Franz napisał(a):[. Teraz już w ciemno walę do jakiegoś Francuza i on płaci swoją kartą a ja wręczam mu gotówkę.
Nie rozumię.
woka napisał(a):Franz napisał(a):[. Teraz już w ciemno walę do jakiegoś Francuza i on płaci swoją kartą a ja wręczam mu gotówkę.
Nie rozumię.
weldon napisał(a):ale kw pewnie trochę pociągnie jeszcze.....
weldon napisał(a):Tak architektonicznie, to Ryga, jak widzę, to taka budapesztańsko-gdańsko-kazimierzowsko-warszawska jest.
woka napisał(a):Nie rozumię.
kw napisał(a):W moim wieku to wcale nie takie pewne
Człowiek nie zna dnia ani godziny.
jan_s1 napisał(a):wszelkie przejawy ograniczania wolności działają na mnie, jak czerwona płachta na byka....
jan_s1 napisał(a):Odniosę się jeszcze do poruszanych wcześniej stosunków izraelsko - amerykańskich. ...
weldon napisał(a):woka napisał(a):Franz napisał(a):[. Teraz już w ciemno walę do jakiegoś Francuza i on płaci swoją kartą a ja wręczam mu gotówkę.
Nie rozumię.
Pewnie jak w Carrefour'ze, przed świętami - pani przy kasie płaci za twoje zakupy bonami,
które dostała w formie premii, a ty jej równowartość w gotówce oddajesz.
jan_s1 napisał(a):Ale niezależnie od motywów to przecież jest de facto ograniczenie wolności. Nieprawdaż?
jan_s1 napisał(a):Nie powiem, kraj fascynujący z mnóstwem pięknych i ciekawych miejsc do obejrzenia, ale jestem uczulony na pewne sytuacje. Może zbyt długo żyłem w kraju bez wolności i teraz chcę coś nadrobić, więc wszelkie przejawy ograniczania wolności działają na mnie, jak czerwona płachta na byka. A że usposobienie mam choleryczne, obawiam się o rezultat takiej konfrontacji.
Franz napisał(a):weldon napisał(a):woka napisał(a):Franz napisał(a):[. Teraz już w ciemno walę do jakiegoś Francuza i on płaci swoją kartą a ja wręczam mu gotówkę.
Nie rozumię.
Pewnie jak w Carrefour'ze, przed świętami - pani przy kasie płaci za twoje zakupy bonami,
które dostała w formie premii, a ty jej równowartość w gotówce oddajesz.
Jeśli wyjaśnienie weldona byłoby niewystarczające, to dodam, że traktuję złapanego tubylca, jak wpłatomat.
Pozdrawiam,
Wojtek
Piotrek_B napisał(a):Tylko akurat takie "ograniczenie wolności" popieram nie tylko tam ale na wszystkich lotniskach.
Niestety samoloty to łakome kąski dla czubków.
kw napisał(a):[TAM trzeba być aby na wszystko odtąd patrzeć z innej perspektywy.
Niekoniecznie w aspekcie religijnym.
Krzysztof
woka napisał(a):Po co płacić tubylcowi gotowke a tenże zaplaci za mnie kartą. ....... Przeciez należało od razu zapłacić w kasie gotówka i po sprawie. ( no ....... chyba że tam tylko karty chodzą ale o takim czyms jeszcze nie słyszałem).