DominikI napisał(a):Revolut kolejny raz sprawdzony, gdzie się dało płaciłem karta. Miałem też kartę kantor walutowy Alior Bank. Zrobiłem jednorazowy test i Alior wyszedł mnie ponad 4-5 groszy drożej na każdej kunie, zdzierstwo.
kylo78 napisał(a):
Bank PeKaO S.A. Nie podawałem kursów po jakich płaciłem w Chorwacji w czasie całego urlopu, tylko porównanie dwóch kart. Mogą się te cyfry nie podobać komuś ale ja ich nie wymyśliłem. Wypłacałem pieniądze z bankomatu Zagrebacka Banka kartą Revolut kurs 58,5 za 100kun a koleżanka wypłacała zaraz po mnie kartą PeKaO S.A. 61,5 za 100kun. Wypłata z jednego bankomatu w tym samym czasie. Nie sprawdzałem innych bankomatów więc ciężko mi stwierdzić czy w innych jest tak samo.
Co do kursu PLN Kuna to ogólnie korzystniejsze jest PeKaO S.A. tak jak napisałem. Płacąc kartą Revolut miałem kurs od 57,5 do 58,5zł za 100kun. Moja koleżanka płacąc kartą PeKaO S.A. zawsze miała kurs lepszy o około 2 grosze. Pobyt od 22.08 do 03.08.
Co do wypłaty z EURONETU to oboje wypłacaliśmy pierwszy raz z sieci tych bankomatów i mnie za pierwszym razem nie policzyło prowizji a jej tak.
ANDriu G. napisał(a): w Lucko Revolut też nie działa.
Bravik napisał(a):kylo78 napisał(a):
Bank PeKaO S.A. Nie podawałem kursów po jakich płaciłem w Chorwacji w czasie całego urlopu, tylko porównanie dwóch kart. Mogą się te cyfry nie podobać komuś ale ja ich nie wymyśliłem. Wypłacałem pieniądze z bankomatu Zagrebacka Banka kartą Revolut kurs 58,5 za 100kun a koleżanka wypłacała zaraz po mnie kartą PeKaO S.A. 61,5 za 100kun. Wypłata z jednego bankomatu w tym samym czasie. Nie sprawdzałem innych bankomatów więc ciężko mi stwierdzić czy w innych jest tak samo.
Co do kursu PLN Kuna to ogólnie korzystniejsze jest PeKaO S.A. tak jak napisałem. Płacąc kartą Revolut miałem kurs od 57,5 do 58,5zł za 100kun. Moja koleżanka płacąc kartą PeKaO S.A. zawsze miała kurs lepszy o około 2 grosze. Pobyt od 22.08 do 03.08.
Co do wypłaty z EURONETU to oboje wypłacaliśmy pierwszy raz z sieci tych bankomatów i mnie za pierwszym razem nie policzyło prowizji a jej tak.
Widocznie koleżanka niepiśmienna. Od lat pisze się na forum o tym jak się wypłaca kasę z bankomatów ZaBa kartą z Pekao S.A. Znając życie, zaakceptowała zaproponowane przeliczenie z HRK na PLN i stąd problem. Takie właśnie kursy były pod koniec lipca. Gdyby zaakceptowała wypłatę bez konwersji nie byłoby problemu. I tyle. Do sprawdzenia pod tym adresem
https://www.mastercard.us/en-us/consume ... rency.html
wikol napisał(a):@piotrulex jest najmądrzejszy i zawsze ma teorię na wszystko zajadając się pasztetem drobiowym Profi w Chorwacji. Pazury zmielone itd. smakują wybornie.....ten zapach ten smak.
gaspar84 napisał(a):Ustian napisał(a):Ja wyrobilem sobie Revolut bedac w Chorwacji. Karty fizycznie nie mialem, ale ustawilem sobie ja w telefonie jako domyslną. Wg mnie rewelacja. Wystarczy zaladowac konto PLN i nawet nie trzeba wymieniac kasy. Karta sama przewalutowuje, placilem tak na bramkach, placilem tak w Budapeszcie i wszystko bezproblemowe. Sama aplikacja teze bardzo sprawna.
W piątek wyjeżdżam i nie zdąży przyjść mi karta czyli rozumiem że mogę płacić zbliżeniowo telefonem za pomocą funkcji nfc tak? Jeśli tak to czy ma bramkach w Chorwacji też mogę tak płacić?
ANDriu G. napisał(a):w Lucko Revolut też nie działa
ANDriu G. napisał(a):ANDriu G. napisał(a):w Lucko Revolut też nie działa
Gdy po włożeniu karty szlabany się nie podniósł, pojawił się typ z obsługi który powiedział,,To jest Revolut nie zadziała, Revolut to nie karta bankowa " Dlatego napisałem że nie działa, a nie że mnie nie zadziałała. Ale widocznie facet się mylił skoro innym poszło. Napewno ja będę próbował następnym razem.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne