Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zablo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 03.04.2019 16:39

piotrulex napisał(a): Jeden woli czyjąś matkę, drugi tego samego córkę ...

dobre..!

wikol w banku również pracują ludzie i skan Twojego dowodu może trafić nie wiadomo do kogo i gdzie.
asieczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asieczek » 04.04.2019 10:40

komanch napisał(a):
asieczek napisał(a):czy można zanim przyjdzie karta podać jej dane na booking i dokonać płatności za jej pomocą? czy dopóki nie przyjdzie i nie dokonam żadnej transakcji w sklepie to nie będzie możliwe jej doładowanie?

myślę, że nie można, karta bedzie nieaktywna, aktywacji można dokonać dopiero jak będziesz miał ją w ręku

i dokładnie tak było, wczoraj karta dotarła, trochę były problemy z doładowaniem jej (przez google pay) i potem mąż poszedł do sklepu, dokonał płatności z pinem i wtedy można było płacić w booking
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 07.04.2019 12:41

Jak by ktoś potrzebował link do darmowej karty to może ten. https://revolut.com/r/konradoe9
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.04.2019 13:33

zablo napisał(a):wikol w banku również pracują ludzie i skan Twojego dowodu może trafić nie wiadomo do kogo i gdzie.

Dokładnie tak samo uważam :wink:
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 08.04.2019 13:55

Rysio napisał(a):
zablo napisał(a):wikol w banku również pracują ludzie i skan Twojego dowodu może trafić nie wiadomo do kogo i gdzie.

Nawet ostatnio była afera jak jeden dyrektor brał sobie kredyty na dane klientów banku :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 08.04.2019 14:01

Rysio napisał(a):

Co to za bank, w którym skanują dokumenty? Mnie się jeszcze nigdy nie zdarzyło. Podaję tylko dowód do ręki, żeby pani mogła sprawdzić czy ja to ja. Nie tracę go z oczu ani na sekundę.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.04.2019 14:04

A wyobraź sobie ile osób ma dostęp do skanu i to wysokiej jakości Twojego dowodu w takim banku :wink: Gdyby ktoś posłużył się zdjęciem przesłanym na Revoluta, zdecydowanie prościej byłoby zakwestionować dokonaną czynność prawną.

Greenrs, mój wiejski spółdzielczy robił ksero wiele lat temu. Obecnie nie miałem okazji konta zakładać bo mam jedno od ponad 20 lat :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.04.2019 15:06

greenrs napisał(a):Co to za bank, w którym skanują dokumenty? .

Np. >>> https://www.santanderconsumer.pl/gfx/sa ... dowodu.pdf
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 08.04.2019 15:24

Rysio napisał(a):Greenrs, mój wiejski spółdzielczy robił ksero wiele lat temu. Obecnie nie miałem okazji konta zakładać bo mam jedno od ponad 20 lat :wink:

Kiedyś mogło tak być, dziś chyba się nie zdarza. W ostatnich latach zmieniły się zasady bezpieczeństwa. Choć oczywiście mogę się mylić bo nie jestem znawcą w tej dziedzinie. Sądzę jednak, że nie zgodziłbym się na to, gdyby pani w okienku chciała zrobić skan lub ksero dowodu.

Janusz Bajcer napisał(a):

Tak ale to dotyczy zakładania lokaty przez internet a ja się odniosłem do normalnej wizyty w placówce.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.04.2019 15:57

greenrs napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Tak ale to dotyczy zakładania lokaty przez internet a ja się odniosłem do normalnej wizyty w placówce.

W styczniu tego roku zakładałem konto w tym Banku.
Osobiście w placówce.
Pani Doradca Klienta skserowała dowód.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.04.2019 06:14

greenrs napisał(a):Tak ale to dotyczy zakładania lokaty przez internet a ja się odniosłem do normalnej wizyty w placówce.

Do siedziby Revoluta się nie wybieram :wink:

... bilans zysków i strat ... :wink: przykładowo licząc bardzo ogólnie na tegorocznej zimowej Sri Lance zaoszczędziłem jakieś 100E. Dla mnie to dużo :)
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 14.04.2019 20:13

Po mój link do darmowej karty zapraszam na PW
Do założenia potrzebny jest smartfon z androidem i dostępem do sieci + dowód osobisty.

Przy okazji, jeśli założycie (5 osób) konto i zasilicie je równowartością 10 funtów (dla pewności jakieś 55 zł, bo funt wariuje ostatnio) do 20.04.2019, to dostanę od Revoluta kartę metal. Środki z zasilenia można oczywiście dowolnie zużyć, przelać na konto, wydać, albo zamienić np. na kuny.
Ostatnio edytowano 17.04.2019 15:43 przez Raphael, łącznie edytowano 1 raz
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 14.04.2019 20:35

Ciekawi mnie ostatnio jedna rzecz... Czy osoba która ma skan dowodu osobistego taki jak wiele osób wysyła do revolut zakłada sobie konto w platformie revolut lub podobnej na skan dowodu. Następnie próbuje wziąć pożyczkę przez internet właśnie na ten skan dowodu. Wiadomo, że na ten skan dowodu nic nie załatwimy ponieważ jest potrzebny podpis. Ale już większość banków jak nie wszystkie jako podpis akceptuje przelew z rachunku z tymi samymi danymi co skan. A ten przelew by poszedł właśnie z revolut założonego na skan. Ktoś coś słyszał na ten temat?

Jest jeszcze taka sprawa, że mając ten skan można kupić sobie kolekcjonerski dowód osobisty z własnym zdjęciem na te dane za około 350zł. Tylko tutaj to już większy przypał.
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 14.04.2019 21:02

Revolut nie dopuszcza wgrania skanu, ale przy zakładaniu konta wymaga aby zrobić zdjęcie dowodu (z poziomu aplikacji) i po tym zrobić sobie selfie (też z poziomu aplikacji), dla potwierdzenia że Iksiński to Iksiński.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 15.04.2019 08:26

Raphael napisał(a):Revolut nie dopuszcza wgrania skanu, ale przy zakładaniu konta wymaga aby zrobić zdjęcie dowodu (z poziomu aplikacji) i po tym zrobić sobie selfie (też z poziomu aplikacji), dla potwierdzenia że Iksiński to Iksiński.

aj tam nie pozwala....ja miałem skan, na nim zrobiłem sobie znak wodny i potem zrobiłem zdjęcie z ekranu :P Zrobiłem tak bo nie znalazłem prostszego sposobu na wysłanie do nich dowodu oznaczonego znakiem wodnym.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone