Katerina napisał(a):
Ech, skąd ja znam to zmaganie się z pogodą, wpatrywanie się w niebo co kilka minut itd...Od trzech lat nasze wrześniowe wakacje tak wyglądają. Czerwiec wydaje się idealną porą na wyjazd, ale po powrocie wkurzałabym się, że wszyscy dopiero jadą na wakacje, a ja już po...
gusia-s napisał(a):Dla nas jaskinia Biserjuka była wybawieniem od panującego upału, aż nie chciało się z niej wychodzić
piotrf napisał(a):
W jaskini żyje/mieszka wiele organizmów żywych , zwierząt , którym światło kiepsko służy . . .
ik26 napisał(a):Widokowo zjazd do Starej Baški miażdży Miałaś rację Gusiu. Żadne zdjęcia tego nie oddadzą. Pozdrawiam z słonecznej wyspy KRK.
Igłą pinii napisał(a): Za to w pobliskim Soline, tym z błotami, przeżyłam cro- traumę. Wybraliśmy tę miejscowość jako nasze miejsce pobytowe.
Marsallah napisał(a):Rozumiem, że opowiadasz o czasach przed GSV?
Igłą pinii napisał(a):
Na GSV nie zawsze wszystko widać.
Katerina napisał(a):Ja tego wynalazku prawie w ogóle nie używam...Lubię jak mnie rzeczywistość zaskakuje, jakbym miała jechać i wiedzieć w którym miejscu na każdej ulicy jest śmietnik, lub ławka to bym się zanudziła
Marsallah napisał(a):
Poza tym, chodzi o ogólny pogląd, nie o szczególiki - ja wielokrotnie "sondowałem" miejsca prze pierwszą podróżą, względnie obczajałem, co mi przepadło. Tak jak nie przepadam za nawigacją samochodową (wciąż używam papierowych map + telefonu), to jednak mapy google i GSV potrafią ratować dupsko
Pääkäyttäjä napisał(a):Czasami lepiej jednak zerknąć na StreetView - co jest w okolicy bo parafrazując znajomka, dziwił się widokiem rafinerii
To jeszcze nie nic, co powiesz na zdziwienie że Supetar okazał się być na jakiejś wyspiePääkäyttäjä napisał(a):Czasami lepiej jednak zerknąć na StreetView - co jest w okolicy bo parafrazując znajomka, dziwił się widokiem rafinerii
gusia-s napisał(a):To jeszcze nie nic, co powiesz na zdziwienie że Supetar okazał się być na jakiejś wyspiePääkäyttäjä napisał(a):Czasami lepiej jednak zerknąć na StreetView - co jest w okolicy bo parafrazując znajomka, dziwił się widokiem rafinerii
Serio, babka kupiła wycieczkę w BP i nawet przed wyjazdem nie sprawdziła gdzie leży Supetar. Przekonała się dopiero jak ją dowieźli na miejsce a potem wyrażała niezadowolenie z powodu uwięzienia na wyspie
ruzica napisał(a):O tym miażdżącym widoku, to akurat ja napisałam , ale niech będzie Baw się dobrze ..ik26 napisał(a):Widokowo zjazd do Starej Baški miażdży Miałaś rację Gusiu. Żadne zdjęcia tego nie oddadzą. Pozdrawiam z słonecznej wyspy KRK.
gusia-s napisał(a): Polecam kamp Skrila przed Stara Baska, szczególnie ze wiedzie do niego super trasa na motocykl ...
ruzica napisał(a): Widokowo zjazd do Starej Baški miażdży
Wrzesień zaliczyłam 2 razy: 1-upał, woda jak zupa, rok później - średnia pogoda, a morze tylko termometr potwierdzał, że nie jesteśmy nad Bałtykiem...ruzica napisał(a):Katerina napisał(a):Ech, skąd ja znam to zmaganie się z pogodą, wpatrywanie się w niebo co kilka minut itd...Od trzech lat nasze wrześniowe wakacje tak wyglądają. Czerwiec wydaje się idealną porą na wyjazd, ale po powrocie wkurzałabym się, że wszyscy dopiero jadą na wakacje, a ja już po...
A mnie się marzy chorwacki wrzesień, myślałam, że jest pewniejszy pogodowo
Zrobiłam tak samo rok temu.....ruzica napisał(a):A ja lubię zimą pochodzić ludzikiem po mapie z myślą, że za kilka miesięcy tam będę. Ale też nie za dużo, żeby nie było jak w ubiegłym roku na Hvarze- przed wyjazdem przeczytałam chyba ze 20 relacji, wszystkie od deski do deski, przejrzałam dokładnie mapy i kilka blogów....
piekara114 napisał(a): rok później - średnia pogoda, a morze tylko termometr potwierdzał, że nie jesteśmy nad Bałtykiem...
woka napisał(a):ruzica napisał(a):Widokowo zjazd do Starej Baški miażdży
Etam .... miażdżył jakieś 20 lat temu. Wówczas było niebezpiecznie.
Podobnie jak przejazd z Rijeki na KRK (obecnie tzw. stara droga). Można było dostać drgawek.
Ale to już było .....
Katerina napisał(a):ruzicaStari Grad- plaża w Milnej, to mi kazało promem płynąć Bo Milną pokazywało, ale tę na Braču
Na Visie też jest Milna
Pääkäyttäjä napisał(a):Czasami lepiej jednak zerknąć na StreetView - co jest w okolicy bo parafrazując znajomka, dziwił się widokiem rafinerii