Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 04.03.2019 10:41

komanch napisał(a):Szybkie pytanie, na stronie Pomocy Revolta
https://www.revolut.com/pl-PL/help/przewodnik-po-revolut/wysylanie-pieniedzy/wysylka-pieniedzy-na-konto-bankowe/do-jakich-krajow-moge-przelewac-pieniadze
nie widzę Chorwacji, dlaczego?
potrzebuję zapłacić za ubezpieczenie w kunach, muszę podać numer karty, myślałem właśnie o Revolt, mogę to zrobić?

Możesz to zrobić, transakcja na kuny będzie przeliczona z konta na którym masz najwięcej środków
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 10:59

hariet1 napisał(a):Możesz to zrobić, transakcja na kuny będzie przeliczona z konta na którym masz najwięcej środków

Dzięki za szybką odpowiedź :wink:
jeszcze jedno .... czy do takiej transakcji wystarczy mi karta wirtualna?
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 04.03.2019 11:09

komanch napisał(a):
hariet1 napisał(a):Możesz to zrobić, transakcja na kuny będzie przeliczona z konta na którym masz najwięcej środków

Dzięki za szybką odpowiedź :wink:
jeszcze jedno .... czy do takiej transakcji wystarczy mi karta wirtualna?

Tak :)
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 11:19

Jak tak składnie idzie to może jeszcze ..... jak najpewniej i najszybciej doładować taką kartę? czytałem ze często zdarzają się jakies problemy, że doładowanie długo idzie, albo pieniądze nawet gdzieś znikają, na dodatek kontakt z revoltem z żywym człowiekiem - brak, nie lubię takich sytuacji .... nie chcę się władować w jakąś minę ....
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 11:34

komanch napisał(a):Jak tak składnie idzie to może jeszcze ..... jak najpewniej i najszybciej doładować taką kartę? czytałem ze często zdarzają się jakies problemy, że doładowanie długo idzie, albo pieniądze nawet gdzieś znikają, na dodatek kontakt z revoltem z żywym człowiekiem - brak, nie lubię takich sytuacji .... nie chcę się władować w jakąś minę ....

Przelew z Millenium na Revolouta trwał zawsze niecałą sekundę. Testowane chyba z 50 razy, zawsze bezproblemowo. Operacja zawsze aplikacją w telefonie często w kolejce do kasy. :D
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 11:38

Pik71 napisał(a):Przelew z Millenium na Revolouta trwał zawsze niecałą sekundę. Testowane chyba z 50 razy, zawsze bezproblemowo. Operacja zawsze aplikacją w telefonie często w kolejce do kasy. :D

Mówisz o zakupach w Cro? :)
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 04.03.2019 11:40

komanch napisał(a):Jak tak składnie idzie to może jeszcze ..... jak najpewniej i najszybciej doładować taką kartę? czytałem ze często zdarzają się jakies problemy, że doładowanie długo idzie, albo pieniądze nawet gdzieś znikają, na dodatek kontakt z revoltem z żywym człowiekiem - brak, nie lubię takich sytuacji .... nie chcę się władować w jakąś minę ....

Najsprawniej i najszybciej doładować swoją kartą z banku, pieniądze są za chwilę na Revolut. Ale i przelew idzie sprawnie, jeżeli jest to dzień powszedni to powinny być przy następnym księgowaniu. Chyba że jakaś awaria :) U mnie żadnych problemów do tej pory nie było :)
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 14:05

komanch napisał(a):
Pik71 napisał(a):Przelew z Millenium na Revolouta trwał zawsze niecałą sekundę. Testowane chyba z 50 razy, zawsze bezproblemowo. Operacja zawsze aplikacją w telefonie często w kolejce do kasy. :D

Mówisz o zakupach w Cro? :)

Tak
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 14:26

Czy jest inna forma szybkiego doładowania konta Revolut? przypięcie mojej karty z innego banku wiąże się z jej całkowitym udostepnieniem, tak więc Revolut ma nieograniczony dostęp do mojej karty i konta głównego. Nie jest to zbyt rozsądne rozwiązanie jeśli chcemy czuć się w 100% bezpieczni, mam rację?
Czy prócz PayPala można zrobić doładowanie przez np Przelewy24, albo coś równie szybkiego? A może ten Google Pay pozwala na szybkie doładowanie bez udostepniania karty?

Przy okazji ... czytam te komentarze (na dole) i nie wygląda to jednak ciekawie
https://www.spidersweb.pl/2018/01/revolut-opinie.html
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 04.03.2019 21:59

W ubiegłym roku Revolut fenomenalnie sprawdził nam się na wyprawie jachtowej. 10 bab,każda miała Revoluta, mój służy za ten najważniejszy :) Usiadłyśmy, myk każda w ułamku sekundy zasiliła moją kartę umówioną kwotą i w ten sposób regulowaliśmy rachunki. Zawsze bez problemu. Tydzień temu bilety lotnicze pojawiły się w niezłej cenie, szybka wiadomość do pozostałych bab i nim zdążyłam przejść przez wszystkie kroki w rezerwacji biletu już na Revolucie od każdej miałam kasę na bilet. W tym roku zaliczkę za jacht również płaciłam przelewem w Euro. Pieniądze u odbiorcy były w ciągu doby. Trochę szkoda, że nie ma kuny jako waluty, ale i tak uważam to rozwiązanie za fenomenalne.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 22:18

Aldonka napisał(a):Trochę szkoda, że nie ma kuny jako waluty, ale i tak uważam to rozwiązanie za fenomenalne.

A właśnie, co by to zmieniło gdyby była waluta kuny? Najlepiej na jakimś prostym przykładzie żebym zrozumiał :wink:
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 22:34

komanch napisał(a):Czy jest inna forma szybkiego doładowania konta Revolut? przypięcie mojej karty z innego banku wiąże się z jej całkowitym udostepnieniem, tak więc Revolut ma nieograniczony dostęp do mojej karty i konta głównego. Nie jest to zbyt rozsądne rozwiązanie jeśli chcemy czuć się w 100% bezpieczni, mam rację?
Czy prócz PayPala można zrobić doładowanie przez np Przelewy24, albo coś równie szybkiego? A może ten Google Pay pozwala na szybkie doładowanie bez udostepniania karty?

Przy okazji ... czytam te komentarze (na dole) i nie wygląda to jednak ciekawie
https://www.spidersweb.pl/2018/01/revolut-opinie.html

O jakim całkowitym udostępnieniu mówisz ? Przecież kasa nie przelewa się sama z głównego konta na Revolut-a.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 23:13

Pik71 napisał(a):O jakim całkowitym udostępnieniu mówisz ? Przecież kasa nie przelewa się sama z głównego konta na Revolut-a.

Pewnie że sie sama nie przelewa, ale udostępniasz wszystkie wymagane do tego dane, tj. nr karty, imie nazwisko i kod CVC, kto to po drugiej stronie wykorzysta to już nie wiesz, nikt Ci tego nie zagwarantuje, bo Revolut to nawet nie jest bank.
Tak na szybko pare linków z brzegu, ale sam sobie wpisz i poczytaj, setki tego jest ....
https://niebezpiecznik.pl/post/placac-przez-booking-com-masz-pewnosc-ze-dane-karty-beda-bezpieczne-oh-wait/
https://www.fly4free.pl/forum/podanie-numeru-karty-platniczej-czy-to-bezpieczne,20,106990
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 23:57

komanch napisał(a):
Pik71 napisał(a):O jakim całkowitym udostępnieniu mówisz ? Przecież kasa nie przelewa się sama z głównego konta na Revolut-a.

Pewnie że sie sama nie przelewa, ale udostępniasz wszystkie wymagane do tego dane, tj. nr karty, imie nazwisko i kod CVC, kto to po drugiej stronie wykorzysta to już nie wiesz, nikt Ci tego nie zagwarantuje, bo Revolut to nawet nie jest bank.
Tak na szybko pare linków z brzegu, ale sam sobie wpisz i poczytaj, setki tego jest ....
https://niebezpiecznik.pl/post/placac-przez-booking-com-masz-pewnosc-ze-dane-karty-beda-bezpieczne-oh-wait/
https://www.fly4free.pl/forum/podanie-numeru-karty-platniczej-czy-to-bezpieczne,20,106990

Straszne pierdoły wypisujesz. Zacznij używać w praktyce a potem możesz oceniać. Jak możesz porównywać kartę kredytową do Revoluta ? Zasada jest prosta i bezpieczna, musisz zapłacić określona kwotę to przelewasz z telefonem odpowiednią kwotę na R i już. Revolut nie jest karta kredytową ? Nie ma środków nie ma obciążenia. Dla mnie karta ekstra nawet pod kątem zabezpieczeń typu karta wirtualna lub karta bez lokalizacji telefonu zero operacji. Cena zakupu walu też porównywalna z znanym portalem na Ć.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 05.03.2019 07:34

Chyba nie zrozumiałeś, nie piszę o karcie Revoluta. Piszę o udostępnianiu karty swojego banku podczas zasilania Revoluta. To że coś działa, nie znaczy że jest bezpieczne.
Pik71 napisał(a):Zasada jest prosta i bezpieczna, musisz zapłacić określona kwotę to przelewasz z telefonem odpowiednią kwotę ...

To co właśnie napisałeś mógłbym nazwać bzdurą, od kiedy to telefon jest źródłem finansowania? :D on tylko pośredniczy ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies