Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 08.08.2018 12:25

Czyli wygląda na to, że nawala podwykonawca. Niestety bije to w Revoulta.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 08.08.2018 12:27

Rumc napisał(a):Jeszcze jedno pytanie.

Mam kartę Revolut - a na niej 100 zł.

Jak jestem na słowacji - to powinienem zamienić 100 zł na Euro przy kupnie np. Winiety? Czy normalnie zapłacić 100 zł i samo przewalutuje po kursie Revolut?

Tak samo jak jade dalej na Węgry i Chorwacje - czy później muszę zmieniać cały czas (w zależności od kraju w którym jestem) czy wystarczy ta karta do płacenia za wszystko (jak mam w PLNach)?

Wystarczy, że masz pln na koncie, revolut sam sobie przelicza na walutę, która obowiązuje w miejscu w którym się znajdujesz.
Rumc
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rumc » 08.08.2018 12:28

Super informacja!
Dzięki wielkie :) :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 08.08.2018 12:40

Czytam instrukcję utworzenia konta w Revolut z ciekawości.
Do przelania środków z innego banku trzeba podać numer karty płatniczej tego właśnie banku ?
dominikzw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominikzw » 08.08.2018 12:58

Chcąc zasilić konto w Revolut , wybierasz opcje przez kartę płatniczą czyli tak jakbyś płacił za transakcje internetową. Wówczas bank do którego należy karta prosi o podanie kodu zabezpieczającego żeby potwierdzić przelanie środków i tyle.
Rumc
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rumc » 08.08.2018 13:15

Czy należy włączać jakieś subkonta czy nie (Węgry / Słowacja / Chorwacja)?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 08.08.2018 13:24

Chyba że podajemy numer karty do konta które nie jest głównym kontem osobistym.
Podawać numer swojej karty do konta na którym mamy swoje oszczędności itd, do tego skan dokumentu ????
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 08.08.2018 13:31

Rumc napisał(a):Czy należy włączać jakieś subkonta czy nie (Węgry / Słowacja / Chorwacja)?

A wytłumacz mi po co ? :wink:

wikol napisał(a):Chyba że podajemy numer karty do konta które nie jest głównym kontem osobistym.
Podawać numer swojej karty do konta na którym mamy swoje oszczędności itd, do tego skan dokumentu ????

Ja zasilam tylko i wyłącznie poprzez Apple pay. Revolut nie ma żadnych danych moich kart 8) też mnie to denerwowało i jak widać dało się to obejść :wink:
dominikzw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominikzw » 08.08.2018 13:39

Rumc napisał(a):Czy należy włączać jakieś subkonta czy nie (Węgry / Słowacja / Chorwacja)?

nie
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 08.08.2018 13:54

wikol napisał(a):Chyba że podajemy numer karty do konta które nie jest głównym kontem osobistym.

Czego Ty panikę siejesz? Ludzie czy wy nie robicie zakupów w internecie?? Przecież to to samo. Kupując gdziekolwiek, aliexpress, ebay, paypal czy jakikolwiek sklep zagraniczny wykonujesz transakcję podając numer karty, datę ważności i numer CVV. Tak się odbywają miliony transakcji na całym świecie. Nie chcesz nie kupuj. Zamknij się w domu. Spal kartę, potnij dowód, żeby CIA z satelity Twojego numeru pesel nie podejrzało i żyj pełnią życie :cry:
Taka usługa jak Revolut nie może działać bez weryfikacji użytkownika. Nikt nie pozwolił by na powstanie takiej firmy gdzie można było by sobie założyć anonimowe konto, wpłacić z anonimowego miejsca pieniądze i przelewać na tysiące takich kont innych użytkowników. Raj dla przestępców :P
Polska to i tak ciemnogród jeśli chodzi o takie sposoby płatności i usługi. Jesteśmy nauczeni, że za każdym rogiem chcą nas okraść. Na zachodzi nikt takimi pierdołami sobie dupy nie zawraca. Nie chcesz nie kupuj.
Wiesz, że płacąc kartą w jakimś małym sklepiku właściciel może mieć zamiast terminala urządzenie do skimmingu, skopiować sobie kilkadziesiąt kart a potem kupować w internecie? Nie kupuj w sklepach. :mrgreen:
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 08.08.2018 14:14

Marcinusik napisał(a):

Czego Ty panikę siejesz? Ludzie czy wy nie robicie zakupów w internecie?? Przecież to to samo. Kupując gdziekolwiek, aliexpress, ebay, paypal czy jakikolwiek sklep zagraniczny wykonujesz transakcję podając numer karty, datę ważności i numer CVV.

Dlatego właśnie założyłem Revolut, do takich właśnie transakcji :wink: w żadnych sklepach internetowych nie podaje numeru karty przypisanej do mojego podstawowego konta. Jak to mówią lepiej dmuchać na zimne :lol: a jak chce coś kupić to doładuje sobie poprzez AP Revolut konkretną sumką i płace ich kartą.
Ba ! nawet pieniądze wybieram z bankomatu za pomocą telefonu (tam gdzie się da) a karta leży sobie spokojnie w domu i używana jest tylko w ostateczności. To chyba nie jest ciemnogród a wręcz przeciwnie co ? :mrgreen: pozdrawiam
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 08.08.2018 14:31

ApropoDefacto napisał(a):Dlatego właśnie założyłem Revolut, do takich właśnie transakcji :wink: w żadnych sklepach internetowych nie podaje numeru karty przypisanej do mojego podstawowego konta. Jak to mówią lepiej dmuchać na zimne :lol: a jak chce coś kupić to doładuje sobie poprzez AP Revolut konkretną sumką i płace ich kartą.
Ba ! nawet pieniądze wybieram z bankomatu za pomocą telefonu (tam gdzie się da) a karta leży sobie spokojnie w domu i używana jest tylko w ostateczności. To chyba nie jest ciemnogród a wręcz przeciwnie co ? :mrgreen: pozdrawiam

Chodzi mi ogólnie. Jak ludzie podchodzą, do nowoczesnych metod płatności. Jesteśmy sto lat za murzynami (takie przysłowie :P )
Nie twierdzę, że Polacy nie potrafią. Ty i wielu innych potrafisz. Ale sam widzisz, że kombinujesz jak możesz, żeby nic nie podawać i żeby Cię czasem "ktoś" nie okradł. W rozwiniętych krajach ludzi sobie takimi pierdołami nie zawracają głowy.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 08.08.2018 16:30

Marcinusik napisał(a):Jesteśmy sto lat za murzynami (takie przysłowie :P )

Jeżeli chodzi o płatności elektroniczne, kartami oraz poprzez NFC - Polacy w tym przodują w świecie a w ilości wydanych kart płatniczych to w ogóle jesteśmy mistrzami świata
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 08.08.2018 17:37

Marcinusik napisał(a):
Chodzi mi ogólnie. Jak ludzie podchodzą, do nowoczesnych metod płatności. Jesteśmy sto lat za murzynami (takie przysłowie :P )
Nie twierdzę, że Polacy nie potrafią. Ty i wielu innych potrafisz. Ale sam widzisz, że kombinujesz jak możesz, żeby nic nie podawać i żeby Cię czasem "ktoś" nie okradł. W rozwiniętych krajach ludzi sobie takimi pierdołami nie zawracają głowy.

A potem wychodzą Amber Gold, GetBack...
Też wolę dmuchać na zimne i założyć konto przekorzystne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2018 17:45

Marcinusik :[/quote]

Nie twierdzę, że Polacy nie potrafią. Ty i wielu innych potrafisz. Ale sam widzisz, że kombinujesz jak możesz, żeby nic nie podawać i żeby Cię czasem "ktoś" nie okradł. W rozwiniętych krajach ludzi sobie takimi pierdołami nie zawracają głowy.[/quote]

Tak to dziwnie zabrzmiało. Rozumiem, że wysokorozwinięte zachodnie społeczeństwa nie zwracają uwagi na bezpieczeństwo transakcji w siec, tak ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone