Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Relacji nie będzie ...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 06.07.2007 07:29

ciąg dalszy 1 września (obcięty przez usterki techniczne):

Na 19.tą jesteśmy umówienie z "wiławianki", więc idziemy w kierunku miejsca spotkania. Poznajemy ich bez trudu.
Śmiejemy się z zapoznawania: Aneta, Aneta, Mariusz, Mariusz...Nataszka i Kacper.
Malcy wędrują na brzeg na naukę plucia. A my siedzimy i gawędzimy o tym, co i kogo widzieliśmy, gdzie kolejny tydzień wakacji, czy warto pojawić się na najbliższym zlocie w Syrenkowie (przypominam, że to zaległa relacja, a najbliższy VII Scyzorykowy Zlot odbywa się w okolicach Kielc..Hielcowa).

Obrazek

Idziemy razem do Zatoki. Udało nam się, bo wracająca do apartamentu babci zabrała Kacpra ze sobą.
Już ciemno, a my nie spakowani na jutrzejszy wyjazd. Szkoda, że dopiero dziś poznaliśmy miejsce, gdzie można zjeść pyszne mini-calzone.

Zza pleców gapiów patrzymy na tancerkę z ogniami. Trzeba przyznać, że robi wrażenie.

Obrazek

Ajć...już tak późno. Musimy znikać.

W domu czeka na nas wk...(pip) teść (ryba całkiem zimna) i rakija - prezent od gospodarzy. Od nas dostali album o Polsce.

Jutro rano żegnamy apartament na wysokościach z kloacznym odorkiem. Jedziemy na południe, będziemy mieszkać nad samym morzem. I mam nadzieję, odorek nie pociągnie się za nami do kolejnej łazienki
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 06.07.2007 07:33

Ciąg dalszy 2 września.

Doskonale wyposażona kuchnia. Nie zabraknie talerzy, miseczek, sztućców, szkła ... jest wszystko i to w nadmiarze. Zapas świeczek, ścierek, zapałek, serwetek. Łazienka czysta i schludna. Tu też kosmetyki, ręczniki, apteczka z wyposażeniem, i najważniejsze: ANI GRAMA ODORKU Z KANALIZACJI!!!

Kawa, ciasteczko Kras, gruskovac z kostką lodu ... Panie i Panowie ... tak wygląda raj! Z rozkoszą rozsiadam się na werandzie… Już wiem, że to będzie naprawdę udany tydzień! Na werandę zaglądają radosne promienie słońca. Ja z lubością oglądam stare grafiki i obrazy zawieszone na ścianach apartamentu. Łaaaadne...

W wiklinowym koszu na werandzie znajduję olbrzymi wybór informacji turystycznych: ulotki, mapy, plany, przewodniki. Super!

Po południu i ja wybieram się na plażę. Nieduża, niemal cały dzień nasłoneczniona. Po stronie naszego apartamentu skały. Po lewej stronie więcej wodorostów i wybetonowane nabrzeże. Woda - marzenie. Cieplutka. Opływamy wystające kamienie. Z dala od kąpieliska roi się od jeżowców.
Obrazek

Obrazek
(to zasłonięte roletami okno i biały daszek z lewej strony zdjęcia to nasz apartament).

Wieczorem przyjeżdża Mario. Wielki, postawny i sympatyczny Chorwat. Na moje szczęście doskonale mówi po angielsku, więc w tym języku rozmawiamy. Stwierdza, że nas Polaków i Chorwatów łączą 3 rzeczy: kochamy pić, śpiewać i Jana Pawła II. Pytamy czy dużo Polaków gości w jego apartamencie. Odpowiedź pada szybko: Nie, bo Wy jesteście leniwi. Ja mam w styczniu zarezerwowany dom na cały sezon. A Wy piszecie w marcu i w maju i się obrażacie, jak odpowiadam, że już mam wszystko zajęte.

Potem kolacja, spojrzenia z werandy na zachodzące słońce. Jutro mamy zamiar zdobyć Dubrownik. Czekam na tę wycieczkę od 14 miesięcy!
Dobranoc.

PS. Adminie, jak chwilowe usterki miną, to można skasować ten i powyższy uzupełniajacy post.
Ostatnio edytowano 13.10.2011 12:51 przez mama_Kapiszonka, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.11.2007 16:58

mama_Kapiszonka napisał(a):...
Potem kolacja, spojrzenia z werandy na zachodzące słońce. Jutro mamy zamiar zdobyć Dubrownik. Czekam na tę wycieczkę od 14 miesięcy!
Dobranoc....

Admin zapomniał a Ty relacji nie dokończyłaś ... No i gdzie ten Dubrovnik :?: :cry:

P.S. W międzyczasie zdążyłem poznać klan Kapiszonów OSOBISTYCZNIE :oczko_usmiech:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 23.11.2007 13:38

sorry...ja jej już chyba nie dokończę. Czytaczy - najmocniej przepraszam!

Mam dobry argument, który za tym przemawia: rewelacyjne relacje cro-forumowiczów z tegorocznych wakacji ;-)
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 23.11.2007 14:43

mama_Kapiszonka napisał(a):sorry...ja jej już chyba nie dokończę. Czytaczy - najmocniej przepraszam!

Mam dobry argument, który za tym przemawia: rewelacyjne relacje cro-forumowiczów z tegorocznych wakacji ;-)

Eeeeeee tam, gadanie...
Jak ja opisałam dopiero niedawno wyjazd z 2006 to ty też dasz rade!!!!!
Czekamy z utęsknieniem na ciąg dalszy.... 8) 8) 8)
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 24.11.2007 19:44

:D Ha ha w muzeum muszli w Makarskiej mnie się nie udało :cry: :evil: :evil:
Ale w Baska Voda dało radę :lol: :lol: :lol:
http://jareksz.fotosik.pl/albumy/318231.html
ozyrys760
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys760 » 11.10.2011 09:08

:)
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 12.10.2011 04:49

czekam na więcej
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 13.10.2011 12:58

plessant napisał(a):czekam na więcej

Miło mi, że ktoś się do mej relacji ... sprzed 4 lat dokopał...

Ale ja jej rzeczywiście już nie dokończę... :-(

Może we wrześniu pojawi się coś o wakacjach AD 2012
:-)
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 13.10.2011 19:14

Witaj

Anetka wybieracie sie do Krakowa :?:

pozdrowienia
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży