napisał(a) malinero » 12.02.2018 20:43
linka.91 napisał(a):Witam, przejrzałam już chyba setki stron i nadal nie potrafię znaleźć niczego konkretnego. Czy polecicie jakąś sprawdzoną miejscówkę? Region: Dalmacja, zarówno Północna, Środkowa, jak i Południowa. To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i boję się, żeby ktoś mnie nie oszukał. Będę wdzięczna za każdą informację. E-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wyżej dobrze radzą, znajdź w mapach google miejsce które ci się podoba, pooglądaj zdjęcia i wrzuć do wyszukiwarki frazę np. "xxx apartmani". Dużo apartamentów jest zaznaczonych na mapach.
Są też portale np. apartamentychorwacja.pl albo lokalne z wysp czy poszczególnych miejscowości z bezpośrednim kontaktem do właścicieli.
Jeśli dane miejsce ma sporo zdjęć i jest dobrze opisane, a właściciele chętnie się komunikują, to prawdopodobieństwo oszustwa jest znikome. W sieci nic nie ginie i oszuści szybko są spaleni.
Przygotuj się na to, że jeśli rezerwujesz termin w wysokim sezonie trzeba wysłać kilkadziesiąt zapytań, aby utrafić w coś co ci będzie odpowiadać i co będzie dostępne.