Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rezerwacja poprzez booking.com

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Rezerwacje przez booking.com i inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2015 10:46

Podobną praktykę zauważyłem przy przeglądaniu cen promowych na stronach pośredników. Cena zawsze wychodziła inna. Ale też i np. na stronie t-mobile co dzień bywają inne ceny. Korpo-marketing ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2015 12:01

Ceny zmieniają się bardzo często,
jak ktoś ma szczęście, to ten sam nocleg może upolować kilkadziesiąt procent tańszy 8)

Zdarza się, że jednym tygodniu śniadania są w cenie noclegu, w następnym trzeba za nie sporo dopłacić :roll:
Czasem są też spore różnice między poszczególnymi firmami, w booking.com może być drożej lub taniej o kilkadziesiąt procent niż u konkurencji :roll:

Najlepiej sprawdzić kilka firm, porównać ceny 8)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 30.05.2015 23:04

Ja sprawdzała cenę przez booking i udało mi się wejść na stronę właściciela i różnica kolosalna - prawie 1000 zł!!!!! Przy 14 dniach Oczywiście bezpośrednio kontakt z właścicielem okazał się tańszy :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2015 23:20

Booking specjalizuje się w sprzedaży noclegów na 1 noc, kilka nocy :roll:

Przy dłuższych pobytach często opłaca się negocjować bezpośrednio z właścicielem kwatery :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2015 12:56

Ja właśnie zarezerwowałem pobyt przez ten portal, cena jest do przyjęcia, ale jest inna bardzo ważna cecha tego portalu, możliwość bezpłatnej rezerwacji i bezpłatnej rezygnacji z pobytu, i to mi właśnie pasuje. Żadnych zaliczek, oczekiwania na potwierdzenie przelewu, prowizji banku itp. stresów, jak coś się wysypie z wyjazdem to kilka kliknięć i rezerwacja bezpłatnie odwołana.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2015 13:07

No, to jest tylko możliwość :roll:

Przeważnie ta możliwość kosztuje dodatkowo, czasem jest to spora różnica 8)

Jak ktoś ma zarezerwowany nocleg nad morzem, to niewiele ryzykuje
płacąc z góry kartą w booking.com za nocleg tranzytowy
A płaci się mniej :D
hinbet
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hinbet » 31.07.2015 16:10

Witam, Przed chwilą zarezerwowałem domek w Chorowacjii na booking.com, bez podawania karty płatniczej. Zarezerwowałem myśląc, że odwołanie jest bezpłatne. Przy potwierdzeniu okazało się, że jest bezpłatne do 7 dni a po 7 dniach płatnie. Czy z uwagi na to, że dokonałem rezerwacji 6 dni przed i dziś chcę to anulować to czy będę musiał zapłacić ? Jak wgl. będą ode mnie tego oczekiwać, skoro nie podawałem karty płatniczej ! Jeszcze nie anulowałem, bo nie wiem co mam robić !
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.07.2015 16:29

Skoro zarezerwowałeś i jak potwierdziłeś rezerwację to na 48 godz. przez przyjazdem do celu możesz z niej zrezygnować , bynajmniej ja tak mam napisane na potwierdzeniu rezerwacji , bo póki co jeszcze trzymam rezerwację na wrzesień w Rovinj , pomimo to że postanowione że jedziemy do Tucepi w ciemno.
......ale różnie to w życiu to bywa i trzymam tą rezerwację w zanadrzu , jakby się plany zmieniły.

Anuluj i po kłopocie.
Ostatnio edytowano 31.07.2015 16:42 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2015 16:41

hinbet napisał(a):Witam, Przed chwilą zarezerwowałem domek w Chorowacjii na booking.com, bez podawania karty płatniczej. Zarezerwowałem myśląc, że odwołanie jest bezpłatne. Przy potwierdzeniu okazało się, że jest bezpłatne do 7 dni a po 7 dniach płatnie. Czy z uwagi na to, że dokonałem rezerwacji 6 dni przed i dziś chcę to anulować to czy będę musiał zapłacić ? Jak wgl. będą ode mnie tego oczekiwać, skoro nie podawałem karty płatniczej ! Jeszcze nie anulowałem, bo nie wiem co mam robić !

Przeczytaj dokładnie, co mówi umowa :roll:

Najlepiej skopiuj i wrzuć w tym wątku :!:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.07.2015 16:56

Skoro nie podał numeru karty to z sufitu mu płatności nie ściągną.

Natomiast przy podaniu numery karty kredytowej płatność jest z reguły dokonywana na miejscu po przybyciu.
Płatność z karty zostanie ściągnięta jeśli nie pojawisz się w hotelu bez wcześniejszego odwołania rezerwacji na 48 godz. przed przybyciem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2015 17:16

Różnie bywa z anulowaniem rezerwacji :roll:
Różny jest czas bezpłatnego anulowania.
Czasem anulować bezpłatnie się nie da, za to jest niższa cena.

Booking.com podaje, że
"zasady dotyczące przedpłaty i anulowania rezerwacji różnią się" :!:

Dlatego niech autor zapytania nam wklei to, na co się zgodził przy rezerwacji :!:

Ściągnąć zawsze ściągną, jak chcą. :wink:
Podaje się swoje dane i rezerwujący nie jest anonimowy
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.07.2015 17:24

Lednice napisał(a):Ściągnąć zawsze ściągną, jak chcą. :wink:
Podaje się swoje dane i rezerwujący nie jest anonimowy

No dobra Tadek no , ale mogłem sobie zrobić rezerwację bez podania karty kredytowej , np. na Kaczyńskiego , podałem @ z choinki .........jak ściągną właśnie ode mnie siano? :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2015 17:31

No, ale nie jesteś anonimowy :roll:

Byli tacy, co myśleli, że są. Nadawali komuś do najgorszych w internecie, a potem zdziwko, bo bardzo łatwo ustalono kim są i gdzie mieszkają. I mieli problemy 8)

W tym przypadku chodzi o kasę, kasa motywuje do działania. :wink:
Jak ktoś jest winny właścicielowi kwatery z 500 euro, bo podpisał taki cyrograf, zarezerwował, a nie przyjechał, to też może mieć problem :roll:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.07.2015 17:46

To że jest coś takiego jak IP każdego komputera to wiem , ale długa droga w celu jego ustalenia , prokurator , policja itd. ...... za rezerwację powiedzmy za 500 euro jak mówisz ......nie wiem czy ktoś się będzie w to bawił. :roll:

No ale u nas za batona zamknęli gościa , a za wałeki na miliony se ludzie chodzą po ulicy.

Może się mylę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2015 18:09

500 euro to nie milion
Szybciej karton z batonami :wink:

Trzeba znaleźć jakiego odważnego, żeby zarezerwował przez booking kwaterę za 500 euro, gdzie nie chcą numeru karty kredytowej, podał, że nazywa się np. Robert Lewandowski, zmyślił też wszystkie inne dane
i nie odwołał rezerwacji :wink:
Ciekawe, co by się stało 8) :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Rezerwacja poprzez booking.com - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies