Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gospis1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospis1 » 31.07.2018 19:44

Mi właśnie w mBanku zdjęło 1zł za doładowanie 20zł na karte Revoult. Czy nie powinno być bez prowizji?
Fancik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fancik » 31.07.2018 20:05

Revoult....
Jeśli chodzi o wyjaśnienia to jest kłopot.Najgorsze że nie ma się do kogo zwrócić z pytaniem .Szukałem jakiegoś dojścia do Revolut info . lub coś w tym stylu , ale nic nie znalazłem . Jest telefon pod którym można zablokować kartę ,albo czat dla tych co mają droższy pakiet.... i to wszystko..
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.07.2018 20:33

Nie ufam instytucjom finansowym które są poza kontrolą naszego KNF. Chyba lepiej założyć sobie konto w Pekao SA.
Na wypadek jakieś awarii Revoluta jesteśmy w czarnej zupie.
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 31.07.2018 21:10

gospis1 napisał(a):Mi właśnie w mBanku zdjęło 1zł za doładowanie 20zł na karte Revoult. Czy nie powinno być bez prowizji?

To bank Ci zabrał. Pytaj w swoim banku. Mi PKO BP nic nie ściąga. Żonie Credit Agricole też nic. Musisz wyjaśnić ze swoim bankiem czemu. Takie doładowanie to tak jak byś w necie kartą zapłacił. Nie powinno być żadnych opłat ake bank to bank.

wikol napisał(a):Nie ufam instytucjom finansowym które są poza kontrolą naszego KNF. Chyba lepiej założyć sobie konto w Pekao SA.
Na wypadek jakieś awarii Revoluta jesteśmy w czarnej zupie.

Chyba nie lepiej. Po cholere mi kolejne konto i opłaty za prowadzenie/kartę?

Na wypadek awarii Revolut mam swoją kartę bankową i żony kartę. Jakiej czarnej? Przecież Revolut to tylko dodatek na wyjazd. Po powrocie schowam kartę do szuflady i wyjmę za rok.

Co wy tak sie sracie z tym KNF? Revolut to nie jest firma która powstała w ubiegłą sobotę... :?
Na całym świecie korzysta z tej usługi 1.5mln ludzi. Pieniądze przechowywane są w banku (nie pamiętam nazwy) w UK. Nikt nie musi trzymać tam całej kasy na wyjazd. Doładowanie trwa sekundę. Można sobie doładować jak Ci kelner rachunek przyniesie jak tak się boisz.
Ludzie piszą, że wszystko działa jak należy i gitara.
Awaria? No wszędzie są awarie. Jak w telefoni komórkowej jest awaria to kładziesz się na ziemię i tłuczesz dłońmi w asfalt?
Jadąc tylko z jedną kartą Revolut na której mamy całe fundusze na wyjazd to oczywiście głupota. Ale chyba nikt tak nie robi więc nie wiem co to za czarna zupa? Chyba czarna polewka ;)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 31.07.2018 21:11

@wikol ale to już pisałeś...
p.korol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) p.korol » 31.07.2018 21:26

Fakt.
Revoult jest poza kontrolą naszej KNF.
Ale. (Dla tych co jednak sie boja)
Najbezpieczniejszą formą korzystania z revoult jest sytuacja taka.

Trzymam gotówkę (pln) na koncie lub karcie kredytowej.
Przelanie na konto revoult (Z czasem wpisania kwoty i wybraniem karty) trwa około 15-30 sec.
Robię przelew bezposrednio przed płatnością.
(Wracając z Chorwacji zdążyłem przelać odpowiednią sumę stojąc przed bramkami na autostradzie w małym korku). Nie mówiąc już o czasie np w sklepie lub restauracji.
Robię przelew na kwotę o kilkanaście (dziesiat) złotych więcej aby mnie nic nie zaskoczyło.
Po płatności na koncie revoult zostaje około 30-50 PLN.
Powiedzmy że "taką" kwotę mogę zaryzykować w "razie czego".

I tyle.
Chyba bezpieczniej się nie da.

No chyba że szklankę wody "zamiast"
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.07.2018 21:38

OK. Narazie to w miarę świeży produkt. Zobaczymy w najbliższym czasie jak to będzie się rozwijać....
marek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_k » 01.08.2018 06:29

rybnic napisał(a):Witam, czy ktoś miał podobny przypadek:
21.07 Jadąc do Chorwacji autostradą bramki Zagrzeb Lucko - Benkovac płacąc kartą ( oczywiście Revolut)
na bramkach zostaje ściągnięte :-) 148kn
po trzech dniach dostaję wiadomość że w/w kwota została zwrócona na konto.
Pozdrawiam.

Ja tak miałem. Na tych samych bramkach. Nie podniósł się szlaban i obsługa zrobiła mi storno na kartę Revolut. Kasa przyszła tego samego dnia. Jednak ja musiałem zapłacić inną kartą - wyszło 4 gr drożej za Hkn visa mBank..
marek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_k » 01.08.2018 06:31

Pik71 napisał(a):Skorzystałeś z Euronetu, oj to będzie prowizja.

Minął tydzień. Żadnej prowizji nie ma.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 01.08.2018 06:46

gospis1 napisał(a):Mi właśnie w mBanku zdjęło 1zł za doładowanie 20zł na karte Revoult. Czy nie powinno być bez prowizji?

Prawdopodobnie za parę dni ta złotówka wróci na Twoje konto. w Pekao przy pierwszym podpięciu karty i przelewie też pobierają złotówkę ale po paru dniach wraca ona na konto.
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 01.08.2018 06:55

Krótko ode mnie : Kupiłem winiety online korzystając z revolut. Bajka. Nigdy więcej pzmot zboje ;)

Nie dość że szybko bez problemu to jeszcze kurs mjodzio. Oszczędzam już ca 70-80 pln.

Polecam.
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 01.08.2018 10:01

wikol napisał(a):OK. Narazie to w miarę świeży produkt. Zobaczymy w najbliższym czasie jak to będzie się rozwijać....

Revolut jest od 2015r to kiedy przestanie byś świeży? Jak 100lat skończy? ;)
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 01.08.2018 10:13

Rozwija sie bardzo dobrze. Albo innaczej: rozwija sie w kierunku takim jakie jest zapotrzebowanie konsumentów.

I tu juz zaczynaja sie schody dla Revoluta: bo wchodza powoli z produktami "para-bankowymi" a to juz nie podoba sie europejskiemu KNFowi i pewnie sie wezma za Revoluta. Póki co, dziala, nie zawodzi, robi to co ma robić.

Jesli ktos ma świadomość możliwości tego systemu i akceptuje też to że Revolut jest zarejestrowany na Cyprze, pobiera duzo twoich danych osobowych (i pewnie sprzedaje je dalej w świat) - to moim zdaniem warto korzystać.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 01.08.2018 10:55

kminek napisał(a):Krótko ode mnie : Kupiłem winiety online korzystając z revolut. Bajka. Nigdy więcej pzmot zboje ;)

Nie dość że szybko bez problemu to jeszcze kurs mjodzio. Oszczędzam już ca 70-80 pln.

Polecam.

W tym roku też płaciłem revoulem za winiety na toolticket. Obie firmy polecam :)
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 01.08.2018 10:59

kminek napisał(a):Jesli ktos ma świadomość możliwości tego systemu i akceptuje też to że Revolut jest zarejestrowany na Cyprze, pobiera duzo twoich danych osobowych (i pewnie sprzedaje je dalej w świat) - to moim zdaniem warto korzystać.

A kto w obecnych czasach nie pobiera :) Niestety obecnie trzeba się pogodzić z częściową utratą prywatności bo inaczej trzeba by się zamknąć w 4 ścianach i nigdzie nie wychodzić :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone