Bravik napisał(a):Habanero napisał(a):Czyli, że jutro dalsza część tej telenoweli
Za to dzisiaj spokojniejszy sen. Dobrzy ludzie pomogli...
Krzysiek, Ty żeś to uczynił
Jesteś Wielki
Dzięki
empire13 napisał(a):Przynajmniej masz jakiś kontakt.
Szefuncio z mojego app milczy od 2 tygodni.
Będzie trzeba napisać do bookingu. Coś czuję, że w tym roku Vis nie wypali.
Habanero napisał(a):Pisałem do Booking 3-krotnie i 2 krotnie dzwoniłem. Tylko zapewnienia, że wysłali moją prośbę i jak tylko dostaną odpowiedź, to mnie poinformują. Adres e-mail dostałem od Danusi (Mikromir)- napisałem bezpośrednio, bo kontakt przez booking czat z właścicielem żaden, a telefon na który właściciel odpowiada, znalazłem na innym portalu. Od Booking dostałem inny, chyba stacjonarny , z zerowym odzewem. Jeszcze Krzysiek (Bravik) interweniował, zanim dotarłem do źródełka, a w zasadzie źródełko dotarło do mnie. Dla mnie totalna porażka i pierwszy raz spotkałem się z tak mało profesjonalną obsługą klienta przez właściciela obiektu. Zobaczymy co będzie dalej. Przelew z przedpłatą poszedł, nocleg tranzytowy zarezerwowany, także Chorwacjo... nie ma bata, nie odpuszczę ci w tym roku
Bravik napisał(a):Habanero napisał(a):Pisałem do Booking 3-krotnie i 2 krotnie dzwoniłem. Tylko zapewnienia, że wysłali moją prośbę i jak tylko dostaną odpowiedź, to mnie poinformują. Adres e-mail dostałem od Danusi (Mikromir)- napisałem bezpośrednio, bo kontakt przez booking czat z właścicielem żaden, a telefon na który właściciel odpowiada, znalazłem na innym portalu. Od Booking dostałem inny, chyba stacjonarny , z zerowym odzewem. Jeszcze Krzysiek (Bravik) interweniował, zanim dotarłem do źródełka, a w zasadzie źródełko dotarło do mnie. Dla mnie totalna porażka i pierwszy raz spotkałem się z tak mało profesjonalną obsługą klienta przez właściciela obiektu. Zobaczymy co będzie dalej. Przelew z przedpłatą poszedł, nocleg tranzytowy zarezerwowany, także Chorwacjo... nie ma bata, nie odpuszczę ci w tym roku
Konrad, taki duży chłopiec, a jeszcze się nie nauczył, że u Chorwatów, zwłaszcza tych z Dalmacji, podstawa we wszystkim to nema problema.
Ale cieszę się, że Wasz wyjazd nabrał rozpędu. Gosia też się cieszy.
cropag napisał(a):Habanero napisał(a):Przelew z przedpłatą poszedł, nocleg tranzytowy zarezerwowany, także Chorwacjo... nie ma bata, nie odpuszczę ci w tym roku
TAKŻE? Chorwacja...
Nawet u osób, które mają po ponad 5 tysięcy wpisów i są cenione przez użytkowników Forum - rażą błędy!
W wymowie brzmi podobnie, ale "także" znaczy w uproszczeniu "i" lub "oraz". W tym przypadku powinieneś użyć zwrotu "tak, że", co oznacza "więc" lub "w konsekwencji". Tego typu błędów jest równie dużo jak mylenie słów przynajmniej/bynajmniej, które wbrew pozorom nie są synonimami! Nie wspomnę już o wyjeździe "na Chorwację".
Mam nadzieję, że jakiś nawiedzony Administrator/Moderator nie założy mi za to bana, w razie czego liczę na poparcie Janusza Bajcera - który, jak zauważyłem - zdecydowanie tępi błędy językowe na Forum
Przykłady dla niektórych, którzy "nie kumają":
1. Wczoraj byłem w kinie, zaliczyłem także restaurację (znaczenie "i" lub "oraz").
2. Wczoraj byłem długo w kinie - tak, że nie starczyło mi już czasu na pójście do restauracji (znaczenie "a więc" lub " w konsekwencji").
Serdecznie pozdrawiam,
cropag
Habanero napisał(a):empire13 napisał(a):Przynajmniej masz jakiś kontakt.
Szefuncio z mojego app milczy od 2 tygodni.
Będzie trzeba napisać do bookingu. Coś czuję, że w tym roku Vis nie wypali.
Pisałem do Booking 3-krotnie i 2 krotnie dzwoniłem. Tylko zapewnienia, że wysłali moją prośbę i jak tylko dostaną odpowiedź, to mnie poinformują. Adres e-mail dostałem od Danusi (Mikromir)- napisałem bezpośrednio, bo kontakt przez booking czat z właścicielem żaden, a telefon na który właściciel odpowiada, znalazłem na innym portalu. Od Booking dostałem inny, chyba stacjonarny , z zerowym odzewem. Jeszcze Krzysiek (Bravik) interweniował, zanim dotarłem do źródełka, a w zasadzie źródełko dotarło do mnie. Dla mnie totalna porażka i pierwszy raz spotkałem się z tak mało profesjonalną obsługą klienta przez właściciela obiektu. Zobaczymy co będzie dalej. Przelew z przedpłatą poszedł, nocleg tranzytowy zarezerwowany, także Chorwacjo... nie ma bata, nie odpuszczę ci w tym roku
Mikromir napisał(a):Super. Tak z ciekawości zapytam, który to z ap. zarezerwowałeś? Długo będziesz? Jak tam pisałam mieli trójkę wolną między 9-24 lipca, przez pewien czas rozważałam poważnie ich propozycję, ale układ łóżek nie do końca nam pasował, więc ostatecznie wylądujemy gdzie indziej. Ale o mały włos, a...
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje