Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rezerwacja poprzez booking.com

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2018 15:54

cropag napisał(a):
Dzisiaj trafiła mi się fantastyczna oferta, ale...

Właśnie "fantastyczność" ofert powoduje, że wiele osób traci instynkt samozachowawczy. Można o takiej próbie oszustwa (bo sądzę, że o to chodzi) powiadomić policję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2018 09:29

Ryzyko wycieków danych istnieje zawsze. Ale kupowanie w sieci nie jest takie straszne jak ci się wydaje. Oczywiście trzeba zachować maximum ostrożności. ccv nie jest widoczne dla sprzedawcy, do tego dochodzi potwierdzenie sms lub inne.
Kasia.G
Autostopowicz
Różnica w senie za apartament na różnych portalach.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.G » 02.01.2019 09:30

Witam ☺️
Jestem tu nowa. W tym roku po raz pierwszy wybieramy się na urlop do Chorwacji z noclegami w apartamencie. Byliśmy w Chorwacji kilka razy wcześniej ale zawsze w sprawdzonym hotelu więc z rezerwacją nigdy nie było problemu. Okazuje się że zarezerwowanie apartamentu to nie taka prosta sprawa. No ale coś tam już znaleźliśmy, zarezerwowalismy na booking, no i właśnie przy okazji szukania info na temat okolicy w której mamy spędzić urlop, natknęłam się na portal apartmanija.hr gdzie ten sam apartment (właściwie dwa bo jedziemy w dwie rodziny) wychodzi o 324 euro taniej niż na booking.
Czy ktoś ma doświadczenia z rezerwacjami przez apartmanija.hr i czy jest to pewny portal?
Czy lepiej pozostać przy booking bo wydaje się pewniejszy? Czy możecie mi doradzić co zrobić w tej sytuacji? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie ☺️
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 02.01.2019 10:02

Uprość sobie życie i korzystaj z polskiej wersji portalu czyli apartamentychorwacja.pl

Portal jest ok.

Tym się różni od booking, że przez ten portal kontaktujesz się bezpośrednio z właścicielami. W zasadzie po wysłaniu wiadomości i otrzymaniu odpowiedzi przez stronę portalu, nie musisz potem nawet tam wchodzić. Dogadujesz się już bezpośrednio prze jego zwykłego maila.

A booking to portal bardziej sformalizowany, płacisz za rozbudowaną obsługę. I zwykle zawsze jest drożej. Boking jest fajny na krótkie wyjazdy, ale w życiu nie rezerwowałbym tam dłuższych wakacji, gdybym miał opcję bezpośredniego kontaktu z obiektem.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 02.01.2019 10:11

arturescu napisał(a):Boking jest fajny na krótkie wyjazdy, ale w życiu nie rezerwowałbym tam dłuższych wakacji, gdybym miał opcję bezpośredniego kontaktu z obiektem.

Otóż to!
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 02.01.2019 10:23

Do Chorwacji jeździmy z noclegiem na trasie. Mamy taką fajną miejscówkę niedaleko Gospicia. Znalazłem przez booking, ale już kolejny raz bezpośrednio pisałem maila do właściciela, 10 euro taniej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.01.2019 10:26

marze_na napisał(a):
arturescu napisał(a):Boking jest fajny na krótkie wyjazdy, ale w życiu nie rezerwowałbym tam dłuższych wakacji, gdybym miał opcję bezpośredniego kontaktu z obiektem.

Otóż to!

Ja mam zgoła odmienne doświadczenie - zarówno krótki jak i dłuższy pobyt. Poza Budapesztem, ani razu się nie sparzyłem.
Kasia.G
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.G » 02.01.2019 11:51

arturescu napisał(a):Uprość sobie życie i korzystaj z polskiej wersji portalu czyli apartamentychorwacja.pl

Portal jest ok.

Tym się różni od booking, że przez ten portal kontaktujesz się bezpośrednio z właścicielami. W zasadzie po wysłaniu wiadomości i otrzymaniu odpowiedzi przez stronę portalu, nie musisz potem nawet tam wchodzić. Dogadujesz się już bezpośrednio prze jego zwykłego maila.

A booking to portal bardziej sformalizowany, płacisz za rozbudowaną obsługę. I zwykle zawsze jest drożej. Boking jest fajny na krótkie wyjazdy, ale w życiu nie rezerwowałbym tam dłuższych wakacji, gdybym miał opcję bezpośredniego kontaktu z obiektem.

Dziieki za odpowiedz. Co radzisz teraz zrobic? Odwolac na booking i pisac przez apartamentychorwacja?
Jeszcze jedna mysl mi przyszla ze moze ta cena na 'apartamentychorwacja' moze nie byc uaktualniona na 2019 i jak napisze do wlasciciela ze na booking ma drozej niz tu to on moze podniesc cene wiec wyjdzie na jedno?
(sorki za brak polskich znakow ;) )
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 02.01.2019 12:01

To już twoja decyzja. Na portalach powinna być aktualna cena. Ja zwykle znajduję miejsca z ceną "skontaktuj się z właścicielem". Chorwaci są ciężcy do negocjacji, ale czasami coś się daje wytargować ;)

Nie pisz właścicielowi, że robiłaś rezerwację przez booking.

Spróbuj jeszcze jednego, jeżeli znasz nazwę apartamentu i jego lokalizację, wrzuć w wyszukiwarkę, czasami jest własna osobna strona www. Na apartamentychorwacja.pl też czasami podana jest też własna strona www apartamentu, pod opisem obiektu,zaraz nad mapką lokalizacyjną.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.01.2019 12:24

marze_na napisał(a):

Otóż to!

Mam identyczne zdanie.

Nie odwołuj na razie na b.ingu rezerwacji. Skontaktuj się bezpośrednio z właścicielem tego app. (po prostu poszukaj po adresie w google adresu emial i napisz wiadomość) i zobacz jaką da Ci cenę. I jak zarezerwujesz to wtedy dopiero zrezygnuj z bookingu. Jak Ci napisze, że te app. są już zarezerwowane to odpisz mu, że właśnie Ty przez b.ing je zarezerwowałeś, ale wolisz bezpośredni kontakt i pominięcie pośrednika z korzyścią dla obu stron. Myślę, że powinnaś się dogadać bez problemu.

A ceny na "zakwaterowanie w chorwacji" itp. ceny często nie są dokładne. Wystarczy, że napiszesz, ze chcesz pokój 2+2 dla 3 osób i cena będzie inna - ja przynajmniej tak miałam.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 02.01.2019 12:37

U mnie w zeszlym roku cena przez booking i kontakt bezpośredni była taka sama....
Właściciel apartmanu woli stracić jakąś prowizje ale nie martwi sie o nic. My rezerwowaliśmy 10 dni przed wyjazdem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.01.2019 13:27

Z cenami bywa różnie - w Słowenii i Chorwacji usłyszałem, żeby po prostu nie zamawiać przez Booking, bo oni płacą prowizję. W Słowenii i Chorwacji, za pobyt u tej samej osoby ale juz bezpośrednio, zapłaciłem 10% mniej. Wilk syty i owca cała.
awaq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) awaq » 14.01.2019 21:28

A ja raz po drodze na Cro rezerwowałem przez booking , a na następny rok (fajne miejsce )bezpośrednio . Różnica była taka że za pierwszym razem mieliśmy pokój w lepszym standardzie niż za drugim razem , a cenowo wyszło tak samo . Widocznie rezerwacja przez booking jest oceniana i dlatego jest lepszy pokój :-)
awaq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) awaq » 19.01.2019 15:12

Gdyby ktoś z Was chciał zamawiać nocleg przez Booking.com to rejestrując się przez ten link zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link dostaniecie 50 zł rabatu na następną rezerwację :hut: :hut: :hut: :hut: :hut:
twism23
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) twism23 » 19.01.2019 17:18

Apartament znaleziony na booking na 10 nocy później apartament wyszukujący przez znaną wyszukiwarkę lub portal społecznościowy i trafiamy na właściciela. Dzięki czemu mamy 10 nocy w cenie 9 i spoko. Dodatkowo mniejszą zaliczkę wplacamy reszta na miejscu. My zaoszczedzilismy a i on mniej stracił ( prowizja booking)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Rezerwacja poprzez booking.com - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone