napisał(a) Chris_M » 10.07.2022 20:38
Bravik napisał(a):Chris_M napisał(a): Ja nie szukam alternatywy, mam Revoluta od lat.
Chciałem tylko zwrócić uwagę na jego powiązania oraz pochodzenie jego kapitału założycielskiego, zwłaszcza w obliczu deprecjonowania znaczenia polskich banków. A obecna wojna na Ukrainie każe na Revoluta patrzeć szczególnie podejrzliwie.
Ciekawe, bo pamiętam jak na początku ubiegłego roku piałeś z zachwytu nad Revolutem, a Pekao SA mieszałeś z błotem.
Nigdy nie "piałem z zachwytu nad Revolutem", po prostu opisywałem jego faktyczne zalety, których było wiele, a z istnienia których wielu czytelników nie zdawała sobie strawy. Ale tak jak opisywałem zalety Revoluta, tak samo wielokrotnie krytykowałem tutaj wady tego serwisu, zwłaszcza, że z czasem przybywało ich coraz więcej.
Bravik napisał(a):Na koniec dwa cytaty i pytanie o autora.
Mimo wszystko, kurs Revoluta jest moim zdaniem nie do przebicia, wszelkie karty wielowalutowe naszych banków mogą się schować.
Ja to napisałem, gdyż faktycznie tak było i (za wyjątkiem Banku Pekao SA, który zmienił swoja politykę) w dalszym ciągu tak jest!
Przypominam, że to Ty wówczas pomyliłeś tabele przeliczeń i podając błędnie odczytane kursy próbowałeś nam wmówić, że Bank Pekao SA ma korzystniejsze dla klientów przeliczniki niż Revolut.
Dziwię się że jeszcze masz chęć wracać do tej swojej wtopy i dalej bić pianę w tej sprawie.
Bravik napisał(a):Bo jeśli tak, to możemy się tylko cieszyć, że dzięki obecności na rynku Revoluta i ten bank ograniczył swój apetyt na prowizje,
To też ja napisałem i w dalszym ciągu tak uważam.
Bravik napisał(a):bo gdy miałem kartę banku Pekao SA, to cięli mnie na przewalutowaniach bezlitośnie i dlatego zrezygnowałem z ich karty.
I tego też się nie wypieram, gdyż tak faktycznie było.
A że Bank Pekao z czasem zmienił sposób traktowania klientów oraz sposób przeliczeń płatności kartowych, to chwała mu za to i dlatego karta tego banku jest obecnie jedną z kart, których używam przy wyjazdach zagranicznych.