Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adventure
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adventure » 24.09.2021 20:43

W zeszłym tygodniu wypłata kun z bankomatu HPB Banka w Rogoznicy kartą Revolut - bez dodatkowych opłat. Płatność kartą w miejscach gdzie tylko akceptowali karty - bez żadnych problemów.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 18.11.2021 21:56

Curve przestał mi działać. Odrzuca wszystkie transakcje. Przechodzą tylko ze środków curve (z cashback'a ale to grosze).
Znalazłem w opcjach info, że potrzebna jest weryfikacja (zdjęcie DO + selfie).
Tak zrobiłem i po informacji, że jest ok poszedłem na zakupu.
Dalej nie działa.
Albo to się musi "przetrawić" albo pomóc może tylko helpdesk (ale to trochę trwa).

Ktoś z użytkowników Curve (kilku takich tu jest) miał coś takiego?
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 19.11.2021 23:16

używał ktoś może w Cro karty z Aion Banku?
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 26.11.2021 14:06

qra69 napisał(a):używał ktoś może w Cro karty z Aion Banku?

Tak, wielokrotnie na przestrzeni w sumie 10 lat, karta TU i TAM. Czyli "model" o obniżonych kosztach przewalutowania i w większości bankomatów bez prowizji. Alternatywnie dla Revoluta gdy skończą się środki ;)

Edit:

Ah Aion Banku, nie Alior Banku. To nie, pierwsze słyszę w sumie.
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 28.11.2021 12:57

Inde napisał(a):
Ah Aion Banku, nie Alior Banku. To nie, pierwsze słyszę w sumie.

https://aion.eu/pl-pl/wymiana-walut konto założyłem, zobaczymy jak w praktyce :D
piotr. z
Globtroter
Re: W Polsce kuna prawie 65 gr, kurs Euro - kuna w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr. z » 06.02.2022 12:41

Dość nieufnie podchodziłem do różnych rozwiązań internetowych z przewalutowaniami etc. ale za namową kolego wypróbowałem Revoluta. W EU można płacić bez przeszkód, przewalutowanie z PLN na docelową walutę jest po bardzo atrakcyjnym kursie w kantorze internetowym (miałem okazję płacić w Euro i porównywałem z kursami średnimi, które i tak są w większości przypadków korzystniejsze niż te, które mamy w bankach). Sama karta jest bezpłatna, przesyłka chyba z 27 zł, przewalutowania za free. Na pewno kuna chorwacka też jest obsługiwana bo sprawdzałem. Obsługa z aplikacji w telefonie lub przez stronę internetową.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 06.02.2022 12:55

piotr. z napisał(a):Dość nieufnie podchodziłem do różnych rozwiązań internetowych z przewalutowaniami etc. ale za namową kolego wypróbowałem Revoluta. W EU można płacić bez przeszkód, przewalutowanie z PLN na docelową walutę jest po bardzo atrakcyjnym kursie w kantorze internetowym (miałem okazję płacić w Euro i porównywałem z kursami średnimi, które i tak są w większości przypadków korzystniejsze niż te, które mamy w bankach). Sama karta jest bezpłatna, przesyłka chyba z 27 zł, przewalutowania za free. Na pewno kuna chorwacka też jest obsługiwana bo sprawdzałem. Obsługa z aplikacji w telefonie lub przez stronę internetową.

Przespałeś ostatnie 3 lata na forum? ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.02.2022 13:00

Już jest obudzony gdzie trzeba :smo:
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 06.02.2022 17:27

piotr. z napisał(a):wypróbowałem Revoluta. W EU można płacić bez przeszkód

Poza też. Tylko uważać na weekendy.
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 07.02.2022 14:22

Raphael napisał(a):

wystarczy na koncie Revolut wymienić na walutę kraju w którym się płaci i w weekendy pobiera z tego konta bez przewalutowania :)
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 07.02.2022 15:27

Kartę Revolut mam i używam od kilku lat, ale prawdę mówiąc, nie jestem pewien, czy w tym roku będę z niej korzystał, gdyż zbyt dużo mieliśmy z nią kłopotów w zeszłym roku. Bo co mi z tego, ze zaoszczędzę parę złotych na wymianie walut, jeśli będąc za granicą utracę dostęp do własnych pieniędzy?
A w tej chwili Revolut znowu bombarduje i mnie i żonę o uzupełnienie jakichś bliżej nieokreślonych danych osobowych; poprzednim razem po takich apelach żonie zablokowali konto, a po kilku miesiącach jakby nigdy nic odblokowali je bez słowa wyjaśnienia.
A do tego jeszcze dochodzą coraz liczniejsze ograniczenia i dodatkowe opłaty, a sytuację dodatkowo komplikuje coraz bardziej zagmatwana i napakowana reklamami aplikacja mobilna.
Na wszelki wypadek wyrobiłem sobie kartę do Konta Przekorzystnego w banku Pekao SA. Przeliczniki są tylko minimalnie mniej korzystne, ale przynajmniej mam pewność, że bank nie wytnie mi jakiegoś nieoczekiwanego numeru z moimi pieniędzmi.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 07.02.2022 21:13

qra69 napisał(a):
Raphael napisał(a):

wystarczy na koncie Revolut wymienić na walutę kraju w którym się płaci i w weekendy pobiera z tego konta bez przewalutowania :)

Koledze chodziło zapewne o to, żeby nie przewalutowywać w weekendy, kiedy kursy są przez Revolut zamrażane na trochę wyższym poziomie.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 07.02.2022 22:32

Taka ciekawostka na miarę Pudelka, ale o tematyce zbliżonej do tematyki niniejszego wątku. Wybuchła wielka afera o wzór monety 1 EUR, ktora ma być wprowadzona w Chorwacji od 2023 roku:
https://www.facebook.com/adamskiprzem/p ... 3590391631
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 08.02.2022 08:18

Najpierw mieli aferę o Teslę, teraz o kunę...

W takim tempie to oni wprowadzą euro koło 2050 roku 8O 8O
brachol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brachol » 11.02.2022 11:53

Ktoś poleci bankomaty we Włoszech bez prowizji?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone