colins napisał(a):Zarezerwowałem nocleg tranzytowy i tak się zastanawiam, bo wyjazd przecież dopiero za parę miesięcy, czy w ogóle ktoś tam będzie o mnie pamiętał do tego czasu.
Bo zgodnie z booking mogę zrezygnować z rezerwacji nawet 2 dni przed wyjazdem, ale czy przypadkiem właściciel hotelu nie zrezygnuje ze mnie?
Zapewne przed wyjazdem będę jeszcze pisał do właściciela obiektu żeby potwierdzić rezerwację. Jednak chciałbym poznać Wasze opinie czy takie wczesne rezerwacje zdają egzamin czy może zdarzają się później nieporozumienia?
colins napisał(a):Zarezerwowałem nocleg tranzytowy i tak się zastanawiam, bo wyjazd przecież dopiero za parę miesięcy, czy w ogóle ktoś tam będzie o mnie pamiętał do tego czasu.
Bo zgodnie z booking mogę zrezygnować z rezerwacji nawet 2 dni przed wyjazdem, ale czy przypadkiem właściciel hotelu nie zrezygnuje ze mnie?
Zapewne przed wyjazdem będę jeszcze pisał do właściciela obiektu żeby potwierdzić rezerwację. Jednak chciałbym poznać Wasze opinie czy takie wczesne rezerwacje zdają egzamin czy może zdarzają się później nieporozumienia?
colins napisał(a):
Bo zgodnie z booking mogę zrezygnować z rezerwacji nawet 2 dni przed wyjazdem, ale czy przypadkiem właściciel hotelu nie zrezygnuje ze mnie? :mrgreen
colins napisał(a):No tak - małe przejęzyczenie. Myślałem o wyjeździe z domu.
Potwierdzenie mam nawet w aplikacji w smartfonie. Program polecam, bo jest przejrzysty i w razie czego można machnąć nim właścicielowi obiektu przed oczami. Oczywiście dodatkowo potwierdzenie wydrukuję.
A pytałem o to, bo gdy ostatnio jechałem do Chorwacji i rezerwowałem nocleg w Oekotelu w Austrii, to musiałem nawet w czasie drogi dzwonić i meldować, o której godzinie zamierzam do hotelu zlądować. Z tym, że była to rezerwacja bezpośrednio przez stronę hotelu więc to zupełnie inna bajka niż przez booking.
Przez booking rezerwowałem pierwszy raz, ale już mi się podoba, bo zasady są proste, wyszukiwanie też, a cały proces rezerwacji przebiega szybko i bezproblemowo.
Dziękuję za odpowiedzi.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje