Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rezerwacja

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agns
Podróżnik
rezerwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) agns » 05.07.2006 14:25

mam pytanie, zarezerwowałam bezpośrednio (pierwszy raz jade do cro) apartament przez internet. Właścieciel odpisał mi, że mam wolne pokoje we wskazanym terminie. Odpowiedziałam, że wszystko mi pasuje i chcę zarezerwować...on na to - ok, czekam na was....i tyle...czy to jest normalne, że nie chce zaliczki, ani nic!? Ma tylko moje nazwisko i maila...W Polsce to raczej by nie przeszło...czyżby Chorwaci mieli zupełnie inną menatalność??
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 05.07.2006 14:30

No to masz szczęście ze wlaściciel nie chce wcześniejszej rezerwacji pieniężnej i nie wymaga wpłaty...oprocz wpłaty musiałbyś się liczyć z dodatkowymi kosztami przelewu...a mentalność jest różna jedni wymagają, drudzy nie.
Zawsze na miejscu możesz podziekować gdy miejsce nie będzie ci odpowiadać i co najważniejsze nie tracisz zaliczki
pozdrawiam-udanych wakacji!
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 05.07.2006 14:53

agns napisał(a):mam pytanie, zarezerwowałam bezpośrednio (pierwszy raz jade do cro) apartament przez internet. Właścieciel odpisał mi, że mam wolne pokoje we wskazanym terminie. Odpowiedziałam, że wszystko mi pasuje i chcę zarezerwować...on na to - ok, czekam na was....i tyle...czy to jest normalne, że nie chce zaliczki, ani nic!? Ma tylko moje nazwisko i maila...W Polsce to raczej by nie przeszło...czyżby Chorwaci mieli zupełnie inną menatalność??

jakieś 3 lata temu, miała podobną sytuację - zarezerwowałam apartament na wyspie Kryk nie wpłacając zaliczki. Przyznam że się troche bałam ale niepotrzenie. Po dojechaniu na miejsce zapłaciłam i miałam bardzo udane wakację :)

pzdr,
Paula
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 05.07.2006 17:28

agns napisał(a):mam pytanie, zarezerwowałam bezpośrednio (pierwszy raz jade do cro) apartament przez internet. Właścieciel odpisał mi, że mam wolne pokoje we wskazanym terminie. Odpowiedziałam, że wszystko mi pasuje i chcę zarezerwować...on na to - ok, czekam na was....i tyle...czy to jest normalne, że nie chce zaliczki, ani nic!? Ma tylko moje nazwisko i maila...W Polsce to raczej by nie przeszło...czyżby Chorwaci mieli zupełnie inną menatalność??

Powiem Ci szczerze ANGS ...ci ktory nie chca zaliczke, nie znaja interes. I jak sie znajdzie gosc ktory zarezerwowal 10 kwater bez zaliczki... a tylko jedna wezme..to napewno na 100% inni bede szukac zaliczka...
agns
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agns » 06.07.2006 08:54

może dlatego, że rezerwowałam bezpośrednio ze strony chorwackiej...wiem, że ta osoba ogłasza się tylko na stroni BRELI, może jeszcze ufa ludziom...lub zarezewowoała ten apart dla kilku osób i kto pierwszy ten lepszy...i właśnie tego się obawiam, nie mam pojęcia jak moge to sprawdzić!
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 06.07.2006 12:20

Jak to sprawdzić? Proste! Napisz z innego maila i zapytaj o ten apartament czy jest wolny w terminie w którym się wybierasz...
zobaczysz jaka bedzie odpowiedz
DeBeScIaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DeBeScIaK » 07.07.2006 14:11

madzia1981 napisał(a):Jak to sprawdzić? Proste! Napisz z innego maila i zapytaj o ten apartament czy jest wolny w terminie w którym się wybierasz...
zobaczysz jaka bedzie odpowiedz

bardzo dobry pomysł

ale mentalność Chorwatów jest zupełnie inna niż Polaków i wydaje mi się że to całkiem normalne że nie chce zaliczki.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 07.07.2006 15:44

Mi też wydaje się to normalną sprawą...z reguły agencje i biura podróży chca zaliczki a sami właściciele niekoniecznie zawsze to robią
Pozdrawiam :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje