Re: Czy szukanie kwatery ma jeszcze sens? lipiec/sierpień
napisał(a) arturescu » 24.06.2019 14:01
czarna.perla napisał(a):Jestem tu pierwszy raz więc najpierw chciałam się przywitać ze stałymi bywalcami.
W Chorwacji byłam z rodziną tylko raz i wtedy wyjazd był planowany na pół roku wcześniej. Teraz mamy mało czasu bo interesuje nas przełom lipca i sierpnia, wyjazd najlepiej 28.07. Dwoje dorosłych i dwoje dużych dzieci. Bardzo blisko plaży (tak żeby dzieci mogły bez problemu pobiec np do wc) ale zejście może być strome. Co najważniejsze mała miejscowość: Stara Baska, Pisak, Marusici, Mimice, ale mogą być tez inne- im mniejsza tym lepsza (wystarczy jeden sklep, knajpy nie musi być wcale). Szukam na booking i nic nie mogę znaleźć, a jeśli już to ceny zaporowe. Chciałabym zmieścić się w max 70 euro za dobę, Czy szukanie jeszcze ma sens czy juz sobie odpuścić i pojechać w Polskę?
Kiepsko to widzę
Szukasz miejscówki w najwyższym sezonie. Dla 2 + 2, jeśli dzieci są duże, wypadałoby mieć 2 sypialnie, chcesz aby to było bardzo blisko plaży, a jednocześnie za małe pieniądze. Takie rzeczy tyko w ...
Znam okolice Marusici/Mimic. Kilka lat temu apartamenty 2+2 przy plaży, czyli bez konieczności przechodzenia przez Jadrankę, która ciągnie się tam bardzo blisko brzegu "chodziły" tam za min 80 euro, 90+ euro kosztował apartament 5-osobowy z dwiema sypialniami.
Teraz, miesiąc wcześniej wszystkie lepsze miejsca już zajęta, można tylko liczyć, że coś się zwolni z przyczyn losowych. Nie szukaj na bookingu, tam jest z reguły jest nieco drożej, lepiej takie portale jak apartamentychorwacja.pl , może coś się trafi i gdzieś będzie jakieś okienko, ale przygotuj się na większą elastyczność jeśli chodzi o termin. Szukaj też na indywidualnych stronach apartamentów., które wyświetlają się w mapach google.
Planujecie miejsca bardzo popularne, bo z łatwym dojazdem. jeśli zależy wam na Chorwacji, spróbujcie szukać na wyspach albo Peljesacu - południowy Hvar, zachodnia Korcula, Dingac Borak na Peljesacu. Popytaj na portalu korcula-larus.com. Tam zdarzają się okazje.