Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rezerwowac campingi??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
poca
Plażowicz
rezerwowac campingi??

Nieprzeczytany postnapisał(a) poca » 17.03.2008 09:51

Witam,
czy konieczne jest rezerwowanie miejsc na campingach? wybieram sie na Półwysep Peljesac by popływac na desce a ponieważ pierwszy raz tam jadę i to w szczycie sezony (II połowa lipca) do tego z dwu letnia corcią to chciałym miec pewność że nie będę pół nocy szukac wolnych miejsc? Co radzicie? ps.Jade z wlasnym namiotem.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.03.2008 09:54

Witaj poca :D

Nikt Ci nie zagwarantuje, że na 100% znajdziesz miejsce jakiego szukasz, ale wydaje mi się, że nie powinieneś się z tym zbytnio przejmować tylko jechać w ciemno. My zawsze tak robimy ;)

Pozdrav :papa:
Zapalony campingowiec :D
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.03.2008 17:39

Śmiało jechać bez rezerwacji, mimo szczytu sezonu. Miejsce dla 1 pojazdu i namiotu zawsze będzie w różnych miejscach campu. Może być kłopot z miejscem obok siebie dla np 2-3 rodzin i z miejscem nad samym morzem. Sprawdzałem wielokrotnie na własnym przykładzie. Polecam campy na PELJESACU są świetnie położone, chociaz standart chyba lekko odstaje od tych na wybrzeżu.
GAJUS
g0kazik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) g0kazik » 17.03.2008 19:18

Tylko w ciemno, bez rezerwacji. Ja tak zrobiłem w zeszłym roku i wyszło cudownie. W rzeczywistości kempingi wyglądają inaczej niż na stronach internetowych. W tym roku też tak jadę.
poca
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) poca » 18.03.2008 07:31

Gajus.ems napisał(a):Śmiało jechać bez rezerwacji, mimo szczytu sezonu. Miejsce dla 1 pojazdu i namiotu zawsze będzie w różnych miejscach campu. Może być kłopot z miejscem obok siebie dla np 2-3 rodzin i z miejscem nad samym morzem. Sprawdzałem wielokrotnie na własnym przykładzie. Polecam campy na PELJESACU są świetnie położone, chociaz standart chyba lekko odstaje od tych na wybrzeżu.
GAJUS

Gajus a które campy na PELJESACU polecasz? wybieram sie tam na dechę wiec kamping musi być nastawiony na windsurfingowców (wiem ze wszystie w tej okolicy, ale który najlepszy?) po za tym przydałaby sie knajpa na kmpingu bo jedziemy w 2 rodziny i to jednym samochodem wiec spakowanie dech, namiotów i sprzętu do gotowania może byc wyczynem nie lada
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 18.03.2008 08:06

Jakbyś jechał do Itali szczególnie na północ to nad rezerwacją bym się zastanowił. W Chorwacji nie ma takiej potrzeby.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.03.2008 08:47

poca napisał(a):
Gajus.ems napisał(a):Śmiało jechać bez rezerwacji, mimo szczytu sezonu. Miejsce dla 1 pojazdu i namiotu zawsze będzie w różnych miejscach campu. Może być kłopot z miejscem obok siebie dla np 2-3 rodzin i z miejscem nad samym morzem. Sprawdzałem wielokrotnie na własnym przykładzie. Polecam campy na PELJESACU są świetnie położone, chociaz standart chyba lekko odstaje od tych na wybrzeżu.
GAJUS

Gajus a które campy na PELJESACU polecasz? wybieram sie tam na dechę wiec kamping musi być nastawiony na windsurfingowców (wiem ze wszystie w tej okolicy, ale który najlepszy?) po za tym przydałaby sie knajpa na kmpingu bo jedziemy w 2 rodziny i to jednym samochodem wiec spakowanie dech, namiotów i sprzętu do gotowania może byc wyczynem nie lada

Wpisz w google earth VIGANJ; później najedź myszka na niebieskie punkciki i szukaj Antony Boy`s beachPrzy samej plaży na cypelku masz lagodne zejście do wody i zacieniony camping.
Do Orebica pare kilometrów.
poca
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) poca » 18.03.2008 10:43

a może moglibyscie mi polecić kamping (tylko na PELJESACU) który jest nastwiony na windsurferów z dziećmi czyli:
- jest połozony w miejscu gdzie mozna pływać na desce
- ma łagodne zejście do wody
- ma plac zabaw
- knajpę
- czyste sanitariaty
z góry dzieki :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.03.2008 11:04

poca napisał(a):a może moglibyscie mi polecić kamping (tylko na PELJESACU) który jest nastwiony na windsurferów z dziećmi czyli:
- ma plac zabaw
- knajpę
- czyste sanitariaty

:roll: Post wyżej napisałem. VIGANJ. :!: :!: :!:
poca
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) poca » 18.03.2008 11:52

FUX napisał(a):
poca napisał(a):a może moglibyscie mi polecić kamping (tylko na PELJESACU) który jest nastwiony na windsurferów z dziećmi czyli:
- ma plac zabaw
- knajpę
- czyste sanitariaty

:roll: Post wyżej napisałem. VIGANJ. :!: :!: :!:

słyszłam o tym Viganyj ale jakoś żaden camping mnie nie przekonał może dlatego że początkowo szukałam na ITSRI a na Peljesac'u standard o 3 *** nizszy :( przynajmniej tak to widze na necie, ale nic poszukam jeszcze
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 19.03.2008 12:43

Przyłączam się do opinii, by jechać w ciemno. Zawsze jeździliśmy w ciemno (w sierpniu z małym dzieckiem i duużym namiotem) i nie było większego problemu ze znaleziem miejsca-a lepiej zobaczyć na miejscu, jak wszystko wygląda
Byliśmy na campie "Adriatic" w Mokalo przed Orebiczem - kemping bardzo sympatyczny, knajpka jest, łazienki czyste, jest centrum nurkowe (można spróbować nurkowania z instruktorem), nie ma placu zabaw, ale jest basen i to naszemu 5-latkowi w zupełności wystarczyło. Niestety najbliższy sklep w Orebiczu. Co do desek - to szczerze mówiąc nie widziałam na plaży zbyt wielu windsurfingowców (właściwie żadnego...). Ale za Orebiczem pływało ich mnóstwo, więc może rzeczywiście raczej jakiś camp w tamtych okolicach.
poca
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) poca » 19.03.2008 12:51

ankas napisał(a):Przyłączam się do opinii, by jechać w ciemno. Zawsze jeździliśmy w ciemno (w sierpniu z małym dzieckiem i duużym namiotem) i nie było większego problemu ze znaleziem miejsca-a lepiej zobaczyć na miejscu, jak wszystko wygląda
Byliśmy na campie "Adriatic" w Mokalo przed Orebiczem - kemping bardzo sympatyczny, knajpka jest, łazienki czyste, jest centrum nurkowe (można spróbować nurkowania z instruktorem), nie ma placu zabaw, ale jest basen i to naszemu 5-latkowi w zupełności wystarczyło. Niestety najbliższy sklep w Orebiczu. Co do desek - to szczerze mówiąc nie widziałam na plaży zbyt wielu windsurfingowców (właściwie żadnego...). Ale za Orebiczem pływało ich mnóstwo, więc może rzeczywiście raczej jakiś camp w tamtych okolicach.

Decyzja zapadła: Jedziemy w ciemno;-)
dziekuje wam za opinie i pomoc w podjeciu tej decyzji
pozdrawiam serdecznie
Poca 8)

Powrót do Kempingi