Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 05.07.2018 08:36

Robert_em napisał(a):Użytkuję Revoluta od soboty w podróży/wakacjach w Chorwacji i nie tylko, bo podczas drogi np. tankowanie w Słowenii, bramki w Chorwacji, wczoraj Czarnogóra, Bośnia i Chercegowina.
Wszędzie bez problemów - wszystko działa sprawnie i szybko. Zarówno doładowanie, jak i płatności.
Jedyny problem, to mieliśmy z kolegą razem ten sam, na bramkach "Only Cards" - nie zadziałała zarówno mi, jak i jemu karta. Potem okazało się, że na tych bramkach używane są paski magnetyczne, a nie mieliśmy tej opcji zaznaczonej w aplikacji, w opcji karty.
Generalnie bardzo polecam

Dzięki za info z paskiem bo też bym się zdziwił na bramkach:) Włączyłem od razu aby nie zapomnieć..
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 05.07.2018 08:40

Chorwat99 napisał(a):Ja od początku nie mogę doładować konta przez Apple pay, dziwne bo wszędzie kartą płacę bez problemu a doładować konta nie mogę. Jak na razie to więcej problemów z tym revolutem niż pożytku

Nie no nie przesadzaj ;) Karta działa i jak widać po wpisach sprawdza się za granicą ;)
Nie wiem czemu apple pay Ci nie działa. Ja doładowuję normalnie w kilka sekund. W revolut ma wpisaną kartę i tylko klikam i jest.
Żona też tak miała ake wczoraj jej się coś zacięło i nie chce doładować.

Robert_em napisał(a):Użytkuję Revoluta od soboty w podróży/wakacjach w Chorwacji i nie tylko, bo podczas drogi np. tankowanie w Słowenii, bramki w Chorwacji, wczoraj Czarnogóra, Bośnia i Chercegowina.
Wszędzie bez problemów - wszystko działa sprawnie i szybko. Zarówno doładowanie, jak i płatności.
Jedyny problem, to mieliśmy z kolegą razem ten sam, na bramkach "Only Cards" - nie zadziałała zarówno mi, jak i jemu karta. Potem okazało się, że na tych bramkach używane są paski magnetyczne, a nie mieliśmy tej opcji zaznaczonej w aplikacji, w opcji karty.
Generalnie bardzo polecam

To może dlatego ktoś zgłaszał też problem na bramkach "card only" może też miał wyłączony ten sposób płatności.
Dzięki za cenne info ;)

Edit:
Jeszcze odnośnie tego problemu z kontem żony.
U mnie kiedy wejdę w doładowania i w opcje karty którą mam przypisaną to mam trzy opcje. Zweryfikuj, automatyczne doładowanie, usuń.

U żony jest tylko usuń. Dziwne. Zrobiła pierwsze doładowanie i myślałem, że może teraz trzeba zweryfikować kartę ale nie ma jak.
Na screenie tak wygląda u mnie.
Załączniki:
Screenshot_20180705-104831.png
Screenshot_20180705-104831.png
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 05.07.2018 18:44

Pasek magnetyczny włączony jest domyślnie przy karcie fizycznej
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 05.07.2018 19:03

Dziś zwrócili podwójnie pobrana kasę z 1 lipca.
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 05.07.2018 19:17

piotrekbeti napisał(a):Pasek magnetyczny włączony jest domyślnie przy karcie fizycznej

Tak i pewnie dlatego tak jak w przypadkach opisanych wcześniej nie udało mi się zapłacić za autostradę.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 05.07.2018 19:24

Jak jest włączony to powinno się raczej udać ;)
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 05.07.2018 19:28

Po włączeniu w Ploce udało się bez problemu:)
dominikzw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominikzw » 05.07.2018 19:30

Teraz opowiem o swoim problemienie a raczej o kwasie który wyszedł.
Założymem konto revolut że wymienić walutę z pln na euro. Porównywałem kursy revolut z 4 innymi e-kantorami oraz kantorem w pekao i oczywiście był najkorzystniejszy.
Założyłem konto w Pekao bo będę płacił tam na miejscu kartą to po pierwszy a po drugie i najważniejsze (po ustatniej awari) muszę zapłaci za pobyt-nocleg kartą podpiętą do booking. W związku z tym że raczej bank ma mniej awarii postanowiłem zrobić tak że kupuje walute na revolut i przelew sobie za free na konto walutowe w banku pekao. Tyle teoria....
Praktycznie wyszło tak. Wyminieł sobie dla przykładu w zaokrągleniu 20 zł na 4 euro. Przelałem te 4 euro z revolut na pekao. Revolut nic nie pobrałem, pekao też nic nie pobrało. Więc mówie wszystko ok.
Po 2 dniach robie identyczny ruch ale z kwotą 1000 zł i przelewam powiedzmy około 227 euro (kwoty w zaokrągleniu) na konto pekao. Kasa pięknie dochodzi...Przez 2 dni wszystko pięknie ...aż tu nagle na koncie pekao wyskakuje mi operacja
-4,55 euro - tytułem - Opłata za otrzymany przekaz­ zagraniczny w obr. dewizowym SEPA.....
Ciśnienie podskoczyło mi do 250....Revolut nic nie nalicza że puszcza kase...to z jakiej paki bank odbierający ma prawo naliczyć...
Dzwonię na infolinię Pekao --- z zapytaniem o co tu chodzi...
Łaskawa pani informuje że to opłata związana z zaksięgowaniem wpłaty zagranicznej....więc szczena mi opada.
Więc jej się pytam że jak ktoś mi puści przelew to ja zawsze będę płacił za to??? uzyskuje info - że tak
Więc proszę o wskazanie gdzie jest podana informacja jaka kwota w tabeli - miła pani 20 minut szuka i w końcu twierdzi że pkt.
26. Polecenia przelewu otrzymane w walucie obcej, gdy koszty ponosi beneficjent (w tym przelew walut obcych z innych banków krajowych) – opcja kosztowa SHA, BEN z zagranicy i z innych banków
krajowych: 20 (jednorazowo od kwoty każdego polecenia przelewu)
a. na rachunki w Banku 0,10% min 20,00 zł max 100,00 zł
Ostatnio edytowano 05.07.2018 21:11 przez dominikzw, łącznie edytowano 1 raz
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 05.07.2018 20:13

Do teraz kilka przelewów z PKO BP z Karty Visa. Wszystkie plątnści Revolutem bezkosztowo i po dobrym kursie i Alliexpress i Tooltickets i winiety H i Słowackie. Bezkosztowo.Tylko tyle a karty ile z cennika. A Pko za byle płatność kasuje min.1,2 pln albo więcej za sztukę. czasami lepiej nie mieć konta karty i płacić hajsem gotówką żeby uniknąć gagsterskich opłat piep...onych banksterów. ?
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 05.07.2018 20:52

Czy ktoś się orientuję czy można jedną kartę zasilającą konto Revolut przypisać do dwóch kont Revolut? /Np. Do mojego konta i do konta żony przypisana ta sama karta zasilająca konto Revolut/
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 05.07.2018 21:06

Strzelam że tak.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 05.07.2018 21:17

piotrekbeti napisał(a):Strzelam że tak.

hmmm wolałbym otrzymać bardziej konkretną odpowiedź...
Godlik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Godlik » 05.07.2018 21:22

Myślisz, że revolut jest taki sprytny że to sprawdza? Co za różnica skąd zasilasz konto.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 05.07.2018 21:29

Godlik napisał(a):Myślisz, że revolut jest taki sprytny że to sprawdza? Co za różnica skąd zasilasz konto.

Tego nie wiem, dlatego pytam i chciałbym otrzymać konkretną odpowiedź.
fantomas1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fantomas1 » 05.07.2018 21:41

piotrekbeti napisał(a):Pasek magnetyczny włączony jest domyślnie przy karcie fizycznej

Pasek nie jest włączony domyślnie przy karcie fizycznej, w moim przypadku był wyłączony.

Sprawdzcie lepiej sobie przed ruszeniem do cro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone