kombiak napisał(a):Musisz określic czy w okolicy mają być zabytki, dyskoteki, spokój, odległość od plaży
Jasne, to prawda. To tak jakbym kupował samochód. Jaki samochód ?. No, samochód![]()
Generalnie jest to mój pierwszy wyjazd, więc chętnie zobaczę cokolwiek.
Mój kolega z którym jadę to może spędzić dwa tygodnie w pokoju przy napojach,
ja jadę nad morze, najchętniej bez ruszania auta , najwyżej do sklepu co dwa-trzy dni, czy na wycieczkę.
I to jedyny wyznacznik.
Pozdrawiam z już ciepłego Wrocławia.
Jacek
Każdy region Chorwacji jest godny polecenia. Ja byłem Na Istrze w Rovinj i Puli. Minusem tych miejscowości jest to, że w zasadzie wszędzie trzeba się liczyć minimum z 0,5 do 2 km dojazdu do plaży. W zależności od kwatery. W każdej tej miejscowości są domy w odległości do 300-400 metrów, ale to trzeba już rezerwować. W lipcu jesteś bez szans. Plusem ogromnym są piękne plaże. Trawiaste, zadrzewione -są miejsca, gdzie w zasadzie siedzi się w lesie na plaży.
Byłem na wyspie Krk, ale podobalo mi się najmniej. Oczywiście większości pewnie się podoba, każdy ma inne preferencje. Byłem też koło Splitu w Podstranie. Tam można znaleźć domy na samej plaży. Do Podstrany około 1200 km z Wrocławia, na Istrę około 1000.
Najlepiej jak znajdziesz sobie jakieś miejsce i poprosisz o komentarz, na grupie ludzie byli wszędzie, zawsze ktoś skomentuje i pomoże podjąć decyzję. Może też ktoś Ci wyśle na priva ofertę, ja tak kiedyś dostałem, ale nie skorzystałem.
Pisz jak coś Ci się spodoba.