Nives, ostvari svoje snove, vraćaj se u Split i ne brini ni o čemu; a najmanje o tome, kako govoriš.. Možda će se naći netko, kome smeta... ali taj stvarno neće biti vrijedan, da se osvrćeš na njega...
Lijep pozdrav
Nives napisał(a):Tomislav - Dalmacijatour napisał(a):Ma Nives, nema problema, ali zanimljivo je da ne radiš greške u pisanju već točno pišeš što treba biti srpski, to i ispadne srpski. Na to da nisi svjesna što pišeš je stvarno čudno. Što se mene tiče, možeš pisati i albanski samo se radi o tome da je ovo hrvatski forum i trebalo bi pisati hrvatski. Možda je razlog tome i okruženje gdje se nalaziš momentalno...
Tomislave, ja sam veoma obzirna, vjeruj. Nikakvoj teoriji zavjere nema mjesta. Posljednji odgovor sam ti pisala u zurbi, stoga nisam stigla da uradim prijevod. Uvijek se trudim kada ovdje pisem, pisati na hrvatskom. Nekada, u zurbi, nesvjesno napisem neku rec iz srpsko-hrvatskog, varijante jezika na kome sam prvo pocela pisati i citati. Ako pogrijesim, nije namjerno.
Trudim se da razumijem da tebi konkretno to moze ovdje smijetati. Vjeruj da mi je besmisleno da se pravdam zbog neceg, zbog cega se ne osjecam u sustini kriva. Na ovom sam forumu zato sto volim Hrvatsku (sigurno nista manje od tebe) i zato sto sam iz Hrvatske podrijetlom. U Srbiji inace vec dugo ne zivim (mada ne vidim da to ima neki znacaj u prici, ali ti si na tako nesto sugerirao).
Ali hvala ti puno, jer si mi nesvjesno dao do znanja, te se mogu psihicki pripremiti sta me ceka kada dodjem u Hr za stalno. Iskreno, od takvih reakcija pomalo strepim, mada me svi prijatelji uvjeravaju da je to bezpotrijebno. Naravno, meni nije problem da govoriti na engleskom sve dok potpuno ne savladam hrvatski izgovor, ukoliko to moze nekoga povrijediti (iako se sve razumije). Samo je besmisleno kompliciranje, zar ne?
sto kaze dj. balasevic: "svirali smo ovu pesmu u skoplju i bitoli, portorozu, mariboru i ljubljani, puli, sarajevu, tuzli, subotici, podgorici, beogradu, novom sadu i osijeku - i SRCE se kaze - SRCE i tu boga nema."
mirko napisał(a):Nives,
Nemoj uzimati k srcu, glupe primjedbe "turbo hrvata".
Witam na Istrii - zachodna Chorwacja
Meni je ova pjesma Đorđa Balaševića, najbolja
Djordje Balasevic - Ne lomite mi bagrenje - koncert u Puli
Tomislav - Dalmacijatour napisał(a):Vidiš Nives kako ti sada ide dobro pisenje hrvatskog.
Sada si se stvarno trudila.
Kada dodješ u Hrvatsku, mislim da će svi normalni ljudi shvatiti da pošto ti to nije rodni jezik da ne pričaš savršeno . Iako u ovom zadnjem pismu ako izuzmem 2 male greškice, stravno je super. Dajem ti ocjenu 5.
Ali nisi napisala gdje se momentalno nalaziš....
Nives napisał(a):Tomislav - Dalmacijatour napisał(a):Vidiš Nives kako ti sada ide dobro pisenje hrvatskog.
Sada si se stvarno trudila.
Kada dodješ u Hrvatsku, mislim da će svi normalni ljudi shvatiti da pošto ti to nije rodni jezik da ne pričaš savršeno . Iako u ovom zadnjem pismu ako izuzmem 2 male greškice, stravno je super. Dajem ti ocjenu 5.
Ali nisi napisala gdje se momentalno nalaziš....
Tomislave, hvala na komplimentu, drago mi je da se razumijemo.
Napisi mi, molim te, koje su to dvije male greskice, bas me zanima, jer ih ne mogu pronaci.
Pozdrav
Josko Bulic napisał(a):Nema sprawedliwoszczi i nigdzie je nie bendzie.