Dzięki, na logikę faktycznie tak powinno być.
Przetestuję w sierpniu ale pewnie do tego czasu zasypiecie nas informacjami jakmto.w rzeczywistości jest.
officeman napisał(a):Ku przestrodze !!!
Właśnie Revolut zablokowało moje konto z powodów bezpieczeństwa i analizuje.
stało się to po próbie przelewu na własne konto eur w innym banku
.. i ok maja jakieś pytania, w porządku - ale każą czekać na rozmowę z konsultantem 16 godzin!
śmiech na sali, a jak sie coś takiego wydarzy podczas urlopu? to na pewno nie może byc wasza jedyna karta
czytając forum Revolut, wygląda na to że nie jestem jedynym z takim problemem
Marcinusik napisał(a):officeman napisał(a):Ku przestrodze !!!
Właśnie Revolut zablokowało moje konto z powodów bezpieczeństwa i analizuje.
stało się to po próbie przelewu na własne konto eur w innym banku
.. i ok maja jakieś pytania, w porządku - ale każą czekać na rozmowę z konsultantem 16 godzin!
śmiech na sali, a jak sie coś takiego wydarzy podczas urlopu? to na pewno nie może byc wasza jedyna karta
czytając forum Revolut, wygląda na to że nie jestem jedynym z takim problemem
no to niezły bigos :/ Masz już wszystko zweryfikowane? Aktywowane? Płaciłeś tą kartą?
No konsultant w tym Revolut to jak na razie porażka. Wczoraj o 14:19 poprosiłem o rozmowę z żywym konsultantem to rano sprawdziłem i odezwał się po 3 rano :O
Jak najbardziej nie może być to jedna karta.
Ja będę miał kartę swoją a żona swoją bankową a oprócz tego dwie karty Revolut.
Nie dziwne, że przy takiej ilości użytkowników nie jesteś sam z takim problemem. Nie ma takiej firmy mającej miliony klientów gdzie nie ma problemów i 100% klientów jest zadowolonych. Mam nadzieję, że szybko Ci to odblokują i koniecznie daj znać jak to się skończyło
Na szczęście jadę dopiero w drugiej połowie sierpnia i jeszcze sporo czasu na rozwianie kilku wątpliwości.
dareksi napisał(a):Dziś, próbowałem testowo wybrać 200EUR w polskim bankomacie Euronet. Zasiliłem rachunek Revolut kwotą 900zł (kurs EUR w aplikacji to ok. 4,27zł), oczywiście pojawiła się ona za kilka sekund. Za chwilę po przeklikaniu bankomat stwierdził brak odpowiedniej kwoty na koncie. W historii aplikacji widnieje nieudana operacja na kwotę , 951,82zł (195,60£). Bez wdawania się w szczegóły, kurs takiej wymiany to 4,7591zł za 1EUR.
dareksi napisał(a):Dziś, próbowałem testowo wybrać 200EUR w polskim bankomacie Euronet. Zasiliłem rachunek Revolut kwotą 900zł (kurs EUR w aplikacji to ok. 4,27zł), oczywiście pojawiła się ona za kilka sekund. Za chwilę po przeklikaniu bankomat stwierdził brak odpowiedniej kwoty na koncie. W historii aplikacji widnieje nieudana operacja na kwotę , 951,82zł (195,60£). Bez wdawania się w szczegóły, kurs takiej wymiany to 4,7591zł za 1EUR.
El mariano Italiano napisał(a):dareksi napisał(a):Dziś, próbowałem testowo wybrać 200EUR w polskim bankomacie Euronet. Zasiliłem rachunek Revolut kwotą 900zł (kurs EUR w aplikacji to ok. 4,27zł), oczywiście pojawiła się ona za kilka sekund. Za chwilę po przeklikaniu bankomat stwierdził brak odpowiedniej kwoty na koncie. W historii aplikacji widnieje nieudana operacja na kwotę , 951,82zł (195,60£). Bez wdawania się w szczegóły, kurs takiej wymiany to 4,7591zł za 1EUR.
A czy przypadkiem, wypłacając w Polsce z Euronetu, nie płacisz za Euro po kursie Euronetu?
Janusz Bajcer napisał(a):dareksi napisał(a):Dziś, próbowałem testowo wybrać 200EUR w polskim bankomacie Euronet. Zasiliłem rachunek Revolut kwotą 900zł (kurs EUR w aplikacji to ok. 4,27zł), oczywiście pojawiła się ona za kilka sekund. Za chwilę po przeklikaniu bankomat stwierdził brak odpowiedniej kwoty na koncie. W historii aplikacji widnieje nieudana operacja na kwotę , 951,82zł (195,60£). Bez wdawania się w szczegóły, kurs takiej wymiany to 4,7591zł za 1EUR.
1 euro czy jeden funt.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne