Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki w podróży po... Peloponezie 2011

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.06.2011 20:09

Widzę, że mimo małych przeciwności losu humor nie odpuszcza.
Tak trzymaj Kowal !
Plaże piękne, nawet dość pustawe.

A u nas w TV strajki i manify w Atenach!
PZDR.
perkac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 29.06.2011 08:14

Witam

Media mówią, że wczoraj i dzisiaj w Grecji strajk generalny.
Czy da się to odczuc?

A tak poza tym wyprawa super
Wyspa Elafonisos bajka i tu pytanie: jak sądzicie bo mam ją w planie czy kilka dni da się na niej wytrzymac?
Aha i jeśli widziałeś camping to co o nim sądzisz?

Życzę pogody i humoru

Pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 29.06.2011 11:52

Witam

Media mówią, że wczoraj i dzisiaj w Grecji strajk generalny.
Czy da się to odczuc?

A tak poza tym wyprawa super
Wyspa Elafonisos bajka i tu pytanie: jak sądzicie bo mam ją w planie czy kilka dni da się na niej wytrzymac?
Aha i jeśli widziałeś camping to co o nim sądzisz?

Życzę pogody i humoru

Pozdrawiam

Hejka!

8O

To co mówią media , to mnie za bardzo nie interesuje , tym bardziej na wakacjach...

Przytoczę tu parę sytuacji ...

np: jak są , czy były strajki , demonstracje w Warszawie , Gdańsku , na Śląsku , to ludzie w Polsce nie wypoczywali nad morzem , nad jeziorami, w górach , czy kto gdzie lubi . Ja myślę że nie miało to najmniejszego wpływu na ich plany wakacyjne ( no może za wyjątkiem stanu wojennego)..

...strajki i demonstracje być może są w Grecji jak piszesz , i o ile , to obejmują 1/10000 części kilku największych miast Greckich, przejechałem już na tych wakacjach szmat drogi po grecji i odnoszę wrażenie że przeciętny Grek ma to głęboko w ..pie! Turystyka w grecji to jedna z wiekszych gałęzi napędzających gospodarkę , i założę się że 99% Greków jest tymi strajkami znudzona albo wręcz zażenowana , gdyż
to pogrąża jeszcze bardziej ich stan prywatnych finansów , z uwagi na brak wystraszonych turystów..

Na Elafonisos ja bym wytrzymał całe życie i jeszcze z 1000 lat, jest jeden camping Simos , warunki bardzo dobre , są kwaterki prywatne, cisza ,spokój , piękne plaże ,piękne morze ( nie ma dyskotek itp ,jeżeli o to Ci chodzi)...

..to tyle mojego filozoficznego wywodu....

W żadnym miejscu Grecji , będąc na tych wczasach , nie dało się tego i nie da odczuć w najmniejszym stopniu , no chyba że ktoś lubi adrenalinę , jedzie do Aten i zamiast zwiedzac np Akropol , pcha sie na demonstrację na pod ministerstwo finansów!....

" syrokij drogi Ci zycymy i udanych wakacyji"
Pozdrowiomy!

:papa: :hut: :sm:

ps:" moja Pamela , jak lygła na plazy o łusmyju rano , tak je juz drugo po
połedniu i nie idzie ij nawet koniami ściągnąć! a jo chce na wyciecka sie
pzejechać i krew mie zalywo!!!"

:cry:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 29.06.2011 12:46

Hejka !

.... 8O wiadomości z łostatnij chwili!

" panoramka nasej zatocki"

Obrazek

" nie wiym jak to zrobic cobyscie to łobejzeki w powiynksyniu, dopiyro sie łucym"

"zrobił sie wiater, i jednoskzidłe Pegazy ,zacyły ciąć fale zatoki"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

" az tu naroz w radio pzed chwilkom podają , ze mogło dojść do wielkij katastrofy w zatoce Gialova!!!! godali po grecku ,ale s tego coch zrozumioł , mogło dojść do zdezynia niezidyntyfikowanego łobiektu z tankowcym, łolaboga!!! na scynści Kapitan tankowca w pore wyhamowoł!

Obrazek

zoroz po niom lecym i dziso już mo slaban na kompiele!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..... statek ocalał na scenście 8O :mrgreen:

c.d.n. :papa: :hut: :sm:
Ostatnio edytowano 13.02.2015 13:25 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.06.2011 12:56

Kowal38 napisał(a):" az tu naroz w radio pzed chwilkom podają , ze mogło dojść do wielkij katastrofy w zatoce Gialova!!!! godali po grecku ,ale s tego coch zrozumioł , mogło dojść do zdezynia niezidyntyfikowanego łobiektu z tankowcym, łolaboga!!! na scynści Kapitan tankowca w pore wyhamowoł!

Nic tylko napisać - olaboga!!!

:lol:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 29.06.2011 18:56

Hejka!

"dzisio sie nom nic za bardzo nie chciało bez ty upały , tak ze lezeli my se na plazy , pili pifo, kuzili cygaretle, dubali w nosach i mazyli ło niebieskich
migdołach , potym my se pojechali do Pilos na zakupy jaki , bo zapasy my juz syćki zezarli i wypili ( no zostało mi jesce 14 browarów z 60-ciu coch se pziwióz) .Pzijezdzomy do Pilos chcymy co kupić w jakim miynsnym i jazinioku , no i mos cłowieku , na ulickach pusto ,markety pozamykane , a pzed co drugom chałupom siedzom te greki pijajom ,kawke ,dubiom w nosie
i kuzom cygaretle 8O

.. no to se myślymy ,cheba je zecywiście tyn strajk i dupa zimno , ale patze idzie jakosik panicka , no to poskłodołech sybko w łebie po anglicku zdani,
bo po grecku umiym jyno Kalimera i sie pytom " Are You on strike?" a ona mi godo ni 8O ." We now have a siesta to seventeenth" 8O
Aha , myśle se, no to som my teraz w pyrdeli! ,co robić , spatki nie pojadymy na sucho ,siedli my se na ławecke, wyciongli cygaretle i packa nom posła zanim łodewzili ty swoi kramy , tak zech doseł do wniosku ze po grecku strajk to je siesta"

"pore fotek z tego siestowego dnia"

pobudka o 8:00 wokół cisza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nasz camping Navarino w Gialova

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"zamrazara i lodówa dlo syćkich"

Obrazek

Jedziemy na zakupy do Pilos

Obrazek

Obrazek

"ganc podobny do mie , jak byłech młody i piękny ....bo teraz to zech juz je jyno........ ale jesce nie ganc gupi"

Obrazek

Pilos

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"po zakupach pzigotowujos greckos obiados"

Obrazek

" małe co nie cos na zymbos dla mojos Pamelos"

Obrazek

"i Kowalos grekos Zorbos , małe co nie cos na zymbos"

"wersios wegetariańskos"

Obrazek

teraz ..... no wiadomo co i pod pieziny!

Pozdro!

c.d.n.

:papa: :hut: :sm:
Ostatnio edytowano 13.02.2015 13:44 przez Kowal38, łącznie edytowano 3 razy
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 29.06.2011 19:24

Masz doskonałe poczucie humoru.
To najweselsza relacja jaką ostatnio czytałem !
Na dodatek pełna życiowych mądrości ubranych w nieco figlarny sposób.
Jest bardzo "lekka" w czytaniu, okraszona ładnymi i fajnymi fotkami.
BARDZO mi się podoba to przymrużenie oka :D

PZDR.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 29.06.2011 19:52

zdecydowanie za dużo czasu poswięcam tej relacji... :D
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 29.06.2011 21:33

Jeszcze trochę i będziemy Kowalowi i Pamelce fundować drugi wyjazd w roku bo jedna jego relacja w sezonie to zdecydowanie za mało :twisted:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.06.2011 07:08

rewelacja!
choć nie ukrywam - na początku odrzucała mnie nieco odmienność jezykowa (bo mi się kojarzy z tą parą telewizyjną kurdupelek + polska Niemka), która teraz jest atutem i całość czytam z dużą radością! :wink:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 30.06.2011 07:24

Nie no, w końcu i ja muszę coś tu skrobnąć :wink:

Bardzo fajna relacja, jest dokładnie tak jak wyżej napisał Crayfish. Zdjęcia, humor i garść istotnych szczegółów.
Co prawda też jestem ze Śląska, tyle że Dolnego :wink: , ale lubię słuchać prawdziwej śląskiej mowy i jak się okazało, także i czyta się ją super :idea:

A że już niedługo mniej więcej powtórzymy Kowolkową trasę :wink: (mam nadzieję), z tym większym zainteresowaniem wszystko chłonę...

Pozdrawiam
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 30.06.2011 07:31

Crayfish napisał(a):Masz doskonałe poczucie humoru.
..........................................................
Na dodatek pełna życiowych mądrości ubranych w nieco figlarny sposób.
Jest bardzo "lekka" w czytaniu, okraszona ładnymi i fajnymi fotkami.
BARDZO mi się podoba ............

PZDR.

Krystof napisał(a):rewelacja!

..... odmienność jezykowa ............. jest atutem i całość czytam z dużą radością! :wink:

Podpisuję się ! 8)

... a czytam ... towarzyszę Wam od początku ... żeby nie było ! ;) :)

Pozdrawiam.
eisztar
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eisztar » 30.06.2011 07:52

Witam serdecznie.
Przyłączam się do czytania relacji.
Miejscowość Gialova a dokładnie obok niej "beach golden" prze super, my wróciliśmy trzy dni temu. :D
Rozglądajcie się na plaży na taflę wody bo można delfiny spotkać.
Pozdrawiam :D :D :D :D
hero35
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hero35 » 30.06.2011 08:04

Witam.Relacja zarombista szczególnie jak się gościa zna i wie jaki jest luzak na codzień.Miłego wypoczynku. 8)
major59
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) major59 » 30.06.2011 08:25

Witam! relacja zaj.. kowal pzdr z krakowa pochmurnego!! zamiast porannej prasy zawsze czytam Waszą relacje...i humor się poprawia na cały dzień.Wybieram sie pod koniec sierpnia w tamte rejony Hellady i każda informacja cenna,napisz jak w tym roku ceny w sklepach i tawernach .Moc pzdr. :lol: 8) 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kowolki w podróży po... Peloponezie 2011 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone