Co to znaczy? Dla każdego inna cena zaczyna powalać...cavasss napisał(a):Dobrze jakby cena nie powodowała zawału
cavasss napisał(a):szukam miejscówki na 2+2 z balkonem który spowoduje opad szczęki u mojej małżonki, osobnej kuchnią z racji iż staramy się być samowystarczalni i najlepiej bezpośrednim dostępem do wody
Dobrze jakby cena nie powodowała zawału
piekara114 napisał(a):Co to znaczy? Dla każdego inna cena zaczyna powalać...cavasss napisał(a):Dobrze jakby cena nie powodowała zawału
khml napisał(a):piekara114 napisał(a):Co to znaczy? Dla każdego inna cena zaczyna powalać...cavasss napisał(a):Dobrze jakby cena nie powodowała zawału
Biorąc pod uwagę obecne ceny w ofertach za wynajęcie apartamentów i pewien wspólnie ustalony "standard" mogę śmiało stwierdzić, że od sierpnia 2015 roku (nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji - miał być Pag, a dojechaliśmy do Srimy ) do zawału "jeden krok"
Dzięki tygodniom spędzonym na czytaniu - głównie relacji z podróży oraz informacjom przekazanym przez kilka osób z forum (za co ponownie bardzo dziękuję) decyzja o wyjeździe w ciemno w 2015 roku w drugiej połowie sierpnia (na 15 dni) została podjęta.
Za apartamenty płaciliśmy po 60 i 65 euro (ten z basenem u Dario). To była dla nas cena do zaakceptowania. Chorwacja bardzo nam się spodobała i czekała na lepszy czas.
Z uwagi na powiększenie rodziny kolejny wyjazd do Chorwacji został zaplanowany na drugą połowę czerwca 2018 roku.
Po przeczytaniu wielu cennych informacji odnośnie rezerwacji apartamentów, pod koniec października zaczęliśmy szukać miejsca na przyszłoroczne wakacje. Nie chcieliśmy już jechać w ciemno (mimo, że to czerwiec).
Wybraliśmy początkowo: Primosten, Rogoźnicę, Tucepi lub Podgorę. Ostatecznie zostało Tucepi.
Wysłaliśmy 38 zapytań bezpośrednio do właścicieli apartamentów w Tucepi. Kryteria: apartament dla 4 osób z widokiem na morze i dużym tarasem, nie w pierwszej linii zabudowy z min. jedną oddzielną sypialnią.
Odpowiedzi do dziś przyszło 19 z czego w 7 przypadkach apartamenty w tym terminie były już zarezerwowane.
Te które były wolne - najtańszy 65 euro (średni standard) / najdroższy 130 euro (naprawdę ładny).
Ostatecznie po 5 tygodniach poszukiwań zdecydowaliśmy się na duży apartament 88m2 (4+2) z dwiema sypialniami, salonem i sporym tarasem z widokiem na morze za 90 euro
amatus1 napisał(a):
Niestety ceny w cro coraz bardziej szaleją...jednak nie ma co się dziwić, dzięki sytuacji politycznej oraz takim forum jak m.in cro.pl Chorwacja stała bardzo modnym i obleganym kierunkiem...
Lechoo napisał(a):Z tą gwarancją to obecnie różnie bywa niestety
khml napisał(a):Lechoo napisał(a):Z tą gwarancją to obecnie różnie bywa niestety
To mnie lekko zaniepokoiło....
II połowa czerwca i może być pogodowa niespodzianka?
A mieliśmy do wyboru II połowę czerwca lub I połowę września i szczerze mówiąc czytając informacje o pogodzie większość przemawiała za terminem czerwcowym
yzedef napisał(a):khml napisał(a):Lechoo napisał(a):Z tą gwarancją to obecnie różnie bywa niestety
To mnie lekko zaniepokoiło....
II połowa czerwca i może być pogodowa niespodzianka?
A mieliśmy do wyboru II połowę czerwca lub I połowę września i szczerze mówiąc czytając informacje o pogodzie większość przemawiała za terminem czerwcowym
Od 6 lat jeżdżę zawsze przełom czerwiec/lipiec i zawsze jestem bardzo zadowolony z pogody . Wiadomo że trafią się podczas wyjazdu na 2 tyg. ze 2-3 dni gdzie nie ma cały dzień pełnej lampy a nawet deszcz popada (w zeszłym roku przeżyłem nawet mini sztormik). Jednak taki deszcz to trwa ze 2-3h a potem wychodzi słońce. Lubię ten termin ze względu na mniejszy ruch, długie dni i jest jeszcze ładnie i zielono a i temperatury z reguły koło 30stp. Mam nadzieję że w 2018 rok dalej będzie taka sama pogoda
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje