weldon napisał(a):..... to musiał być pocieszny widok: Dudek w barwach narodowych ...
Raczej Duduś w barwach narodowych
weldon napisał(a):..... to musiał być pocieszny widok: Dudek w barwach narodowych ...
ja okrutna ...weldon napisał(a):Jolanda napisał(a):... akurat do tej części relacji fotka by się przydała
Okrutna jesteś ...
Z drugiej strony ... to musiał być pocieszny widok: Dudek w barwach narodowych ...
Dudek2222 napisał(a):A który to ja ?
Bo przez tę mgłę coś niedowidzę
Co? Kłopoty z pamięcią?Dudek2222 napisał(a):... druga nazywała się Tri Ferala ( Triferala ? )
Nie no, żartuję, szacun chłopie, po takim czasie, to ja bym pamiętał, że nad morzem byłem,Dudek2222 napisał(a): na kolejną wizytę, już w Chorwacji, przyszło czekać 29 lat, do roku 2004...
Dudek2222 napisał(a):Zapamiętałem dwie knajpki- Plavi Jadran, druga nazywała się Tri Ferala ( Triferala ? ), mieściła się w starej baszcie, stoliki stały b. blisko wody, tak blisko, że bez większego wysiłku można było zażyć nieplanowanej kąpieli.
W obu grali do świtu
Dudek2222 napisał(a):Rano rybacy wypływali na połów, nad morzem unosiła się mgiełka spalin, słychać było terkot silników. Na powrót z połowów czekały stada kotów i mew, które doskonale wiedziały, że nie minie ich smakowity kąsek.
Dudek2222 napisał(a):Czasy się zmieniły, świat ( i hotele ) stanąły przed nami otworem.
Ale nic nie smakuje tak, jak kiedyś...
adamk3 napisał(a): Kiedys to były czasy co kraj - inne towary w sklepie - ....
Janusz Bajcer napisał(a):adamk3 napisał(a): Kiedys to były czasy co kraj - inne towary w sklepie - ....
A jak towaru brakowało, to były to to tak zwane "przejściowe kłopoty" ...oraz kartki i kolejki.
Wolę globalizację.
Powrót do Nasze relacje z podróży