Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki w podróży po... Peloponezie 2011

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.06.2011 21:09

Widzę, że mimo małych przeciwności losu humor nie odpuszcza.
Tak trzymaj Kowal !
Plaże piękne, nawet dość pustawe.

A u nas w TV strajki i manify w Atenach!
PZDR.
perkac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 29.06.2011 09:14

Witam

Media mówią, że wczoraj i dzisiaj w Grecji strajk generalny.
Czy da się to odczuc?

A tak poza tym wyprawa super
Wyspa Elafonisos bajka i tu pytanie: jak sądzicie bo mam ją w planie czy kilka dni da się na niej wytrzymac?
Aha i jeśli widziałeś camping to co o nim sądzisz?

Życzę pogody i humoru

Pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 29.06.2011 12:52

Witam

Media mówią, że wczoraj i dzisiaj w Grecji strajk generalny.
Czy da się to odczuc?

A tak poza tym wyprawa super
Wyspa Elafonisos bajka i tu pytanie: jak sądzicie bo mam ją w planie czy kilka dni da się na niej wytrzymac?
Aha i jeśli widziałeś camping to co o nim sądzisz?

Życzę pogody i humoru

Pozdrawiam

Hejka!

8O

To co mówią media , to mnie za bardzo nie interesuje , tym bardziej na wakacjach...

Przytoczę tu parę sytuacji ...

np: jak są , czy były strajki , demonstracje w Warszawie , Gdańsku , na Śląsku , to ludzie w Polsce nie wypoczywali nad morzem , nad jeziorami, w górach , czy kto gdzie lubi . Ja myślę że nie miało to najmniejszego wpływu na ich plany wakacyjne ( no może za wyjątkiem stanu wojennego)..

...strajki i demonstracje być może są w Grecji jak piszesz , i o ile , to obejmują 1/10000 części kilku największych miast Greckich, przejechałem już na tych wakacjach szmat drogi po grecji i odnoszę wrażenie że przeciętny Grek ma to głęboko w ..pie! Turystyka w grecji to jedna z wiekszych gałęzi napędzających gospodarkę , i założę się że 99% Greków jest tymi strajkami znudzona albo wręcz zażenowana , gdyż
to pogrąża jeszcze bardziej ich stan prywatnych finansów , z uwagi na brak wystraszonych turystów..

Na Elafonisos ja bym wytrzymał całe życie i jeszcze z 1000 lat, jest jeden camping Simos , warunki bardzo dobre , są kwaterki prywatne, cisza ,spokój , piękne plaże ,piękne morze ( nie ma dyskotek itp ,jeżeli o to Ci chodzi)...

..to tyle mojego filozoficznego wywodu....

W żadnym miejscu Grecji , będąc na tych wczasach , nie dało się tego i nie da odczuć w najmniejszym stopniu , no chyba że ktoś lubi adrenalinę , jedzie do Aten i zamiast zwiedzac np Akropol , pcha sie na demonstrację na pod ministerstwo finansów!....

" syrokij drogi Ci zycymy i udanych wakacyji"
Pozdrowiomy!

:papa: :hut: :sm:

ps:" moja Pamela , jak lygła na plazy o łusmyju rano , tak je juz drugo po
połedniu i nie idzie ij nawet koniami ściągnąć! a jo chce na wyciecka sie
pzejechać i krew mie zalywo!!!"

:cry:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 29.06.2011 13:46

Hejka !

.... 8O wiadomości z łostatnij chwili!

" panoramka nasej zatocki"

Obrazek

" nie wiym jak to zrobic cobyscie to łobejzeki w powiynksyniu, dopiyro sie łucym"

"zrobił sie wiater, i jednoskzidłe Pegazy ,zacyły ciąć fale zatoki"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

" az tu naroz w radio pzed chwilkom podają , ze mogło dojść do wielkij katastrofy w zatoce Gialova!!!! godali po grecku ,ale s tego coch zrozumioł , mogło dojść do zdezynia niezidyntyfikowanego łobiektu z tankowcym, łolaboga!!! na scynści Kapitan tankowca w pore wyhamowoł!

Obrazek

zoroz po niom lecym i dziso już mo slaban na kompiele!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..... statek ocalał na scenście 8O :mrgreen:

c.d.n. :papa: :hut: :sm:
Ostatnio edytowano 13.02.2015 14:25 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.06.2011 13:56

Kowal38 napisał(a):" az tu naroz w radio pzed chwilkom podają , ze mogło dojść do wielkij katastrofy w zatoce Gialova!!!! godali po grecku ,ale s tego coch zrozumioł , mogło dojść do zdezynia niezidyntyfikowanego łobiektu z tankowcym, łolaboga!!! na scynści Kapitan tankowca w pore wyhamowoł!

Nic tylko napisać - olaboga!!!

:lol:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 29.06.2011 19:56

Hejka!

"dzisio sie nom nic za bardzo nie chciało bez ty upały , tak ze lezeli my se na plazy , pili pifo, kuzili cygaretle, dubali w nosach i mazyli ło niebieskich
migdołach , potym my se pojechali do Pilos na zakupy jaki , bo zapasy my juz syćki zezarli i wypili ( no zostało mi jesce 14 browarów z 60-ciu coch se pziwióz) .Pzijezdzomy do Pilos chcymy co kupić w jakim miynsnym i jazinioku , no i mos cłowieku , na ulickach pusto ,markety pozamykane , a pzed co drugom chałupom siedzom te greki pijajom ,kawke ,dubiom w nosie
i kuzom cygaretle 8O

.. no to se myślymy ,cheba je zecywiście tyn strajk i dupa zimno , ale patze idzie jakosik panicka , no to poskłodołech sybko w łebie po anglicku zdani,
bo po grecku umiym jyno Kalimera i sie pytom " Are You on strike?" a ona mi godo ni 8O ." We now have a siesta to seventeenth" 8O
Aha , myśle se, no to som my teraz w pyrdeli! ,co robić , spatki nie pojadymy na sucho ,siedli my se na ławecke, wyciongli cygaretle i packa nom posła zanim łodewzili ty swoi kramy , tak zech doseł do wniosku ze po grecku strajk to je siesta"

"pore fotek z tego siestowego dnia"

pobudka o 8:00 wokół cisza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nasz camping Navarino w Gialova

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"zamrazara i lodówa dlo syćkich"

Obrazek

Jedziemy na zakupy do Pilos

Obrazek

Obrazek

"ganc podobny do mie , jak byłech młody i piękny ....bo teraz to zech juz je jyno........ ale jesce nie ganc gupi"

Obrazek

Pilos

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"po zakupach pzigotowujos greckos obiados"

Obrazek

" małe co nie cos na zymbos dla mojos Pamelos"

Obrazek

"i Kowalos grekos Zorbos , małe co nie cos na zymbos"

"wersios wegetariańskos"

Obrazek

teraz ..... no wiadomo co i pod pieziny!

Pozdro!

c.d.n.

:papa: :hut: :sm:
Ostatnio edytowano 13.02.2015 14:44 przez Kowal38, łącznie edytowano 3 razy
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 29.06.2011 20:24

Masz doskonałe poczucie humoru.
To najweselsza relacja jaką ostatnio czytałem !
Na dodatek pełna życiowych mądrości ubranych w nieco figlarny sposób.
Jest bardzo "lekka" w czytaniu, okraszona ładnymi i fajnymi fotkami.
BARDZO mi się podoba to przymrużenie oka :D

PZDR.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 29.06.2011 20:52

zdecydowanie za dużo czasu poswięcam tej relacji... :D
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 29.06.2011 22:33

Jeszcze trochę i będziemy Kowalowi i Pamelce fundować drugi wyjazd w roku bo jedna jego relacja w sezonie to zdecydowanie za mało :twisted:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.06.2011 08:08

rewelacja!
choć nie ukrywam - na początku odrzucała mnie nieco odmienność jezykowa (bo mi się kojarzy z tą parą telewizyjną kurdupelek + polska Niemka), która teraz jest atutem i całość czytam z dużą radością! :wink:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 30.06.2011 08:24

Nie no, w końcu i ja muszę coś tu skrobnąć :wink:

Bardzo fajna relacja, jest dokładnie tak jak wyżej napisał Crayfish. Zdjęcia, humor i garść istotnych szczegółów.
Co prawda też jestem ze Śląska, tyle że Dolnego :wink: , ale lubię słuchać prawdziwej śląskiej mowy i jak się okazało, także i czyta się ją super :idea:

A że już niedługo mniej więcej powtórzymy Kowolkową trasę :wink: (mam nadzieję), z tym większym zainteresowaniem wszystko chłonę...

Pozdrawiam
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 30.06.2011 08:31

Crayfish napisał(a):Masz doskonałe poczucie humoru.
..........................................................
Na dodatek pełna życiowych mądrości ubranych w nieco figlarny sposób.
Jest bardzo "lekka" w czytaniu, okraszona ładnymi i fajnymi fotkami.
BARDZO mi się podoba ............

PZDR.

Krystof napisał(a):rewelacja!

..... odmienność jezykowa ............. jest atutem i całość czytam z dużą radością! :wink:

Podpisuję się ! 8)

... a czytam ... towarzyszę Wam od początku ... żeby nie było ! ;) :)

Pozdrawiam.
eisztar
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eisztar » 30.06.2011 08:52

Witam serdecznie.
Przyłączam się do czytania relacji.
Miejscowość Gialova a dokładnie obok niej "beach golden" prze super, my wróciliśmy trzy dni temu. :D
Rozglądajcie się na plaży na taflę wody bo można delfiny spotkać.
Pozdrawiam :D :D :D :D
hero35
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hero35 » 30.06.2011 09:04

Witam.Relacja zarombista szczególnie jak się gościa zna i wie jaki jest luzak na codzień.Miłego wypoczynku. 8)
major59
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) major59 » 30.06.2011 09:25

Witam! relacja zaj.. kowal pzdr z krakowa pochmurnego!! zamiast porannej prasy zawsze czytam Waszą relacje...i humor się poprawia na cały dzień.Wybieram sie pod koniec sierpnia w tamte rejony Hellady i każda informacja cenna,napisz jak w tym roku ceny w sklepach i tawernach .Moc pzdr. :lol: 8) 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kowolki w podróży po... Peloponezie 2011 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies