Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 03.07.2018 18:33

t_i_t_o napisał(a):
jolcix napisał(a):
ja przelewam, nie ma żadnych opłat

Na pewno przelewasz? Czy doładowujesz kartą?

też mi to przeszło przez głowę, że pytanie może dotyczyć przelewu :)

ale doszłam do wniosku, ze jednak doładowania

mimo to sprecyzuję :)

jeśli chodzi o przelew, to nigdy nie robiłam

jeśli chodzi o doładowanie, to robię i nie mam żadnej prowizji
dapi2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dapi2 » 03.07.2018 18:50

Dzięki wszystko teraz rozumię
cresida
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cresida » 03.07.2018 19:05

cresida napisał(a):Posiadam konto w Banku Pocztowym i za doładowanie konta np. kwotą 100 zł dochodzi dodatkowa opłata 1,29zł. Czy też macie jakieś opłaty związane z zasileniem konta czy mój bank dolicza jakieś opłaty?
W aplikacji Revolut pod kwotą doładowania jest uwaga:"PLN Jeśli doładujesz konto za pomocą karty komercyjnej lub wydanej poza Europejskim obszarem gospodarczym może zostać pobrana niewielka opłata, aby pokryć koszty doładowania."

Dzisiaj mogę powiedzieć że zasilenie konta czy wypłaty z bankomatu lub przelewy z Banku Pocztowego przechodzą bez żadnych opłat i prowizji. Aplikacja dostosowała się do Banku lub bank do Revoluta. Przelewy przechodzą bardzo szybko.
Chorwat99
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chorwat99 » 04.07.2018 07:03

roykssop napisał(a):
Chorwat99 napisał(a):Nie było żadnego info o prowizji ani nic. O to chodziło ?

Prawie. Na tym pierwszym screenie wpisz wartosc doladowania i kliknij gdziekokwiek indziej, zeby pole sie zdefocusowalo. Pod nim pojawi sie info o prowizji.

Capture+_2018-07-03-17-48-11.png

Sprawdzałem już, wpisywałem i uaktywnia się tylko opcja doładuj, żadnego info o dodatkowych opłatach czy prowizjach. Doładowywuje ktoś konto przez apple pay ? ja nie mogę nie wiem dlaczego cały czas odrzuca transakcje mimo że karta podpięta i kasa jest.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 04.07.2018 07:10

Dalej nie mam zwrotu za podwójne naliczanie z 1 lipca, co za syf.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 04.07.2018 08:15

Lechoo napisał(a):Dalej nie mam zwrotu za podwójne naliczanie z 1 lipca, co za syf.

CEO Revoluta w komunikacie twierdził że wszelkie pieniądze zostaną zwrócone w czasie do 72h. Myślę że u Ciebie to już kwestia godzin.
Bardzo ta sprawa mnie niepokoi bo kwaterę w tym roku (rezerwowaną przez booking) opłacam obciążeniem karty, jeszcze przed przyjazdem do apartamentu. Kwota jak dla mnie jest znacząca, a do jej opłacenia zamierzam użyć właśnie Revoluta. Będąc w Twojej sytuacji miałbym kilka bardzo stresujących dni, więc rozumiem co przechodzisz, mam jednak nadzieję że CEO mówił poważnie i dziś do końca dnia odzyskasz pieniądze.
https://blog.revolut.com/enough-with-th ... e-outages/
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 04.07.2018 10:10

Słuchajcie mam takie głupie pytanie - czy aby założyć subkonto np w euro to wystarczy po prostu wymienić trochę euro i subkonto samo się utworzy?
dominikzw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominikzw » 04.07.2018 10:31

Zgadza się, też myślałem że trzeba najpier utworzyć subkonto jak to w banku i dopiero wymienić. TUtaj jest inaczej, wymieniasz i z automatu masz dwa konta PL i Euro
eekris
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eekris » 04.07.2018 10:37

toomas napisał(a):Słuchajcie mam takie głupie pytanie - czy aby założyć subkonto np w euro to wystarczy po prostu wymienić trochę euro i subkonto samo się utworzy?

..mówią że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi .... :D

Jeżeli pytasz o konto w euro w aplikacji revolut to wystarczy kliknąć w prawym dolnym rogu ikonkę WIĘCEJ następnie w prawym górnym rogu PROFIL->DANE KONTA..i tu ikonką + DODAJ KONTO wybierasz sobie w jakiej walucie chcesz mieć konto :) do wyboru do koloru :D :D :D
eekris
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eekris » 04.07.2018 10:42

Dla doładowania konta w REV polecam karty pre-paid, bezpiecznie, bez dodatkowych opłat (posiadam w ING) REVelacja :D :)

a dla przelewu euro z REV na konto w kraju; korzystnie jest mieć konto w danej walucie - posiadam takie rozwiązanie w ING i nie ponoszę żadnych opłat dot. przelewu (przynajmniej narazie:))
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 04.07.2018 11:53

eekris napisał(a):
toomas napisał(a):Słuchajcie mam takie głupie pytanie - czy aby założyć subkonto np w euro to wystarczy po prostu wymienić trochę euro i subkonto samo się utworzy?

..mówią że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi .... :D

Jeżeli pytasz o konto w euro w aplikacji revolut to wystarczy kliknąć w prawym dolnym rogu ikonkę WIĘCEJ następnie w prawym górnym rogu PROFIL->DANE KONTA..i tu ikonką + DODAJ KONTO wybierasz sobie w jakiej walucie chcesz mieć konto :) do wyboru do koloru :D :D :D

Dzięki. Przetestowałem i widzę, że jak wymienisz np euro to subkonto tworzy się automatycznie. Musiałem je tylko aktywować.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 04.07.2018 15:02

LFB napisał(a):
Lechoo napisał(a):Dalej nie mam zwrotu za podwójne naliczanie z 1 lipca, co za syf.

CEO Revoluta w komunikacie twierdził że wszelkie pieniądze zostaną zwrócone w czasie do 72h. Myślę że u Ciebie to już kwestia godzin.
Bardzo ta sprawa mnie niepokoi bo kwaterę w tym roku (rezerwowaną przez booking) opłacam obciążeniem karty, jeszcze przed przyjazdem do apartamentu. Kwota jak dla mnie jest znacząca, a do jej opłacenia zamierzam użyć właśnie Revoluta. Będąc w Twojej sytuacji miałbym kilka bardzo stresujących dni, więc rozumiem co przechodzisz, mam jednak nadzieję że CEO mówił poważnie i dziś do końca dnia odzyskasz pieniądze.
https://blog.revolut.com/enough-with-th ... e-outages/

Z 72h zrobiło się 7 dni bo taki termin podaję ich support w pomocy aplikacji. Ciekawe ile zrobi się z 7 dni...
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 04.07.2018 23:29

Pytanko.
Żonce też założyliśmy konto. Wszystko bez problemu. Karta z darmową wysyłką. Weryfikacja, pierwsza wpłata bez problemu. Przyszła karta. Żona dziś płaciła w piekarni i nawet wyskoczyło na terminalu pytanie czy płatność w funtach, żona odrzuciła i ok.
Teraz od 16 ma problem bo nie może doładować konta. Próbuje różne kwoty, klika doładuj i pisze, że weryfikuje. I tak sobie weryfikuje i weryfikuje i dupa. Nie doładowuje konta. Można kliknąć "odrzuć" i tyle.
Ja przed chwilą spróbowałem i klik i w pół sekundy pieniądze doładowane.
Aplikacje żona zaktualizowała. Kartę usunęła i dodała jeszcze raz i pupa.

Miał ktoś coś takiego?
Chorwat99
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chorwat99 » 05.07.2018 06:37

Ja od początku nie mogę doładować konta przez Apple pay, dziwne bo wszędzie kartą płacę bez problemu a doładować konta nie mogę. Jak na razie to więcej problemów z tym revolutem niż pożytku
Robert_em
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert_em » 05.07.2018 07:33

Użytkuję Revoluta od soboty w podróży/wakacjach w Chorwacji i nie tylko, bo podczas drogi np. tankowanie w Słowenii, bramki w Chorwacji, wczoraj Czarnogóra, Bośnia i Chercegowina.
Wszędzie bez problemów - wszystko działa sprawnie i szybko. Zarówno doładowanie, jak i płatności.
Jedyny problem, to mieliśmy z kolegą razem ten sam, na bramkach "Only Cards" - nie zadziałała zarówno mi, jak i jemu karta. Potem okazało się, że na tych bramkach używane są paski magnetyczne, a nie mieliśmy tej opcji zaznaczonej w aplikacji, w opcji karty.
Generalnie bardzo polecam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone