wiola2012 napisał(a):Czy Ktoś może ma kredytową z Revoluta i mógłby się podzielić spostrzeżeniami?
Inde napisał(a):wiola2012 napisał(a):Czy Ktoś może ma kredytową z Revoluta i mógłby się podzielić spostrzeżeniami?
A co chciałabyś wiedzieć? Działa identycznie jak każda karta na świecie. Możesz wypłacać nią z bankomatów gotówkę, płacić w terminalach płatniczych lub używać do płatności online.
Inde napisał(a):wiola2012 napisał(a):Czy Ktoś może ma kredytową z Revoluta i mógłby się podzielić spostrzeżeniami?
A co chciałabyś wiedzieć? Działa identycznie jak każda karta na świecie. Możesz wypłacać nią z bankomatów gotówkę, płacić w terminalach płatniczych lub używać do płatności online.
vin napisał(a):mchrob, mentos 2504 - OTP testowane przez ostatnie dwa tygodnie - ani przy ZEN ani przy Revolut bankomaty OTP nie pobierały dodatkowej opłaty (sprawdzone na Korculi, w Dubrovniku, w Zaostrogu i Splicie). Co ciekawe, przy ZEN kazał wybierać, czy nie chcę z przewalutowaniem, a przy Revolut od razu wypłacał.
wiola2012 napisał(a):Inde napisał(a):A co chciałabyś wiedzieć? Działa identycznie jak każda karta na świecie. Możesz wypłacać nią z bankomatów gotówkę, płacić w terminalach płatniczych lub używać do płatności online.
No właśnie tak jak kolega napisał przede mną: interesują mnie wypłaty z bankomatów (czasami) a szczególnie płatności za granicą ( mam kredytowa z citibanku to wogóle się nie opłaca nią płacić za granicą, jest duża prowizja, nie pamietam dokładnie jaka, ale doradca radził korzystać z debetowej przy płatnościach i pobieraniu gotówki)
Nawet nie mogę nią revoluta doładować, tzn. mogę, ale jest prowizja.
Czy np ta karta z revolut mogę sobie doładować konto zlotowkowe w revolut i wysłać np. dziecku , a jeśli tak to jakie są koszty.
ts.1 napisał(a):Czy ktoś się orientuje ile kosztuje doładowanie Revolution z PNB Paris bank?
Ewentualnie czy są jakieś wieści co do planów revoluta względem polskiego nr iban?
Chris_M napisał(a):Wszystkie karty kredytowe mają to do siebie, że gdy próbujesz w jakikolwiek sposób zamienić środki z karty na żywą gotówkę, to wówczas bank nalicza wysoką prowizję.
Chris_M napisał(a):..... ale jeśli miałaś na myśli przelanie części środków ze swojej karty Revolut na kartę Revolut dziecka, to ta usługa działa wręcz perfekcyjnie i jest całkowicie darmowa! Takie przelanie środków trwa dosłownie tylko kilka sekund i przelewać można dowolne waluty obsługiwane przez Revolut. Co więcej, jeśli wyczerpiesz już swój miesięczny limit wypłat z bankomatu, to możesz przelać swoje kuny na konto swojego dziecka i ono prawdopodobnie będzie mogło dokonać wypłaty z bankomatu w ramach swojego limitu.
]Chris_M napisał(a):..... ale jeśli miałaś na myśli przelanie części środków ze swojej karty Revolut na kartę Revolut dziecka, to ta usługa działa wręcz perfekcyjnie i jest całkowicie darmowa! Takie przelanie środków trwa dosłownie tylko kilka sekund i przelewać można dowolne waluty obsługiwane przez Revolut. Co więcej, jeśli wyczerpiesz już swój miesięczny limit wypłat z bankomatu, to możesz przelać swoje kuny na konto swojego dziecka i ono prawdopodobnie będzie mogło dokonać wypłaty z bankomatu w ramach swojego limitu.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne