Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 03.06.2019 11:07

koks88 napisał(a):Wracając do sprawy opisanej prze zemnie wcześniej W tej chwili nie mam możliwości przelania HRK z Revolut na konto prowadzone w HRK w m-banku. Obie instytucje zwalają winę jedna na drugą. Czy ktoś kiedyś robił może już taką operacje w innym banku i mu się udała?

Aż otwarłem konto w HRK i przetestuję małą kwotę. Dam znać.

Edit: poszło z Revoulta 7kn do mBanku na konto HRK. Ma dojść do czwartku. Zobaczymy czy dojdzie.
koks88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koks88 » 03.06.2019 12:52

W moim przypadku anulowali przelew. Po baaaardzo długim czasie. Zobaczymy czy toomas da rade przelać kuny. U mnie pod przelewem w revolut cały czas był napis "przetwarzanie"
MaReEK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaReEK » 06.06.2019 07:27

Wczoraj pierwszy raz chciałem zapłacić kartą. Kwota 14zł, stacja Orlen, włożyłem kartę do czytnika, wpisuję pin - błędny pin. Sprawdzam pin w aplikacji, wpisuję drugi raz na 100% poprawny - błędny pin. Trzecie podejście, próbuję zbliżeniowo - przeszło. 8O Kolejne podejście z pinem - błędny pin. Ktoś wie o co chodzi? 8O
r19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r19 » 06.06.2019 08:03

Taka ciekawostka.
Kilka razy płaciłem Revolutem w Rosji. Kurs był bardzo atrakcyjny w stosunku do ewentualnego zakupu rubli w kantorze, ale koledze, który płacił kartą Pekao wyszło taniej :)
raven66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) raven66 » 06.06.2019 08:14

MaReEK napisał(a):Wczoraj pierwszy raz chciałem zapłacić kartą. Kwota 14zł, stacja Orlen, włożyłem kartę do czytnika, wpisuję pin - błędny pin. Sprawdzam pin w aplikacji, wpisuję drugi raz na 100% poprawny - błędny pin. Trzecie podejście, próbuję zbliżeniowo - przeszło. 8O Kolejne podejście z pinem - błędny pin. Ktoś wie o co chodzi? 8O

Nie wiem, czy to jest ten "problem", ale PIN do aplikacji mobilnej Revoluta to NIE JEST PIN do karty Revolut!
To mogą być zupełnie różne PINy (oczywiście mogą być te same).

Nie mówię, że sprawdzałeś nie ten PIN, ale to w kwestii wyjaśnienia ew. innym nowym użytkownikom.
MaReEK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaReEK » 06.06.2019 10:41

raven66, pin sprawdzałem w aplikacji w zakładce karty, następnie Pokaż PIN. To chyba ten? Miał ktoś taki przypadek? Bo rozumiem, że aktywacja karty polega na pierwej płatności poprzez czytnik chipowy i wpisaniu pinu?
raven66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) raven66 » 06.06.2019 10:52

MaReEK napisał(a):raven66, pin sprawdzałem w aplikacji w zakładce karty, następnie Pokaż PIN. To chyba ten? Miał ktoś taki przypadek? Bo rozumiem, że aktywacja karty polega na pierwej płatności poprzez czytnik chipowy i wpisaniu pinu?

Tak, to ten PIN, dokładnie.
Nie miałem takiego przypadku, ale ja mam od dość dawna kartę.

Najlepiej napisz w aplikacji na czacie do nich bezpośrednio.
wolffer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolffer » 06.06.2019 10:54

r19 napisał(a):Taka ciekawostka.
Kilka razy płaciłem Revolutem w Rosji. Kurs był bardzo atrakcyjny w stosunku do ewentualnego zakupu rubli w kantorze, ale koledze, który płacił kartą Pekao wyszło taniej :)

Tak z ciekawości, to po zaksięgowaniu też był niższy ?
Bo faktycznie, przed zaksięgowaniem kwoty są niższe, ale po tej operacji już nie jest tak atrakcyjnie i to czasami bardzo :cry:
MaReEK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaReEK » 06.06.2019 10:57

raven66 napisał(a):
MaReEK napisał(a):raven66, pin sprawdzałem w aplikacji w zakładce karty, następnie Pokaż PIN. To chyba ten? Miał ktoś taki przypadek? Bo rozumiem, że aktywacja karty polega na pierwej płatności poprzez czytnik chipowy i wpisaniu pinu?

Tak, to ten PIN, dokładnie.
Nie miałem takiego przypadku, ale ja mam od dość dawna kartę.

Najlepiej napisz w aplikacji na czacie do nich bezpośrednio.

Napisałem, każą włożyć kartę do bankomatu i wpisać PIN, sprawdzę dzisiaj, ale jakoś nie mam przekonania czy to zadziała...
r19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r19 » 06.06.2019 11:09

wolffer napisał(a):

Bo faktycznie, przed zaksięgowaniem kwoty są niższe, ale po tej operacji już nie jest tak atrakcyjnie i to czasami bardzo :cry:

A tego to nie wiem, sprawdzaliśmy chwilę po transakcji.
raven66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) raven66 » 06.06.2019 12:44

r19 napisał(a):
wolffer napisał(a):

A tego to nie wiem, sprawdzaliśmy chwilę po transakcji.

To chwilę po transakcji masz zawsze kurs "orientacyjny", czy jakkolwiek się on tam nazywa, to jest blokada środków.
Po paru/kilku (w zależności od banku) dniach masz księgowaną kwotę, która z mojego doświadczenia z kartami i kontami ING, Citi oraz Pekao zawsze ale to zawsze była wyższa od kwoty blokady. Nigdy niższa ani nie taka sama.
wolffer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolffer » 06.06.2019 12:46

r19, czyli ostateczna kwota będzie na pewno wyższa. Pytanie o ile, ale to już zależy od banku. Właśnie po tym zaksięgowaniu zwykle revolut wychodzi na prowadzenie
Piter21
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter21 » 07.06.2019 08:24

Ja miałem taki sam problem z pinem i dopiero za trzecim razem łyknęło mi pin. Caly czas wpisywałem ten sam. Kumpel też miał taki problem nie wiem o co chodzi może mają błąd bo to dziwne jest, ale teraz karta działa ok.
grubybb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grubybb » 08.06.2019 17:00

Problem z pinem znika po próbie wypłaty z bankomatu.
Jak by ktoś chciał Revoluta z darmową kartą, to w ciągu 3 dni niech da znać na PW, wyślę link z poleceniem
Xiaomi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Xiaomi » 09.06.2019 11:14

Zrobiłem pierwszy przelew w € na Chorwację i poszedł jako turbo a następny za kilka dni w PLN na swoje konto i poszedł jako zwykły. Od czego to zależy? Kwota w PLN była dużo wyższa niż w €

link do darmowej dostawy https://www.revolut.com/referral/piotrv5ey wczoraj zamawiana karta i działa ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies