Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rezerwacje apartamentów na 2019.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolcix
Croentuzjasta
Re: pomoc dla początkujących:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 11.02.2019 19:24

nie szukaj piaszczystych plaż w Chorwacji. serio
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 11.02.2019 19:26

adaduska napisał(a):Dzień dobry,
od kilku lat "wybieramy się" do Chorwacji i zawsze było za drogo. Ale w końcu w tym roku twardo postanowiliśmy, że jedziemy i pokażemy dzieciom "coś ładnego" :) . Przepraszam za moje trywialne pytanie, zaraz będzie pewnie mnóstwo komentarzy: poczytaj wątki...a wiec poczytałam, ale za dużo tego i sie nie znam :? , nie mamy doświadczenia w zagranicznych wypadach. A teraz do rzeczy: Poszukuję kwaterki/domu, nie musi być to super apartament, ale z kuchnią, bo pewnie będziemy sami gotowali,raczej w cichej miejscowości, żeby zaznać chorwackiego klimatu, bardziej na południe, żeby plaże były względnie piaszczyste, w cenie umiarkowanej, oczywiście w miarę blisko morza (ale z 10 minut też sie możemy przejść). Jedziemy w 4 osoby dorosłe i 3 dzieci w tym jedno już całkiem dojrzałe. Mogą to być dwa oddzielne pomieszczenia, albo wspólne. Termin początek sierpnia.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakieś konkretne propozycje, może być na priv: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ada

Pewnie za chwile dostaniesz pare innych adresów, ale korzystam z tego że jestem pierwszy. Poczytaj o miasteczku Nin, piasek dla dzieci, blisko Pag, Zadar i pare innych atrakcji. Jak ci się spodoba daj znac, wysle ci adres. Pozdrawiam.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2019 19:33

[quote="adaduska"] Poszukuję kwaterki/domu, nie musi być to super apartament, ale z kuchnią, bo pewnie będziemy sami gotowali,raczej w cichej miejscowości, żeby zaznać chorwackiego klimatu, bardziej na południe, żeby plaże były względnie piaszczyste, w cenie umiarkowanej, oczywiście w miarę blisko morza (ale z 10 minut też sie możemy przejść). Jedziemy w 4 osoby dorosłe i 3 dzieci w tym jedno już całkiem dojrzałe. Mogą to być dwa oddzielne pomieszczenia, albo wspólne. Termin początek sierpnia.
[/quote]
Chciałabym się dowiedzieć, co konkretnie oznacza "umiarkowana cena", "rejon bardziej na południe" oraz praktycznie nie mające z nim związku "plaże względnie piaszczyste" - bo te elementy są dla mnie niejasne. Byłoby dobrze wiedzieć także ile lat ma najmłodsze dziecko w ekipie oraz czego oczekujecie od cichej miejscowości, bo w szczycie sezonu o takie bardzo trudno. Jeśli odpowiedź nie sprawi Ci kłopotu, oczywiście.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 11.02.2019 20:06

welna napisał(a):
adaduska napisał(a):Dzień dobry,
od kilku lat "wybieramy się" do Chorwacji i zawsze było za drogo. Ale w końcu w tym roku twardo postanowiliśmy, że jedziemy i pokażemy dzieciom "coś ładnego" :) . Przepraszam za moje trywialne pytanie, zaraz będzie pewnie mnóstwo komentarzy: poczytaj wątki...a wiec poczytałam, ale za dużo tego i sie nie znam :? , nie mamy doświadczenia w zagranicznych wypadach. A teraz do rzeczy: Poszukuję kwaterki/domu, nie musi być to super apartament, ale z kuchnią, bo pewnie będziemy sami gotowali,raczej w cichej miejscowości, żeby zaznać chorwackiego klimatu, bardziej na południe, żeby plaże były względnie piaszczyste, w cenie umiarkowanej, oczywiście w miarę blisko morza (ale z 10 minut też sie możemy przejść). Jedziemy w 4 osoby dorosłe i 3 dzieci w tym jedno już całkiem dojrzałe. Mogą to być dwa oddzielne pomieszczenia, albo wspólne. Termin początek sierpnia.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakieś konkretne propozycje, może być na priv: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ada

Pewnie za chwile dostaniesz pare innych adresów, ale korzystam z tego że jestem pierwszy. Poczytaj o miasteczku Nin, piasek dla dzieci, blisko Pag, Zadar i pare innych atrakcji. Jak ci się spodoba daj znac, wysle ci adres. Pozdrawiam.

Chorwacja to nie jest kraj piaszczystych plaż. Jeśli szukasz takich dla dzieci, jedź do Bułgarii. W Chorwacji tych parę miejsc to bury piach i mętna woda.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 11.02.2019 20:10

Mikromir napisał(a):
adaduska napisał(a): Poszukuję kwaterki/domu, nie musi być to super apartament, ale z kuchnią, bo pewnie będziemy sami gotowali,raczej w cichej miejscowości, żeby zaznać chorwackiego klimatu, bardziej na południe, żeby plaże były względnie piaszczyste, w cenie umiarkowanej, oczywiście w miarę blisko morza (ale z 10 minut też sie możemy przejść). Jedziemy w 4 osoby dorosłe i 3 dzieci w tym jedno już całkiem dojrzałe. Mogą to być dwa oddzielne pomieszczenia, albo wspólne. Termin początek sierpnia.

Chciałabym się dowiedzieć, co konkretnie oznacza "umiarkowana cena", "rejon bardziej na południe" oraz praktycznie nie mające z nim związku "plaże względnie piaszczyste" - bo te elementy są dla mnie niejasne. Byłoby dobrze wiedzieć także ile lat ma najmłodsze dziecko w ekipie oraz czego oczekujecie od cichej miejscowości, bo w szczycie sezonu o takie bardzo trudno. Jeśli odpowiedź nie sprawi Ci kłopotu, oczywiście.

Dla 7 osób to apartament z 3 sypialniami, albo 2 sypialnie + spory pokój dzienny ze spaniem. Kuchnia to standard. Początek sierpnia to szczyt sezonu. Po co piaszczyste plaże? W Chorwacji takich prawie nie ma."Cichej" miejscowości w tym terminiew dół od Splitu raczej na stałym lądzie nie znajdziesz. Prędzej coś na wyspach.
Wojtiszka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtiszka » 11.02.2019 22:53

Ja mam podobną sytuację - opuszczamy nasza ukochana Dalmację i tym razem planujemy Istrię na weekend majowy i to w dodatku ze znajomymi więc mamy spora gromadkę w sumie 8 osób 4 dorosłych i 4 dzieci w tym jedno poniżej roku. Czy macie jakieś namiary na apartament najlepiej dla nas wszystkich, ale mogą też być dwa osobne w cenie ok 50 zł/noc za osobę. Chcieliśmy coś na zachodniej części Istrii, i spokojnego jak Fazana, czy Poreć. My zawsze przyjaźniliśmy się z właścicielami, więc dobrze by było, gdyby właściciele tam mieszkali. No ale wiem, że to już spore wymagania, ale może akurat coś macie?! Będę bardzo wdzięczna. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2019 23:39

Wojtiszka napisał(a):Ja mam podobną sytuację - opuszczamy nasza ukochana Dalmację i tym razem planujemy Istrię na weekend majowy i to w dodatku ze znajomymi więc mamy spora gromadkę w sumie 8 osób 4 dorosłych i 4 dzieci w tym jedno poniżej roku. Czy macie jakieś namiary na apartament najlepiej dla nas wszystkich, ale mogą też być dwa osobne w cenie ok 50 zł/noc za osobę. Chcieliśmy coś na zachodniej części Istrii, i spokojnego jak Fazana, czy Poreć. My zawsze przyjaźniliśmy się z właścicielami, więc dobrze by było, gdyby właściciele tam mieszkali. No ale wiem, że to już spore wymagania, ale może akurat coś macie?! Będę bardzo wdzięczna. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wojtiszka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtiszka » 12.02.2019 07:23

Dziękuję Janusz, znam tę stronę i przeglądałam ją już - dlatego pytałam o coś sprawdzonego, ale i tak dziękuje za odpowiedź.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.02.2019 08:25

Wojtiszka napisał(a):Czy macie jakieś namiary na apartament najlepiej dla nas wszystkich, ale mogą też być dwa osobne

Przesłałam na PW. Pozdrawiam.
Gregoz10
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregoz10 » 12.02.2019 08:41

Witam,
Poszukuje domku lub apartamentów dla 3 rodzin ,(wszystkie 2+2) 12 osób ,w tym 2 dzieci śpiących z rodzicami.w breli blisko morza do 70 m , żeby nie było płaczu z chodzeniem pod górę .warunki najlepiej 3 ,pokoje osobne, ale nie koniecznie .cena do 100 euro za dobę za wszystko (coś koło tego).warunki nie muszą być jakieś super tylko blisko morza .termin koniec czerwca początek lipca na 10 dni .
Bardzo proszę o propozycje na maila bo ciężko mi znaleźć coś w miarę taniego .Może ktoś ma namiary na kwaterę w tych cenach
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry bardzo dziękuję :D :papa:
Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.02.2019 09:03

Apartament z 3 sypialniami w Breli w odległości do 70 m od morza w cenie 100 eur - to nierealne. Musisz mieć dużego fuxa, aby coś w takiej cenie znaleźć. Już jak szukałam dla 2+1 (10 l.) w 2014 r. to cena wynosiła 60 eur, a gdzie app. 3 razy większy.... Zmień miejscowość lub wymagania, choć i tak za app. z 3 sypialniami w takiej cenie będzie trudno.... No chyba, że 100 eur to po podzieleniu na jedną rodzinę na być...
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.02.2019 10:05

Gregoz10 napisał(a):Witam,
Poszukuje domku lub apartamentów dla 3 rodzin ,(wszystkie 2+2) 12 osób ,w tym 2 dzieci śpiących z rodzicami.w breli blisko morza do 70 m , żeby nie było płaczu z chodzeniem pod górę .warunki najlepiej 3 ,pokoje osobne, ale nie koniecznie .cena do 100 euro za dobę za wszystko (coś koło tego).warunki nie muszą być jakieś super tylko blisko morza .termin koniec czerwca początek lipca na 10 dni .
Bardzo proszę o propozycje na maila bo ciężko mi znaleźć coś w miarę taniego .Może ktoś ma namiary na kwaterę w tych cenach
Pozdrawiam

Również nie wierzę, że w Breli nad morzem za 100 euro dla 12 osób coś znajdziecie!Dla 4 osób to się zgodzę ale dla 12???
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 12.02.2019 10:26

amatus1 napisał(a):
Gregoz10 napisał(a):Witam,
Pozdrawiam

Również nie wierzę, że w Breli nad morzem za 100 euro dla 12 osób coś znajdziecie!Dla 4 osób to się zgodzę ale dla 12???

W terminie przełom czerwca/lipca za 3-sypialniowy apartament dla 7-8 osób w pierwszej linii trzeba zapłacić co najmniej 150 euro.
Wojtiszka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtiszka » 12.02.2019 13:44

DZiękuję "Mikromir"
ryszard_ochodzki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard_ochodzki » 13.02.2019 13:07

Dzień dobry.
Poszukuję do wynajęcia apartament/domek:
* liczba os. dorosłych - 4
* liczba dzieci - 5 (13,7,3,2,1)
* region - płn.Dalmacja/śr. Dalmacja
* termin - 25.06 - 05.07
* blisko plaży
Jakby znalazła się jakaś dobra dusza i poleciła coś sprawdzonego będę ogromnie wdzięczny.
Jest taki ogrom informacji i ofert w Internecie, że bardzo ciężko zdecydować się na cokolwiek.
Dziękuje :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje