nulka1 napisał(a):Jedna z rodzin dostała to pierwszej nocy po przyjeździe - niczego "tutejszego" nie zdążyła zjeść. - ODPADA
To jeszcze sprawdzę jak się załacza zdjęcia...
Jeszcze jedno - poczyałem te i owe opisy , ja byłem w chorwacji w okolicy splitu - po 2 dniach miałęm swedzacą wysypkę na nogach poniżej kolan , cholernie swedzącą z malućkimi krosteczakmi - skąd ? dużo pływałem , nurkowałęm , lubie ogladac podwodny świat znalazłęm 2 kraby i 200 kun pod motorówką niemca ale też widziałem niemca jak nurkował z butlą w piance niepełnej , czyli mogi od kolan i rece od łokci odsłonięte , leżał prawie na dnie i widziałem w pewnym momencie jak noga musnęła o rośliny on ją poderwał jakby go poparzyło - tak jak nasza pokrzywa ! . moja córka młodsza tez miała egzeme na policzku mało ale takie skupisko krostek .
Tam są rosliny które paża , ale niekt tu nie wspomina o meduzach ! , we włoszech w okolicach Bari a to też adriatyk - o tym głośno - chodzi oto ze motorówki potrafia te meduzy zmielic jak mixer i takie szczatki pływają i pażą a poniweaż to coś zmielone jest bezbarwne i martwe to morze jak kazdy śmiec wyżuca naq brzeg , my tam pływamy ! trudno zauważyc meduze wielkośi kalafiora - a zmieloną ?
ja postawiłbym na meduzy , lub rośliny wodne .
Ja stosowałem fenistil żel ,ciut pomagał ,ale i tak swędziało , a na meduzy podobno jest dobrze posmarowac masłem ? poczytajcie na forach .