sebjan napisał(a):Płatność Revolutem Czechy po 9:00 i Słowenia 14:00
1. Jedziesz do Cro?
2. Czy miałeś pytania na terminalu o wybór waluty?
Kursy się zgadzają i wygląda to fajnie
@zimarek też miałeś po lewej koszt w PLN a po prawej w GBP?
sebjan napisał(a):Płatność Revolutem Czechy po 9:00 i Słowenia 14:00
Marcinusik napisał(a):sebjan napisał(a):Płatność Revolutem Czechy po 9:00 i Słowenia 14:00
1. Jedziesz do Cro?
2. Czy miałeś pytania na terminalu o wybór waluty?
Kursy się zgadzają i wygląda to fajnie
@zimarek też miałeś po lewej koszt w PLN a po prawej w GBP?
sebjan napisał(a):
1/ dziś nocleg w Mariborze, a rano uderzam na Cro.
2/ płaciłem wszędzie zbliżeniowo i tylko w Biedronce w Polsce o funty pytało.
dominikzw napisał(a):Zgadza się że jest to dokument, ale na nim już nie ma Twojego Peselka a to dość istotny informacja, jak nie najważniejsza informacja. Chodź osobiście też mi się to nie podoba że chcą skan mojego dokumentu....
benq napisał(a):
Odnośnie pobierania płatności w GBP to pisałem już w innym wątku. W sklepie na Ż kilka razy płaciłem Revolutem i na terminalu pojawił się komunikat którego treści nie pamiętam, ale było tam właśnie coś o GBP i naciskam na terminalu czerwony przycisk. Płacę tyle i powinno pobrać, bez żadnych dodatkowych opłat. Na nowym terminalu, tym z kolorowym wyświetlaczem pojawił się też komunikat że karta nie obsługuje funkcji Cashback.
yzedef napisał(a):Ciekawe w takim razie jak Revolut policzy płatność na bramkach w CRO na autostradzie, mamy tam przecież transakcję bez podawania PIN i wybierania czegokolwiek. Coś czuję że Revolut na tych "problemach" niezłą kasę łupie.
dangru napisał(a):
Sklep Ż , złotych .Stacja paliw w euro miałem złote -kasjerka pytała czy płatność w euro i się pomyliła zapłaciłem w euro . Karta mastercard od sierpnia 2017 .
dawidbryk napisał(a):Mi sie udało zapłacić na wszystkich bramkach w Cro dziś po północy jednak kurs był troszke wyższy bo rozliczyło transakcje Kune po 0,5861zł. Możliwe że przez tą prowizje weekendową .
Marcinusik napisał(a):benq napisał(a):
Odnośnie pobierania płatności w GBP to pisałem już w innym wątku. W sklepie na Ż kilka razy płaciłem Revolutem i na terminalu pojawił się komunikat którego treści nie pamiętam, ale było tam właśnie coś o GBP i naciskam na terminalu czerwony przycisk. Płacę tyle i powinno pobrać, bez żadnych dodatkowych opłat. Na nowym terminalu, tym z kolorowym wyświetlaczem pojawił się też komunikat że karta nie obsługuje funkcji Cashback.
Ale było tak jak na zdjęciach kilka postów wcześniej że po lewej złotówki a po prawej GBP czy inaczej?
Pytam bo @juveadamo miał jakiś problem na stacji orlen i poszło w GBP.
Jeśli ten sklep na Ż to płaz to ja też spróbuje coś tam kupić i zobaczę.
benq napisał(a):Nie, tam się pojawił jakiś dłuższy tekst i tylko GBP rzuciło mi się w oczy, nie było kwot jak na zdjęciu wcześniej. Wcisnąłem czerwony i poszło.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne