Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rezerwacja apartamentów na rok 2018.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszka1035
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszka1035 » 06.02.2018 21:38

arkadiusz77 napisał(a):Witajcie
Jakoś cisza w moim temacie.Nikt nie chce pomóc.Szukam apartamentów w Dalmacji dla dwóch rodzin 2+1 oraz 2+3 w terminie 12.08-22.08.2018.Może ktoś pomoże z jakimis ciekawymi miejscówkami. Z góry dziękuję.

Cześć.
Spróbuj tutaj zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Byłem w zeszłym roku i było ok. Bardzo mili i otwarci gospodarze mają swoją winnicę i gaj oliwny. Wszystkim zarządza ich córka Ivana.
Chrab101
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chrab101 » 06.02.2018 22:03

Moi Drodzy,
Szukam miejscówki w Chrowacji, rejon na południe od Splitu dla 3 rodzin po 4 osoby.
Najchętniej trochę na uboczu, w miarę blisko do plaży.

Fajnie, gdyby była to jedna villa. Może znacie coś o wskazanych parametrach :)

Pozdrawiam
Devih
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Devih » 10.02.2018 22:03

wiolek_lp napisał(a):
Devih napisał(a):Cześć!

W tym roku planuję pierwszy raz pojechać z rodziną do Chorwacji. Interesuje nas termin koniec sierpnia i początek września. Początkowo myślałem o Korculi, jednak dużo osób odradza wyspy na początek. Co mnie interesuje? Najważniejsze są dla mnie miejsca do spacerów i wypoczynku oraz duża liczba kawiarni, miejsc gdzie można posiedzieć, coś zjeść, wypić - w dobrej cenie ;) Na samej plaży aż tak mocno mi nie zależy - oczywiście nie szukam miejsca w głębi lądu, trochę czasu tam będziemy spędzać, ale głównym celem nie jest wylegiwanie się na słońcu. Interesuje mnie apartament / pokój dla 3 osób albo jakiś domek dla 5 (3+2). Bez dzieci, tylko osoby dorosłe.

Dużo osób poleca Split, Hvar, Istrię - wiem, że pewnie gdziekolwiek nie pojadę, to za pierwszym razem wszędzie się spodoba, ale może doradzicie fajne, spokojne i pełne miejsc do wypoczynku miejsce? Też fajnie gdyby za nocleg dla 3 osób na 7 nocy wyrobić się w okolicach 3000 zł (zawsze można nagiąć budżet, ale miejsca w cenie powiedzmy 5-7 tysięcy już odpadają). Będziemy jechać raczej samochodem z Krakowa.

PS. Myślicie, że rezerwacja miejsca ze śniadaniem wliczonym w cenę jest okey? Dużo ludzi poleca taką opcję i się tak zastanawiam nad tym.

Nie wiem co za ludzie Ci polecają/ odradzają takie dziwne rzeczy ;)
Wyspy są świetne na początek, chyba że chodzi o dozowanie wrażeń, no ale wyspy to wyższa liga :)
Split na pobyt bez sensu, Hvar jest cudowny ( ale to wyspa ) Istria- gdzie ?
Poczytaj troszkę forum i określ chociaż region.
Poza tym duża liczba kwiarni czy spokojna miejscowość ? Bo jedno drugiemu przeczy. Co to są miejsca do wypoczynku ? Spacerować można wszędzie jeśli o taki wypoczynek chodzi :D

Dobra, faktycznie to za chaotycznie napisałem. Przeglądałem forum i spodobały mi się rejony środkowej i północnej Chorwacji. Pisząc o miejscach spokojnych i nie obleganych, głównie mi chodziło nie o te najbardziej znane, bo wtedy ceny znacznie większe :D Kilka fajnych miejsc w okolicach 100zł za dobę od osoby znalazłem w okolicach Gradac i w sumie dość fajne tam tereny jak na moje oko. Więc czegoś takiego szukam.
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 10.02.2018 22:41

Nie przeliczaj wq tak dziwaczny sposób. Ceny kwater liczone są od miejscówki ,nie od liczby osób. Cena za apartament 4-osobowy jest stała, właściciela nie interesuje czy będą w nim mieszkały 2 czy 4 osoby byle bez porozumienia nie przekroczyć deklarowanej pojemności.
pszczolki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pszczolki » 11.02.2018 15:08

Witam forumowiczów, jako że w tym roku wybieramy się do Chorwacji w rejonie Baska Voda (2osoby dorosłe + 2 dzieci), najlepiej ok. 300m od plaży, na początku lipca, może ktoś zna fajną miejscówkę którą można załatwić bez pośredników.

kontakt:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotrek2015
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek2015 » 12.02.2018 10:29

Jakoś cisza w moim temacie.Nikt nie chce pomóc.Szukam apartamentów w Dalmacji dla dwóch rodzin 2+1 oraz 2+3 w terminie 12.08-22.08.2018.Może ktoś pomoże z jakimis ciekawymi miejscówkami. Z góry dziękuję.

moge dac namiar na apartman w Rogoznicy,200 m od plazy. Bylam tam 3 razy z 2 dzieci. Bardzo fajna miejscowka.Kontakt bezposrednio do wlasciciela,prosze o info na priv czy miejscowosc jest ok. Wlasciciel (mlody) moze zalatwic inne kwatery u swoich sasiadow.
piotrek2015
Podróżnik
Rezerwacja apartamentów na rok 2018- Istria,Drenje

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek2015 » 12.02.2018 10:35

Witam,
Poszukuję apartmanu dla 4 osob (2+2) we wschodniej częsci Istrii (Drenje,Ravni i okolice).CZy mozecie podpowiedziec,z jakich stron korzystacie (oprócz booking.com) aby znaleźć cos fajnego w tamtym rejonie?Na razie widziałam ofertę na adriagate.com ale ceny powalają... Myślałam o czymś do 60 EUR/doba. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.02.2018 14:56

Sposób od lat sprawdzony: google: nazwa miejscowości + apartamen/apartment/apartmani
Mapa google i patrzenie na ikony noclegów - są namiary
Nazwa miejscowści+tz - masz stronę www i tam szukaj namiarów na noclegi.

I klikać i klikać i pisać i pisać maile... innego wyjścia nie ma....

Możesz też przejrzeć relacje (jest kilka z tego regionu) i albo będzie namiar, albo z autorem relacji się skontaktować, może poda namiar....
kleopatra9891
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleopatra9891 » 12.02.2018 17:20

piotrek2015 napisał(a):

moge dac namiar na apartman w Rogoznicy,200 m od plazy. Bylam tam 3 razy z 2 dzieci. Bardzo fajna miejscowka.Kontakt bezposrednio do wlasciciela,prosze o info na priv czy miejscowosc jest ok. Wlasciciel (mlody) moze zalatwic inne kwatery u swoich sasiadow.

jeśli można to ja również proszę o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
tompif
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tompif » 12.02.2018 18:43

piotrek2015 napisał(a):

jeżeli mozna prosić: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzieki
linka.91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linka.91 » 12.02.2018 20:25

Witam, przejrzałam już chyba setki stron i nadal nie potrafię znaleźć niczego konkretnego. Czy polecicie jakąś sprawdzoną miejscówkę? Region: Dalmacja, zarówno Północna, Środkowa, jak i Południowa. To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i boję się, żeby ktoś mnie nie oszukał. Będę wdzięczna za każdą informację. E-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.02.2018 20:32

linka.91 napisał(a):Witam, przejrzałam już chyba setki stron i nadal nie potrafię znaleźć niczego konkretnego. Czy polecicie jakąś sprawdzoną miejscówkę? Region: Dalmacja, zarówno Północna, Środkowa, jak i Południowa. To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i boję się, żeby ktoś mnie nie oszukał. Będę wdzięczna za każdą informację. E-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

I tak samiuteńka tam jedziesz?... Dla Ciebie jednej tam miejscówka?... :smo:

bank-kwater-f39.html
linka.91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linka.91 » 12.02.2018 20:38

Mikromir napisał(a):
linka.91 napisał(a):Witam, przejrzałam już chyba setki stron i nadal nie potrafię znaleźć niczego konkretnego. Czy polecicie jakąś sprawdzoną miejscówkę? Region: Dalmacja, zarówno Północna, Środkowa, jak i Południowa. To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i boję się, żeby ktoś mnie nie oszukał. Będę wdzięczna za każdą informację. E-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

I tak samiuteńka tam jedziesz?... Dla Ciebie jednej tam miejscówka?... :smo:

bank-kwater-f39.html

Super, dziękuję :) Sama nie. Jedziemy we 4 osoby, ale to na mnie spadła odpowiedzialność znalezienia noclegu ;) Tak w ogóle to planujemy zwiedzić wybrzeże całej Dalmacji, więc nam się nie będzie opłacało za każdym razem wracać do jednego i tego samego hotelu. Dlatego szukam kilku noclegów.
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 12.02.2018 20:43

Wyżej dobrze radzą, znajdź w mapach google miejsce które ci się podoba, pooglądaj zdjęcia i wrzuć do wyszukiwarki frazę np. "xxx apartmani". Dużo apartamentów jest zaznaczonych na mapach.

Są też portale np. apartamentychorwacja.pl albo lokalne z wysp czy poszczególnych miejscowości z bezpośrednim kontaktem do właścicieli.

Jeśli dane miejsce ma sporo zdjęć i jest dobrze opisane, a właściciele chętnie się komunikują, to prawdopodobieństwo oszustwa jest znikome. W sieci nic nie ginie i oszuści szybko są spaleni.

Przygotuj się na to, że jeśli rezerwujesz termin w wysokim sezonie trzeba wysłać kilkadziesiąt zapytań, aby utrafić w coś co ci będzie odpowiadać i co będzie dostępne.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.02.2018 20:47

linka.91 napisał(a): Jedziemy we 4 osoby, ale to na mnie spadła odpowiedzialność znalezienia noclegu ;) Tak w ogóle to planujemy zwiedzić wybrzeże całej Dalmacji, więc nam się nie będzie opłacało za każdym razem wracać do jednego i tego samego hotelu. Dlatego szukam kilku noclegów.

Mam nadzieję, że nie planujecie tego wyjazdu na szczyt sezonu. :wink:
Jeśli to ma być tylko stały ląd, wystarczą zazwyczaj 2, w ostateczności 3 miejscówki na Dalmację, od Zadaru do Dubrovnika i okolic. No ale jak tam chcecie.

noclegi-w-chorwacji-apartamenty-i-pokoje-t17804.html#p249017
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje