Mój syn jedzie na wycieczkę szkolną do Hiszpanii.
Zastanawiam się nad kartą wielowalutową dla nieletniej osoby. Wystarczy samo euro.
Jest w PL coś sensownego dedykowanego dla niepełnoletnich czy iść w revoluta?
brachol napisał(a):Ktoś się orientuje co zmieni się od 1 lipca jak fintech zostanie wchłonięty przez bank? Jakieś opłaty w podstawowym pakiecie?
empire13 napisał(a):https://zaradnyfinansowo.pl/karta-za-granica/
Zastanawia mnie poniższy fragment:
"Nowo wydawane karty Revolut są już rozpoznawane przez bankomaty Euronet, jako lokalne i nie jest pobierana prowizja surcharge od wypłaty."
Spotkaliście się z tym?
empire13 napisał(a):https://zaradnyfinansowo.pl/karta-za-granica/
"Nowo wydawane karty Revolut są już rozpoznawane przez bankomaty Euronet, jako lokalne i nie jest pobierana prowizja surcharge od wypłaty."
Spotkaliście się z tym?
wiola2012 napisał(a):empire13 napisał(a):https://zaradnyfinansowo.pl/karta-za-granica/
Spotkaliście się z tym?
Może nowe tak, jeszcze jej nie aktywowałam, wymienili mi miesiąc temu. W Rumunii (lipiec 2021), chciałam skorzystać z bankomatu Euronetu, niestety naliczało mi dużą prowizję.
Chris_M napisał(a):W Chorwacji bankomaty Euronetu też naliczają wysoka prowizję, ale podejrzewam, że w tej zapowiadanej zmianie chyba chodzi o coś innego.
W zeszłym roku Polacy skarżyli się, że przy wypłatach z bankomatów Euronetu w Polsce, też mają potrącaną prowizję!
Revolut obiecywał, że ten problem rozwiąże, być może komunikat dotyczy właśnie tego problemu.
marekkowalak napisał(a):Chris_M napisał(a):W Chorwacji bankomaty Euronetu też naliczają wysoka prowizję, ale podejrzewam, że w tej zapowiadanej zmianie chyba chodzi o coś innego.
W zeszłym roku Polacy skarżyli się, że przy wypłatach z bankomatów Euronetu w Polsce, też mają potrącaną prowizję!
Revolut obiecywał, że ten problem rozwiąże, być może komunikat dotyczy właśnie tego problemu.
Przecież Revolut jest kartą wielowalutową, firma jest z UK, a bank z LItwy - więc kraj wypłaty nie ma tu żadnego znaczenia.
Zmień numer IBAN na polski
Odkryj nowe możliwości, jakie niesie ze sobą polski IBAN
Jako polski klient Revolut Payments UAB do obsługi konta w EUR używasz obecnie litewskiego numeru IBAN. Dzięki współpracy z Aion Bank Polska możesz w końcu zmienić swój numer IBAN na polski.
Co należy zrobić?
Wejdź w powyższy link lub uruchom aplikację Revolut, przejdź do ekranu głównego i wejdź w zakładkę Konta. Wybierz PLN i postępuj zgodnie z wyświetloną instrukcją.
Do czego przydaje się polski IBAN?
Dane polskiego rachunku lokalnego IBAN umożliwiają:
•wypłatę wynagrodzenia bezpośrednio na konto Revolut;
•uniknięcie dodatkowych formalności stosowanych w przypadku zagranicznych numerów IBAN;
•płacenie za media bezpośrednio z konta Revolut.
marekkowalak napisał(a):Wszedłem na Revolut, wybrałem zakładkę konta, wybrałem PLN - nic mi się nie wyświetla.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne