napisał(a) Marcinusik » 11.06.2018 21:26
dominikzw napisał(a):Mnie męczy jeszcze jedna rzecz którą pokazał teraz kolega sebjan.
Bo jeśli dobrze zrozumiałem kolegi screen to zapłacił tą kartą w Czechach gdzie obowiązują korony. System obciążył jego konto w 220 koronami co wyszło na naszą walutę 36,82 zł czyli jeśli dobrze rozumiem dalej
(choć już jestem lekko zmęczony więc proszę o wyrozumiałość i sprostowanie --a nie od razu linczowanie jeśli się mylę)
to system kupił w jego imieniu 220 koron - czyli kurs wymiany był z PLN na Korony (co widać na screenie), a nie na odwrót czyli z koron na złotówki.
Dobrze rozumiem?
Nie bardzo rozumiem. No był w Czechach. Zrobił zakupy w koronach. Coś kosztowało 220 koron. Zapłacił kartą i zeszło mu z konta w PLN 36,82zł. Czyli tyle ile w danym momencie wynosił kurs. A na dole jest jeszcze rozliczenie, że każda złotówka z salda została zamieniona na 5.97xx koron.
Moim zdaniem wszystko ok i tak jak pisaliśmy wcześniej. Wystarczy konto w PLN a Revolut zamienia na walutę w której aktualnie robimy zakupy.
Tak jak byś poszedł do kantoru i chciał kupić 220koron a pan w okienku mówi 36.82zł poproszę i tyle Ci ubywa z porfela ale masz 220koron lub np paliwo ze stacji zaxtą równowartość.
Edit: zobaczyłem tabelkę. Zgadza się. Płacąc w kunach czy koronach to tak jak byś kupował walutę co opisałem w przykładzie z kantorem
To logiczne.
yzedef napisał(a): Kolego, strasznie agitujesz ten produkt, w tym wątku głównie Twoje wpisy a w boju jeszcze produktu nie używałeś... tak więc nie mam nic przeciw Tobie, Twym wpisom i itp. ale daj sobie trochę na wstrzymanie póki nie użyjesz tej karty w boju lub ktoś inny
.
Nie agituję tylko mocno się tym interesuję. Zadaję pytania i odpowiadam na pytania na które znam odpowiedź. Nie muszę być pilotem aby wiedzieć czemu samolot potrafi latać
Wystarczy, że o tym przeczytam lub ktoś kto jest pilotem mi o tym opowie. To też są informacje.
Przecież karta już była testowana w Chorwacji. Są inne wątki o płatnościach kartą w Chorwacji gdzie inne osoby pisały co i jak działa. Tu wydzielił ktoś temat i piszę dużo bo żywo tym jestem zainteresowany.
Ja zrobiłem zdjęcie prawa jazdy. Potem selfiaka i wszystko przeszło bez problemu.
Myślę, że taka weryfikacja dokumentów jest wymagana ponieważ taka platforma może służyć do nie do końca legalnych rzeczy
Pralnia i przesyłanie brudnych pieniędzy
Żartuję