Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 18.03.2019 19:47

hariet1 napisał(a):
komanch napisał(a):
komanch napisał(a):
Aldonka napisał(a):Trochę szkoda, że nie ma kuny jako waluty, ale i tak uważam to rozwiązanie za fenomenalne.

A właśnie, co by to zmieniło gdyby była waluta kuny? Najlepiej na jakimś prostym przykładzie żebym zrozumiał :wink:

Czy ktoś mógłby mi jeszcze odpowiedzieć na pytanie powyżej?

Gdyby było konto HRK można by wymienić PLN na HRK w dogodnym dla siebie momencie, wtedy płatności kartą była by w HRK. Po wymianie PLN na HRK przy płatnościach kartą nie interesowałby Cię kurs HRK.

Od paru dni w Revolucie JEST JUŻ KUNA !!! w sensie chorwacka HRK :)
... a także bułgarski lew (i nie chodzi mi o zwierzę).
W ramach ciekawostek, zauważyłem też więcej egzotyki, np. rial saudyjski.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 18.03.2019 19:59

Czy konto Revolut można doładować kartą wirtualną MasterCard? :)
dareksi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksi » 18.03.2019 21:28

komanch napisał(a):Czy konto Revolut można doładować kartą wirtualną MasterCard? :)

Ja doładowuję wirtualną VISĄ więc pewnie z MC też to jest możliwe.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 18.03.2019 21:45

dareksi napisał(a):Ja doładowuję wirtualną VISĄ więc pewnie z MC też to jest możliwe.

No i elegancko! to praktycznie załatwia wszystko, nie udostępniam nikomu karty z mojego banku, a kartę wirtualną mogę sobie doładować przelewami.24 - dzięki :papa:
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 18.03.2019 22:36

Zaproponowane rozwiązanie z poprzedniej strony było mocno ironiczne.
" Jak jesteś tak ostrożny to załóż nowe konto tam wpłacaj określoną kasę a z tego konta na Revoluta tylko czy to ma sens ? Czy jest tu chociaż jedna osoba która miała problemy ???"
grubybb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grubybb » 19.03.2019 11:12

subkonto w kunach juz dostepne:)
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 19.03.2019 11:31

Jak należy dokładnie postąpić, żeby wpłacone złotówki "zmienić" w Revolucie na kuny?
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 19.03.2019 13:15

komanch napisał(a):Jak należy dokładnie postąpić, żeby wpłacone złotówki "zmienić" w Revolucie na kuny?

Takie dwie zakręcone strzałki w prawym górnym rogu.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 19.03.2019 13:56

Bidon napisał(a):
komanch napisał(a):Jak należy dokładnie postąpić, żeby wpłacone złotówki "zmienić" w Revolucie na kuny?

Takie dwie zakręcone strzałki w prawym górnym rogu.

I to wszystko? Tym samym płacąc w Cro będą pobierane znajdujące się na koncie kuny?
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 19.03.2019 14:17

Trzeba pamiętać że automatycznie wybrane zostaje subkonto z najwyższa kwotą jeżeli skończą się Kuny. Ważne jak ktoś ma subkonto z forintami bo ich ilość zazwyczaj idzie w tysiące. Ja żeby nie ściągało z forintów subkonto H dezaktywuje jak nie jestem na Węgrzech.
Fancik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fancik » 20.03.2019 00:13

Dobry wieczór
Dziś taka ciekawostka. Kupiłem trochę euro i zauważyłem , że mimo informacji o aktualnym kursie to Revolut w momencie zatwierdzenia transakcji i tak podwyższa wartość 1 euro o jakieś 0.002-0.003 zł . To jest tak mało że w sumie nieistotne , ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje ....może znacie odpowiedź.
dareksi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksi » 20.03.2019 08:32

Fancik napisał(a):Dobry wieczór
Dziś taka ciekawostka. Kupiłem trochę euro i zauważyłem , że mimo informacji o aktualnym kursie to Revolut w momencie zatwierdzenia transakcji i tak podwyższa wartość 1 euro o jakieś 0.002-0.003 zł . To jest tak mało że w sumie nieistotne , ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje ....może znacie odpowiedź.

Kurs euro-złoty nie jest równy złoty-euro. Kupujesz euro za złotówki więc sprawdzaj kurs złoty-euro, czyli ile za swoją złotówkę otrzymasz euro, bo po takim właśnie kursie zostanie przeliczona wymiana.
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 20.03.2019 08:48

Kurs jest płynny, zmienia się dynamicznie co widać podczas wymiany, że ostania cyfra cały czas się zmienia w wartościach jakie podałeś.
zablo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 20.03.2019 09:40

Fancik napisał(a):Dobry wieczór

Przykład:

Kurs PLN > EUR 0,2332
Kurs EURO > PLN 4,2849

czyli jak wymieniasz PLN na EURO musisz policzyć sobie 1zł ÷ 0,2332€ = 4,2882 zł/€
i masz kurs który zawsze widzimy w kantorach i jesteśmy do niego przyzwyczajeni :D
Fancik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fancik » 20.03.2019 14:52

Ok dzięki za szybkie wyjaśnienie....:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone