Relacja z podróży Turcja/Grecja 2010
napisał(a) Kowal38 » 08.09.2010 18:16
..kilka moich osobistych myśli , wrażeń i podziękowań!
Niestety nasza (Najdłuższa i Najwspanialsza Podróż w życiu! ) powoli zaczyna dobiegać końca, pozwolę sobie na
kilka osobistych sugestii.
Na początek przepraszam Was Wszystkich za ORTOGRAFIĘ i stylistykę , lecz niestety to nie jest moja najmocniejsza strona.
Relację piszę na żywo (proszę o wyrozumiałość), na małym netbooku w różnych warunkach, a "łokulory do cytania nosym
(+ 2,00 ) na scęście na dalekość dobze widzym"
Po powrocie do domku postaram się poprawić moje wypociny pod tym względem.
Postaram sie wkleić jakieś mapki z codziennymi trasami przejazdu , przesortuję fotki a trochę ich jest ( chyba z 2000) i
jakieś ciekawsze jeszcze wkleję, niestety ze zwykłego kompakciku ( sony h-10)
A Teraz Najważniejsze!
Na forum cro.pl , jestem już od kilku lat ,niewiele piszę , ale uwieżcie bardzo uważnie i dużo czytam.
Cieszę się bardzo , pomimo , iż jest to forum o przepięknej Chorwacji ,założono wątek "Jak nie Chorwacja..."
To dzięki temu wątkowi mogłem przeczytać Wasze fascynujące relacje o innych krajach!
Szczególnie zainteresowały mnie relacje o Turcji i Grecji.
Więc tak :
Wielkie i Szczere podziękowania dla!
- Piotrka B ... za super relacje ze Stambułu i podróży po Turcji !
( dzięki Tobie Piotrek nakreśliłem swój plan podróży i podążałem Twoimi śladami ( z małymi wyjątkami)!
- Franza .... moim subiektywnym zdaniem ,najpiękniejsze relacje!!!
( Franz wybacz za te " byki i stylistykę" , muszę dodać że nie powinienem tego pisać, lecz zazdroszczę Ci Twoich
przeżyć , doznań, , widoków , w Twoich podróżach , w odległe i mało odwiedzane przepiękne regiony bliskiego wschodu!!I pewnie nie tylko!
nie wiem czy mogę?
lecz myślę że moderatorzy mi wybaczą?
Podziękowania dla:
Baha z forum gazeta.pl
Simona z forum gazeta.pl
I oczywiście Carnivalki!!!! i Jackiego !!! z Travelforum!
Bardzo, ale to Bardzo Serdecznie dziękuję !Wszystkim Koleżankom i Kolegom i przepraszam że Wszystkich Was
tutaj nie wymieniłem !
Bo nie starczyło by czasu!
W piątek 10.09.2010 wyjeżdżamy ( z informacji na bieżąco z ciepłych- do zimnych krajów)
Pozdrówki dla Wszystkich!
ps: "zaś pijomy tera Łuzo , dziśka momy wiecorek zakońceniowy(pod wzglyndym alcoholu) ,pijomy według pźepisu Szefa ,
nareście nom to dopiyro śmakuje, ze śprajtym pół na pół , i dowomy se po dwie kostecki lodu,
bo my to wceśnij pijali z coca-cola i nie było to za dobre ,
ze śkrzinki juź nom ubyły dwa, ale fajnie sie tu siedzi i wspomino , tza bedzie cosik dokupić tego trunku za łostatni
zaśkórnioki w drodze powrotnej.Jutzejsy dzionek planujymy spędźić na typowym lezyniu bykiym ,wypocąć a w piątek w planie
do domku ,momy jesce Meteory po ceście do zwiedzynio.
Iwonke jakośik ściyło po tym łuzo i spi se dziełcha ,jo lecym to wzucić na forum do moij kawiarynki!
Chcieli my Wom dziśka pocykać zachód słońca na mozu jońskim! ale zas sie pewnie nie udo , a jest pzepiynkny!
Łobiecujym że jutro bydom foty !
No to co Moi Mili co cytocie ty moi wypociny.
Kochom Wos !Godom Wom Hej!
Pzyjezdzojcie tu i tam , piscie relacyje , a jo bede cytoł bez zime i planowoł! zaś, podług Wasych Wspomnień!
Naraka!
c.d.n.