Lednice napisał(a):Przy krótkich pobytach przewaznie booking ma lepsze ceny.
Tego typu firmy nastawiają się na turystów, którzy śpią w jednym miejscu krótko.
Najlepsze ceny w booking są w większych miastach
Bo w większym mieście mało kto spędza wczasy, a konkurencja wśród hotelarzy jest ogromna.
Więc zgłaszają często hotele do booking, za mniejszą cenę, byle tylko sprzedać noclegi
Przy pobycie tygodniowym i dłuższym warto sprawdzić,
czy nie ma lepszej oferty u właściciela kwatery Czasem jest
michaldroszcz napisał(a):W większości ogłoszeń jest napisane, że nie będę obciążony żadna opłatą a kasę trzeba płacić na miejscu, jednak do rezerwacji wymagane jest podanie numeru karty. Czy to oznacza, że mogą zablokować pieniądze na karcie np.3000 zł i czy można podawać numer karty na której nie ma wystarczającej ilości gotówki teraz (mam specjalną kartę, której używam tylko na wakacjach z uwagi na bezpłatne wypłaty w całej europie). Najważniejsze, że ja nie szukam ofert hoteli tylko pensjonatów i apartamentów.
michaldroszcz napisał(a):W większości ogłoszeń jest napisane, że nie będę obciążony żadna opłatą a kasę trzeba płacić na miejscu, jednak do rezerwacji wymagane jest podanie numeru karty. Czy to oznacza, że mogą zablokować pieniądze na karcie np.3000 zł i czy można podawać numer karty na której nie ma wystarczającej ilości gotówki teraz (mam specjalną kartę, której używam tylko na wakacjach z uwagi na bezpłatne wypłaty w całej europie)
GREG_G napisał(a):Wszystko było tak jak w opisie, ale kieruję się jedną zasadą - szukam noclegów z dobrymi opiniami klientów (powyżej 8,0) i staram się większość opinii na dany apartament poczytać. Zależy mi mieć auto bezpiecznie zaparkowane, a zdarza się, że jakiś hotel czy apartament nie ma "pod drzwiami" parkingu. Oglądam zdjęcia, sprawdzam na streetview położenie.