napisał(a) Marcinusik » 17.05.2019 10:27
piotrulex napisał(a):
Ja zawsze wypłacałem tyle, aby te 3% to było właśnie około 10zł, np 500-600kn
Można i tak
Ale to nic nie zmienia. Nadal za każdym razem wydajesz 10zł. Jedni powiedzą "to nie dużo" ale ja powiem, że biorąc pod uwagę że takie 500kun wydaje się na rodzinę 2+2 bez problemu w jeden dzień to przy 11 dniach mamy już 110zł
Do tego na ten moment sam kurs PLN do Euro wynosi 0,60zł. Dolicz do tego spready z PLN na Euro i na Kuny.
Wszyscy muszą zarabiać
Niektórzy mówią "eee tam to jakieś 4-5groszy różnicy na kunie
No fakt.
Ale
W aplikacji sprawdziłem ile wydałem/wybrałem kun w chorwacji. To można prosto sobie sprawdzić.
A więc ja wydałem dokładnie 3265kun. Moja żona około 3700kun.
Jeśli zamiast płacić Revolutem płacił bym moją kartą gdzie kurs jest średnio o 4-5groszy gorszy to dodatkowo stracił bym 278-348zł
Do tego jeszcze tankowanie w Austrii i drobne zakupy na stacjach gdzie oszczędziłem kolejne 2 dyszki
110zł + 348 + 20zł = 478zł oszczędzone.
Założenie konta trwało kilka minut. Żadnych opłat (kartę dostałem za darmo)
478zł czy to dużo. Dla mnie to sporo jak za taki wysiłek
A powiedzmy sobie szczerze. te 6000kun na 11dni dla rodziny 2+2 to i tak nie jest dużo. Ludzie potrafią wydac o wiele więcej więc i oszczędności będą większe.
Dlatego jak ktoś ma słabe konto prywatne to Revolut jest spoko. Jak ktoś ma jakieś konto walutowe czy po prostu dobre konto za które płaci i ma większość opcji bez opłat to niech sobie Revolutem głowy nie zawraca