Opowiem o mojej przygodzie z kartą.
Z kartą nie miałem żadnych problemów. Kupno winiety słowackiej i węgierskiej. Tankowanie w Węgrzech jak i bramki po drodze w Chorwacji. Wszystkie sklepiki restauracje no porostu ideał. Czasami wyskoczyła informacje o przewalutowanie na funty ale robiłem nie i wszytko ok. Doładowanie karty też instant. Jedynie co to zabezpieczenie kart visa z Inteligo słusznie wymaga pełnego logowania do konta i podania numeru zdrapki. Jestem zadowolony.
Na koniec przygoda.
Na wycieczce do Splitu zaczęło nam brakować kasy w gotówce. Postanowiłem wypłacić 2000 Kun. Podchodzę do bankomatu, wszystko jak zawsze czyli odmawiam przewalutowania. Karta wychodzi z bankomatu, komórka szczęśliwie pokazuje że pobrano z konta a klapka od wydania gotówki jak była tak została zamknięta.
Oczy wielkie, szybko do banku a tu Pani mówi że spokojnie pieniądze wrócą za parę dni na konto
Za parę dni to ja z głodu i moja rodzina padnie.
Panika dzwonienie po bankach i Viza. A tu numery 0800 których nie dało się wybrać w roamingu.
Wielkie zdziwienie gdy widzę że nie po paru dniach ale po 10 minutach pieniądze były na koncie.
Pozdrawiam i polecam Revolut
Aktualnie kurs Revolut 0.57 w Polsce kupowałem kuny po 0.63