Fancik napisał(a):Złotówki na kuny nie wymienisz bo nie ma kuny w wykazie walut, ale płacić kartą można jak masz złotówki na koncie system przeliczy na kuny i zapłacone...
a jak mam złotówki i euro to z której waluty przeliczy ?
Franz napisał(a):Płaciłem w Czechach w kasie Tesco i wystąpiło pytanie o GBP, więc jednak się zdarza. Odrzuciłem i poszło jak trzeba.
Kiedyś pytałem o to, dlaczego Dawidbryk miał taki niekorzystny przelicznik bośniackiej waluty, sam się również z tym spotkałem. Wbrew temu, co tu próbował namieszać LFB, musiało to być właśnie DCC. Pracownik stacji benzynowej obsługujący terminal, zapewne nie odrzucił DCC i policzyło więcej.mchrob napisał(a):Dzisiaj dziwna sytuacja o 17 płatność w restauracji w Bośni - kurs BAM 2,20 o 19 zakupy w sklepie już kurs 2.32.
To wygląda, że podpada pod ten sam schemat.
mchrob napisał(a):Dzisiaj dziwna sytuacja o 17 płatność w restauracji w Bośni - kurs BAM 2,20 o 19 zakupy w sklepie już kurs 2.32.
misiek82 napisał(a):Fancik napisał(a):Złotówki na kuny nie wymienisz bo nie ma kuny w wykazie walut, ale płacić kartą można jak masz złotówki na koncie system przeliczy na kuny i zapłacone...
Fancik napisał(a):misiek82 napisał(a):Fancik napisał(a):Złotówki na kuny nie wymienisz bo nie ma kuny w wykazie walut, ale płacić kartą można jak masz złotówki na koncie system przeliczy na kuny i zapłacone...
W Chorwacji jak płaciłem to zawsze pobierane były złotówki mimo istnienia euro w portfelu moich walut.Fakt że złotówek jednak na koncie było więcej, co może być ważne (gdzieś o tym słyszałem).
dareksi napisał(a):Kuterynka napisał(a):A ja mam problem z Revolutem w momencie kiedy chcę użyć paska magnetycznego. Odrzuca mi transakcję. W klasyczny sposób (gdy wkładam kartę do terminala) jest ok.
Włączyłaś płatności "paskiem" w aplikacji?
erci napisał(a):A u mnie pojawił się pierwszy problem. Nie mogę wyciągnąć kasy z bankomatów innych niż Euronet. Euronet pobiera 22kuny prowizji więc to trochę mało opłacalne.
W innych wyświetla się komunikat:
vasa kartica se ne prihvaca na ovom bankomatu.
molimo uzmice karticu i kontaktirajte izdawaca kartice.
Miejscowość Promajna...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne