Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki w podróży... Turcja/Grecja 2010

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 06.11.2010 23:12

Wspaniała wyprawa. Było miło poczytać i pooglądać, dzięki.
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 06.11.2010 23:40

Doczytałem się o waszym noclegu w Starim Hraście w Serbii podaj jakieś namiary na ten Hotel ijakie ceny od osoby lub po ile wyszło za pokój :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.11.2010 10:21

Bardzo interesująca relacja. W końcu od wyjazdu z kraju ile dni byliście w podrózy?.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 08.11.2010 16:34

Doczytałem się o waszym noclegu w Starim Hraście w Serbii podaj jakieś namiary na ten Hotel ijakie ceny od osoby lub po ile wyszło za pokój

płaciliśmy za 2-osobowy pokój z łazienką , Wi-Fi w pokoju , 15 euro od osoby , za nocleg ze sniadaniem

http://www.booking.com/hotel/rs/motel-s ... st.pl.html

Bardzo interesująca relacja. W końcu od wyjazdu z kraju ile dni byliście w podrózy?.

Wyjazd 21.08.2010 , powrót 11.09.2010 czyli w sumie 22 dni.

Pozdro! :wink:
Ostatnio edytowano 26.05.2011 08:13 przez Kowal38, łącznie edytowano 2 razy
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 08.11.2010 20:11

Jak radziliście sobie ze zmęczeniem na takich długich odcinkach ?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 08.11.2010 20:22

Crayfish napisał(a):Jak radziliście sobie ze zmęczeniem na takich długich odcinkach ?

no przeca pisał, że Łuzo na kartony kupował :)
Kowal38
Cromaniak
Do Caryfish

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 09.11.2010 08:24

Jak radziliście sobie ze zmęczeniem na takich długich odcinkach ?

tu BeJur trafił w dziesiątkę!

no przeca pisał, że Łuzo na kartony kupował

+ spore zapasy rozweselaczy z kraju na początek. :wink:

A tak na poważnie to pokonywanie kolejnych odcinków samochodem i poznawanie nowych regionów,pięknych krajobrazów , jest dla nas nieraz większą przyjemnością , niż wylegiwanie się na plaży łykając pivko!
I jeżeli te dwa aspekty dzielimy w zrównoważonych dawkach, zmęczenie , o ile występuje , bardzo szybko mija.

ps:

coś cholefcia fotki które miałem wrzucone na "fotozrzut.pl" nie działają jak należy od dwóch dni. Nie wiem co się stało , mam nadzieję że chopoki z Fotozrzuta naprawią tą usterkę , bo jak nie to czeka mnie trochę pracy
aby wrzucić je z jakiegoś innego serwera, ale na razie zaczekam do weekendu , może łobuzy usuną tą awarię!

Pozdrówki dla Wszystkich!
:wink:
mariusz-w
Koneser
Re: Do Caryfish

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 09.11.2010 08:29

Kowal38 napisał(a):
coś cholefcia fotki które miałem wrzucone na "fotozrzut.pl" nie działają jak należy od dwóch dni. Nie wiem co się stało , mam nadzieję że chopoki z Fotozrzuta naprawią tą usterkę , bo jak nie to czeka mnie trochę pracy
aby wrzucić je z jakiegoś innego serwera, ale na razie zaczekam do weekendu , może łobuzy usuną tą awarię!

Pozdrówki dla Wszystkich!
:wink:

Byłbym kontent ... na razie poczytam ! ;)

:)

Pozdrawiam
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 09.11.2010 13:51

przydatna była navi ? pisałeś że miałeś AM .
Kowal38
Cromaniak
Do Crayfish

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 09.11.2010 15:26

Hejka!

Jechałem część odcinków na Igo i większość na AM, miałem również wszystkie niezbędne mapy "papierowe"
Moim zdaniem takie połączenie jest najbardziej korzystne.
Np. pierwszy raz w życiu byłem samochodem w Stambule, i trafić bez pomocy AM do Sultanahmed jest dla mnie niewyobrażalne , straszny ruch oznakowanie nie najlepsze , trąbią z kazdej strony.

Drugim razem , jadąc do części europejskiej Turcji w Canakkle, automapa doprowadziła mnie bezbłędnie pod sam prom.
Wiele czasu można było przez to zaoszczędzić,
a pokonalismy 7500 km ( tak że podczas takiej podróży , każda zaoszczędzona godzina za kółkiem była na wagę złota)

Lecz np. bedąc w Kapadocji i jadąc na wycieczkę z Goreme do podziemnego miasta w Derinkuyu, AM i Igo wymiękły zupełnie (brak pokrycia) z godzinke błądziliśmy i dopiero przy pomocy starszego turka dotarliśmy do celu.

Pozdro! :wink:
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 09.11.2010 22:21

Dało by się fotki przywrócić ... bo mi nie chu chu ...
coś ten fotozrzut.pl u mnie nic nie wyświetla.
z foto-chost.pl widać.
------------------------------------------------------------------------------
Taki cenny materiał poglądowy miałby się iść paść -- nie może być !
Tylko nie wiem jak u innych ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2010 07:16

Jak się zajrzy kilkanaście razy,o różnych porach dnia i nocy,korzystajac z kilku przeglądarek to czasem jakaś fotka wyskoczy.
Choć jakiegoś algorytmu pojawiania i znikania jeszcze nie odkryłem ;)
A szkoda.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 10.11.2010 07:26

Dało by się fotki przywrócić ... bo mi nie chu chu ...
coś ten fotozrzut.pl u mnie nic nie wyświetla.
z foto-chost.pl widać.
------------------------------------------------------------------------------
Taki cenny materiał poglądowy miałby się iść paść -- nie może być !
Tylko nie wiem jak u innych ?

Hejka!

" No cosik sie robi w tym kierunku łod wcora wiecora, powoli ty foty montujym na nowo na "ImageShack" , bo tyn popzedni server był do d..... , chodziło,chodziło i wygasło. Ale łobiecujym ze ty foty łodkryncym pumału , i pore nowych dodom z nadziejom , ze moze jesce ty głupoty i foty gdosik pocyto i pooglondo"

Pozdro! :wink: :papa:
tamtam
Croentuzjasta
Re: Relacja z podrózy Turcja/Grecja 2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 16.06.2011 13:49

Kowal38 napisał(a):Dzień 12-ty Pamukkale- Grecja (01.09.2010)

Jest godzina 20-ta dojeżdżamy do środkowego palca Halkidiki( Sithonia) szukamy
szybko na mapie jakiejś miejscowości na południowo-zachodniej stronie , pada na Neos Marmaras .Zmęczeni dojeżdżamy
krętymi drogami do celu . Jest godzina 21:20 , ciemno ,parkujemy samochód na głównej uliczce , do morza 10 metrów,
z drugiej strony uliczki hotele, pensjonaty do koloru do wyboru.Zmęczeni , wybieramy w ciemno bungalow za jednym
z hotelików padamy do łózka i zapadamy w głęboki sen. Iwonce śnią się pewnie znowu ciuchy , a mi już nic bo byłem
strasznie zmęczony !

Narka! :papa: :hut: :sm:

:papa: :devil:

Cześć

Mam pytanie: ile płaciliście za ten nocleg w Neos Marmaras?

Pozdrav
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 16.06.2011 14:19

Cześć

Mam pytanie: ile płaciliście za ten nocleg w Neos Marmaras?

40 euro za nocleg za dwie osoby ( duży pokój, łazienka,tarasik 3 x 3m). hotelik nazywał się Meliton ,nie targowalismy się nawet ze względu na porę i zmęczenie , ale myślę że gdyby były chęci to znaleźlibyśmy coś tańszego napewno, lecz może nie w pierwszym rzędzie przy plaży. Neos Marmaras wybraliśmy przypadkowo ,hotelików jest dużo , a po wschodniej stronie "palca Sithonia" też jest podobno ładnie w Sarti "orange beach" , ale tam nie dotarliśmy !

Pozdrówki!

Jutro startuję na Peloponez!

:papa: :hut: :sm:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe