travel napisał(a):Korzystam ze strony booking od 2 lat - 6 rezerwacji na dłuższe i krótsze pobyty i nigdy się nie zawiodłam.
Piszecie ,że nie raz oferta przez booking jest droższa od tej oferowanej bezpośrednio od właściciela.
No jasne ,że będzie droższa bo:
1.Booking pobiera swoją prowizję
2. Wiele ofert ma możliwość bezpłatnego odwołania rezerwacji i nie trzeba wpłacać żadnej zaliczki - spróbujcie
coś zarezerwować bezpośrednio u właściciela nie wpłacając zaliczki.
Rezerwuję tylko te oferty gdzie nie trzeba wpłacać zaliczki i jest możliwość bezpłatnego odwołania rezerwacji np. 7 lub 14 dni przed przyjazdem.
W ten sposób mam zarezerwowane noclegi na przyszłoroczne wakacje w kilku miejscach w tym samym terminie.
Miesiąc przed wyjazdem wybiorę te najbardziej mi pasujące ( przez te 10 miesięcy może się coś zmienić) a resztę odwołam bezpłatnie.
KARTA KREDYTOWA - w zależności od tego co pisze na stronie rezerwacji:
- podanie danych karty może być niepotrzebne
- podajesz dane karty a po upływie terminu bezpłatnego odwołania są blokowane środki , ale płacisz na
miejscu, a środki na karcie są odblokowywane po kilku dniach
- podobna sytuacja jak wyżej , tylko nie płacisz na miejscu a ściągają ci opłatę z karty ( w ten sposób
płaciłam za pobyt w domku na kempingu Aqua Camp Porton Biondi w Rovinju )
Generalnie lepiej mieć kartę kredytową , bo jest dużo takich ofert gdzie tego wymagają.
W sumie się nie dziwię , bo jak się nie przyjedzie to właściciel ma zabezpieczenie i może pobrać opłatę np.za 1 noc .
Większość to prawda - z booking,
ale chwalenie się, że zablokowałaś wynajmującym i innym turystom kwatery - trochę słabo

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)