym. Ale wtedy jestem sam...
Dokładnie tak jak piszesz, jak się jedzie w dwójkę lub sememu to może być ci rybka czy tu czy tam zawsze się coś znajdzie, jak już jedziesz z dziećmi to taka objazdówka po kempingach w celu szukania miejsca może być lekko zniechęcająca.
Właśnie po to jest forum i ten temat, aby podyskutować i wymienić doświadczenia, wg mnie rezerwacja ma sens wtedy, jeśli zna się kemping i położenie parcel.
Ale o czy ty piszesz? Może źle to zrozumiałem ale raczej nie ma czegoś takiego ja "położenie parceli".
Z tego co wiem (ale może mało wiem) robiąc rezerwację nie zrobisz sobie na konkretną parcelę! Chyba by powariowała obsługa kempingu gdyby jeszcze miała do rezerwacji przypisane konkretne miejsce.
Robiąc rezerwację robisz ją na konkretną STREFĘ a nie parcele.
Powtarzam to w każdym takim temacie Rezerwacja w niektórych Campingach w sezonie to istny bilet wstępu na camping, bez rezerwacji nawet nie chcą rozmawiać.
Janusz Bajcer napisał(a):Rezerwacja kosztuje, parcela w strefie numerowanej jest droższa niz w dowolnym miejscu kempingu.
Ale jak kosztuje? Płacisz zadatek który jest później doliczony do kosztów pobytu, więc kosztuje tylko tyle że trzeba opłacić przelew. To samo co w Polsce rezerwując dowolną kwaterę nad morzem czy w górach.
Natomiast parcele numerowane były wszystkie zajęte i tam dopiero był namiot przy namiocie.
Osobiście wolę miejsca nierezerwowane, też mam duży namiot + pawilon
Nie będę dyskutował bo każdy woli jak woli i o gustach się nie dyskutuje ale pisanie że na parcelach jest namiot przy namiocie to lekka przesada, skoro parcela to obszar wydzielony i ma wystarczyć na przyczepę i samochód, na dwie moje parcele w CRO żadna nie miała mniej niż około 6x7m