napisał(a) Devih » 03.02.2018 15:44
Cześć!
W tym roku planuję pierwszy raz pojechać z rodziną do Chorwacji. Interesuje nas termin koniec sierpnia i początek września. Początkowo myślałem o Korculi, jednak dużo osób odradza wyspy na początek. Co mnie interesuje? Najważniejsze są dla mnie miejsca do spacerów i wypoczynku oraz duża liczba kawiarni, miejsc gdzie można posiedzieć, coś zjeść, wypić - w dobrej cenie
Na samej plaży aż tak mocno mi nie zależy - oczywiście nie szukam miejsca w głębi lądu, trochę czasu tam będziemy spędzać, ale głównym celem nie jest wylegiwanie się na słońcu. Interesuje mnie apartament / pokój dla 3 osób albo jakiś domek dla 5 (3+2). Bez dzieci, tylko osoby dorosłe.
Dużo osób poleca Split, Hvar, Istrię - wiem, że pewnie gdziekolwiek nie pojadę, to za pierwszym razem wszędzie się spodoba, ale może doradzicie fajne, spokojne i pełne miejsc do wypoczynku miejsce? Też fajnie gdyby za nocleg dla 3 osób na 7 nocy wyrobić się w okolicach 3000 zł (zawsze można nagiąć budżet, ale miejsca w cenie powiedzmy 5-7 tysięcy już odpadają). Będziemy jechać raczej samochodem z Krakowa.
PS. Myślicie, że rezerwacja miejsca ze śniadaniem wliczonym w cenę jest okey? Dużo ludzi poleca taką opcję i się tak zastanawiam nad tym.