Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rezerwacja poprzez booking.com

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
giffki
Podróżnik
Sprawdzenie pensjonatu

Nieprzeczytany postnapisał(a) giffki » 10.07.2019 08:56

Witam, znalazłem na booking com bardzo fajna miejscowke, potem namierzylem ich na facebooku, wyglada bardzo ladnie. Jak najlepiej sprawdzic, czy to istnieje, czy to nie sciema? Moze ktos byl i widzial: Lokalizacja: Lopar, Mare e Sabbia - zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

bylbym wdzieczny za jakies info
giffki
Podróżnik
Re: Sprawdzenie pensjonatu

Nieprzeczytany postnapisał(a) giffki » 10.07.2019 13:52

Nikt nic nie slyszal? Jak najczesciej rezerwujecie pensjonaty? Ciezko podpisac umowe na odleglosc przeciez.
histe
Croentuzjasta
Re: Sprawdzenie pensjonatu

Nieprzeczytany postnapisał(a) histe » 10.07.2019 14:18

Rezerwowalem ponad 12 roznych apartamentow. Za kazdym razem bazowalem tylko na tym co znalazlem w sieci badz na rozmowie z wlascicielem apartamentu. Jezeli to dla Ciebie za malo rezerwuj za posrednictwem roznych agencji...
Ostatnio edytowano 12.07.2019 07:50 przez histe, łącznie edytowano 1 raz
robo111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robo111 » 10.07.2019 19:01

Witam
Właśnie zarezerwowałem ten właśnie apartament. Zdjęcia robią wrażenie. Zaryzykowałem, ale ten apartament jest też na innych agencjach. Właściciel wysłał mi mapkę z położeniem lokalu, różni sìę od tej, która jest na booking. Też mam wątpliwości, ale na booking się jeszcze nie zawiodłem.
giffki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) giffki » 11.07.2019 18:39

no to fajnie :) w jakim terminie? ja ostatecznie w domkach holenderskich przy plazy sie zdecydowalem. Od 21 lipca :) moze sie spotkamy. Na pewno tam podjade sie rozejrzec, daj znac po powrocie.
giffki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) giffki » 11.07.2019 18:46

mnie najbardziej "odstrasza" w takiej sytuacji konieczność wybulenia zaliczki. Ale jakieś frycowe trzeba zapłacić agencji :)
Marcin1976*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin1976* » 14.07.2019 21:41

Proszę o pomoc!!!
Zarezerwowałem nocleg na 18 lipca za pośrednictwem Booking i nie jestem pewien jak mam dokonac płatnosci. :roll:
W potwierdzeniu rezerwacji widnieje:
Pobierzemy od Ciebie płatność, więc Ty po prostu jedziesz na miejsce i cieszysz się wyjazdem!
Informacje dotyczące płatności
Metoda gwarancji rezerwacji: Visa. Wszystkie opłaty zostaną automatycznie odliczone zgodnie z planem płatności. Twoja rezerwacja jest teraz potwierdzona.
15 LIP 2019 (100%) € 50 Ten obiekt akceptuje następujące formy płatności: karty kredytowe nie są akceptowane; tylko gotówka
Informacje dotyczące waluty i kursu wymiany
Zapłacisz obiektowi Pod orehom w walucie EUR po kursie wymiany obowiązującym w dniu płatności.
Kwota wyświetlona w walucie PLN to tylko kwota szacunkowa oparta na dzisiejszym kursie wymiany EUR.

Pytanie brzmi:
Czy opłata zostanie pobrana z karty? Czy może będę płacił w hotelu gotówka a środki z karty zostana na moim koncie???

Z góry dziękuję za pomoc.
Mała_Li
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała_Li » 15.07.2019 06:56

No właśnie mam taką samą sytuacje i się nad tym zastanawiam...wydaje się że zaliczkę pobiorą z karty a resztę do "łapy" gospodarzowi...
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 15.07.2019 07:41

Nie ma co "gdybać" w razie wątpliwości najlepiej zadzwonić do BOK i tam udzielą odpowiedzi dotyczącej konkretnej rezerwacji. Z mojego doświadczenia z booking.com jasno wynika, że wszystko jest w opisie i potwierdzeniu rezerwacji. Kluczowa sprawa - najpierw czytać dane z opisu (koszty rezerwacji, zasady odwołania, realizacja płatności itp.) a później rezerwować. Nigdy odwrotnie. Jeśli w potwierdzeniu jest info "Pobierzemy od Ciebie płatność, więc Ty po prostu jedziesz na miejsce i cieszysz się wyjazdem!" to musi być także data kiedy środki "zejdą" z karty (konta). Po dokonaniu opłaty możesz wydrukować potwierdzenie rezerwacji z jednoznaczną informacją OPŁACONE i tak "uzbrojony" jechać do miejsca rezerwacji.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 15.07.2019 08:08

Marcin1976* napisał(a):Proszę o pomoc!!!
Zarezerwowałem nocleg na 18 lipca za pośrednictwem Booking i nie jestem pewien jak mam dokonac płatnosci. :roll:
Pobierzemy od Ciebie płatność, więc Ty po prostu jedziesz na miejsce i cieszysz się wyjazdem!
Metoda gwarancji rezerwacji: Visa. Wszystkie opłaty zostaną automatycznie odliczone zgodnie z planem płatności. Twoja rezerwacja jest teraz potwierdzona.
15 LIP 2019 (100%) € 50 Ten obiekt akceptuje następujące formy płatności: karty kredytowe nie są akceptowane; tylko gotówka
Zapłacisz obiektowi Pod orehom w walucie EUR po kursie wymiany obowiązującym w dniu płatności.
Kwota wyświetlona w walucie PLN to tylko kwota szacunkowa oparta na dzisiejszym kursie wymiany EUR.

Pytanie brzmi:
Czy opłata zostanie pobrana z karty? Czy może będę płacił w hotelu gotówka a środki z karty zostana na moim koncie???

To co zacytowałeś było napisane w mailu, potwierdzającym rezerwację. Zaloguj się na Booking i wejdź na tą rezerwację tam wszystko będziesz miał napisane.
Marcin1976*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin1976* » 15.07.2019 13:20

Dzieki za pomoc!
Rzeczywiście jest tak jak pisałaś. Dziś rano pobrano z mojej karty 50 euro a po zalogowaniu sie na Booking w potwierdzeniu rezerwacji (które mozna wydrukować) jest wyraźnie zaznaczone ZAPŁACONO! Na wszelki wypadek wydrukowałem potwierdzenie w języku chorwackim (jest taka opcja! 8O ) i zabieram je ze sobą.
W moim przypadku (1 nocleg) pobrano całą sumę i mam nadzieję że płatność mam z głowy.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, będę jechał spokojniejszy :wink:
Pozdrawiam!

travel napisał(a):
Marcin1976* napisał(a):Proszę o pomoc!!!

Pytanie brzmi:

To co zacytowałeś było napisane w mailu, potwierdzającym rezerwację. Zaloguj się na Booking i wejdź na tą rezerwację tam wszystko będziesz miał napisane.
milosz78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) milosz78 » 24.07.2019 07:47

Booking przydatne informacje :
1) sprawdź swoje limity płatności online z karty. Jeśli będą niższe pobranie nie uda się.
2) sprawdź walutę w jakiej zostanie pobrana opłata rezerwacyjna. Jeśli na samym dole informacji wybranego obiektu napisano: "Booking.com pobiera od Ciebie płatność za pobyt w imieniu obiektu. Pamiętaj, by wziąć ze sobą pieniądze do wykorzystania na dodatkowe usługi" oznacza, że opłata będzie w EUR i że obiekt zlecił Booking pobieranie opłat. Warto więc zapewnić środki na koncie EUR (na jakieś 2 dni przed terminem możliwego bezpłatnego odwołania jeśli taką opcję wybraliśmy) i zaopatrzyć się w kartę wielowalutową oraz podpiąć ją pod rachunki walutowe których potrzebujemy (w moim przypadku EUR,HUF,HRK) dzięki czemu unikniemy opłat za przewalutowania.
kendryk
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendryk » 01.08.2019 22:27

W zeszłym roku zarezerwowalem z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem nocleg nad Bałtykiem. Wszystkie powiadomienia z booking potwierdziły moją rezerwacje. Tuż przed ściągnięciem opłaty z karty kredytowej zadzwoniłem do właściciela (słaby był opis lokalu) czy jest tam możliwość zrobienia sobie np: herbaty albo kawy. Nie zamierzałem sobie tam gotowac. Okazało się, że gość nie ma nic wspolnego z bookingiem. Od dłuższego czasu prosił ich by zdjęli tę ofertę. Moja rezerwacja nie istnieje. Podjeżdzaja do niego goście i pokazują, ze maja rezerwacje i całują przysłowiową klamkę.
Dobrze, że zadzwoniłem. To tak ku przestrodze.
milosz78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) milosz78 » 02.08.2019 04:57

Może nie dokonuję rezerwacji raz na tydzień ale trochę już ich było. Z czymś takim nigdy się nie spotkałem .
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 02.08.2019 20:56

Pewnie z 15 rezerwacji i o ile zdarza się że Janusz zaraz po anuluje bo niby za tanio wystawił i co mu zrobisz o tyle zazwyczaj zgodnie z opisem. Węgrzy mnie podpadli kilka razy. Bierz oferty z 9,0+ i nie będzie problemu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Rezerwacja poprzez booking.com - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone