Niestety Rita (konsultant Revolut) okazała się botem i odpowiada w kółko to samo. Jak bym nie zadał pytania o reset darmowych wypłat czy po polsku czy angielsku to standardowa formułka ile można wypłacić i jaki potem opłaty. Bezużyteczne.
Na jednym z forum znalazłem taki wpis:
If you joined before 16 March 2017 your billing cycle for all charges goes by Calendar month. If you joined after 16 March 2017, you go by Rolling month. In your case it is a calendar month. This does not apply to a free withdrawal limit though. ATM withdrawals are free up to £200/ €200/ Fr200/ 800zl (or currency equivalent) per month. A 2% fee applies thereafter. Regarding annual top-up limit - it has reset for you on 12nd of December 2017 as you have activated your account on 12nd of December 2016.
oraz to:
reset następuje- dla nowszych kont- w dniu miesiąca, w którym otworzyliśmy / aktywowaliśmy rachunek. W dodatku apka nie pokazuje tej daty, więc póki co można ją stwierdzić jedynie organoleptycznie, logując się codziennie i obserwując limit.
W apce jest też zakładka "społeczność" i tam też znalazłem kilka tematów gdzie ludzi o to pytali i też odpowiedzi były że data resetu to data zarejestrowania konta.
Ja wyjeżdżam od 20.08 do 31.08 a konto aktywowałem 27.05 to wychodzi na to, ze jeśli to prawda to załapię się na dwa limity po 200euro. Poczekam zatem i żonie założę konto około 24-25.06 żeby też miała dwa limity. Mając limit 800euro na darmowe wypłaty to jak by nie mieć limitu
Edit:
Znalazłem odpowiedź na takie pytanie udzieloną przez kogoś w rodzaju admina/leadera na forum społeczności Revolut.
Tak, że na 100% konta złożone po 16.03.2017 mają reset w dniu zarejestrowania konta. Więc każdy kto nie założył jeszcze niech czeka do daty gdzieś w środku swojego pobytu w Cro. Będzie miał dwie darmowe