napisał(a) Raphael » 20.08.2019 14:29
gaspar84 napisał(a):Raphael napisał(a):woojtekg napisał(a):A mi dzisiaj Bank Millenium i Visa policzyli zakup winiety słowackiej po złodziejskim kursie, około 4,55 Euro.
Podobno tak ma być. Kurs sprzedaży około 4,46 i do tego 2% prowizji do kursu.
Chyba trzeba będzie się przerzucić na gotówkę i kantory.
HRK przeliczają na dolary/euro tez po złodziejskim kursie.
Trzeba było Revolutem płacić. I trzeba znać "swój" bank jakie ma prowizje za co i jakie kursy.
Jakby ktoś chciał założyć sobie Revoluta, to właśnie promocja jest. Dają po 20 zł polecającemu i nowemu. Mój referal:
https://revolut.com/referral/rafa77i7!G10D21
Raphael spodziewaj się 20zl na koncie Revolut, właśnie skorzystałem z Twojego polecenia. Dodatkowo po opłaceniu 25zl kurier dostarczy kartę w czwartek, czyli pojutrze, a wyjazd w piątek
Dziękuję
Wykosztowałeś się na kuriera - przynajmniej 20 zł się Ci wróci z tych 25. Kiedyś, jak zakładałem, to standardowa wysyłka doszła chyba w 3 dni do mnie, ale ostatnio ludzie piszą, że zwykła potrafi iść sporo dłużej.
Pamiętaj, że pierwsze użycie z PINem, i że najłatwiej doładować podpinając inną kartę (byle nie kredytową CitiBanku).
Dobrze by też było, gdybyś zdołał jeszcze w Polsce przejść "weryfikację" podpiętej karty (choć jeśli masz swój bank na smartfonie, to możesz w dowolnym miejscu). Chodzi o podanie w Revolcie bodajże 4-cyfrowego numeru z opisu transakcji, który wisi w bankowości banku, z którego doładowywałeś. Dzięki temu Revo wie, że zrobiłeś to Twoją kartą, a nie kradzioną, i dzięki temu masz większe limity doładowań.
Edit:Informacja dla ewentualnych innych zainteresowanych kodem polecającym - mój, podany wyżej, aktywny jest jeszcze przez 14 dni.