Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Relacja z Vodic i nie tylko 2010 pod wpływem wypadku

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 10.04.2011 11:55

maniust napisał(a):Obrazek

......ale warto było zwiedzić Trogir i jest to obowiązkowa pozycja każdego Cromaniaka , bo co oczy nie zobaczą to i do dupa nie poczuje. :oczko_usmiech:

Właśnie wstawiajcie zdjecia wstawiajcie. Mimo ze mam podobne fotki , to jednak całkiem inne. Miło spojrzeć na zakątki gdzie się było, innym okiem :lol: :lol:

o powspominać .... :lol: :lol:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 10.04.2011 12:03

anakin napisał(a):
maniust napisał(a):Niestety , były plany na Plitvice , w tym roku ale jak wiadomo ....plan , planem a w praniu wychodzi inaczej.
Może w przyszłym roku z Plitvic coś wyda ....... :wink:

No to juz rozumiem dlaczego Ci się Krka podobało! :D
Ale powiem Ci ,że kolejność wybrałeś odpowiednią......
Generalnie (choć to tylko moje zdanie :wink: ) najpierw Krka , potem plitvickie.
Uwierz- kolejność naprawdę ma znaczenie. :wink:

Masz dużo racji. doznania w oglądaniu i podziwianiu Chorwacji trzeba dozować.
Bo jak zobaczysz to co największe i najwspanialsze to to inne juz Cie nie zachwyci . My bylismy na Plitvickich i Krka chyba juz nas nie zachwyci.

Zaczęliśmy Chorwację od Pakostane i pewnie na północ nie pojedziemy....

Cały czas jest plan dojechać do Dubrownika i co roku się nie udaje , bo najważniejsze łapać króliczka a nie go złapać.

:wink: :wink:
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 01.06.2011 14:16

dziś dotarłem do konca relacji-fajny język pisania, czekam na następną 8)
mosigar
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mosigar » 13.07.2011 14:29

Szkoda, ze dopiero dzis tu dotarłam :(
Swietna relacja. Wielkie dzięki.
Było milo powspominac, bo 4 dni temu wrocilam z Vodic, do Twojego campingu byl rzut beretem
arya15
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arya15 » 03.08.2011 20:52

mosigar napisał(a):Szkoda, ze dopiero dzis tu dotarłam :(
Swietna relacja. Wielkie dzięki.
Było milo powspominac, bo 4 dni temu wrocilam z Vodic, do Twojego campingu byl rzut beretem

A czy możesz podzielić się wrażeniami z podróży i pobytu? ja 10 VIII jadę do Srimy ( w ogóle pierwszy raz do Chorwacji) więc czytam wszystko co na ten temat forumowicze piszą ( i co moge odnaleźć w tym gąszczu- często sprzecznych-informacji) :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.08.2011 20:58

arya15 napisał(a):A czy możesz podzielić się wrażeniami z podróży i pobytu? ja 10 VIII jadę do Srimy ( w ogóle pierwszy raz do Chorwacji) więc czytam wszystko co na ten temat forumowicze piszą ( i co moge odnaleźć w tym gąszczu- często sprzecznych-informacji) :D

Między innymi ten temat Vodice Srima przeczytaj.
arya15
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arya15 » 04.08.2011 08:46

czytałam, czytałam.. :D . choć nie z taką przyjemnością jak Twoją fotorelację :D . szkoda,że jeszcze nie napisałeś tegorocznej - czekam z niecierpliwością :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.08.2011 13:57

arya15 napisał(a):czytałam, czytałam.. :D . choć nie z taką przyjemnością jak Twoją fotorelację :D

Miło mi że ci się podobało. :)
arya15 napisał(a):szkoda,że jeszcze nie napisałeś tegorocznej - czekam z niecierpliwością :lol:

Może jak wrócę we wrześniu z Riwiery to coś skrobnę.
Tylko czy można coś jeszcze więcej napisać o Riwierze Makarskiej przy tylu relacjach co są już na forum............... :?
rombix92
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rombix92 » 09.08.2011 18:15

Dziękuje Maniust za bardzo ciekawą i przydatną relacje, która przyda mi się do przygotowania mojego PIERWSZEGO wyjazdu do CRO. :)

Mam do ciebie jedno pytanie, mianowicie: Jak to wygląda z tym PN Krka? To jest tak, że dojeżdżam do Skradina i płacę 95kn za wstęp za równo na prom jak i do parku, który to prom wysadzi mnie pod samym wodospadem i będę miał możliwość zwiedzenia całego parku i kąpieli?

Wiem, że już sporo czasu minęło od twojej wizyty ale jakbyś pamiętał to byłbym wielce wdzięczny. Pozdrawiam.
kamo001
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamo001 » 09.08.2011 18:25

Tak płacisz za bilet do parku 96 kun za osobę dorosła (70 kun dzieci)
i płyniesz za darmo do parku
Pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.08.2011 18:39

rombix92 tak jak napisał kolega wyżej.

W cenie masz rejs statkiem , wstęp do wodospadów i kąpiel pod wodospadami. :lol:
rombix92 napisał(a):Wiem, że już sporo czasu minęło od twojej wizyty ale jakbyś pamiętał to byłbym wielce wdzięczny. Pozdrawiam.

Stary już jestem , ale pamięć jeszcze mam dobrą. :D
rombix92
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rombix92 » 10.08.2011 19:40

Wielkie dzięki Wam (Kamo i Maniust). Biuro podróży, które organizuje mój wyjazd proponuje mi wycieczkę: "Sibenik + Wodospady Krka" w cenie 20euro, lecz koszt wstępu na PN Krka z własnego portfela.

To ja wole do Sibienika i Skradina podjechać stopem (odpowiednio to odległość 12km i 30km od Vodic), a zaoszczędzone pieniądze wydać na PARASAIL zachwalany przez Ciebie :)
Neuromancer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Neuromancer » 08.08.2012 12:59

Może trochę nie na temat ale proszę o polecenie w okolicach Vodic winnic lub rozlewni wina gdzie można zaopatrzyć się w winko. Im bardziej lokalna i mniej komercyjna tym lepiej. A jeśli była by możliwość degustacji to było by super.
Al_Ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al_Ka » 09.08.2012 09:16

Za Sibenikiem kierunek Split (nie ta prowadząca do autostrady) co chwila są domki, przy których stoją tablice z wywieszkami Rakija, Vino, Oliwa- spokojnie zauważycie i przed kupnem skosztujecie tych trunków. Ceny 50kn za 1 l rakiji, 80kn za 1l oliwy za wino nie pamiętam.
hrmen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrmen » 26.08.2012 19:04

Byłem w lipcu tego roku w Vodicach .Wcześniej czytałem Twoją relacje która bardzo nam się podobała. Wszystko co zastaliśmy na miejscu było zgodne z wcześniejszym opisem.Ja i moja rodzina zauroczyliśmy się Dalmacją za rok wracamy. Maniust napisz czy w tym roku również byłeś w Chorwacji a może gdzieś jest relacja? Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Relacja z Vodic i nie tylko 2010 pod wpływem wypadku - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone