Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Relacja , której nie było Disneyland - Paris

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.03.2010 19:37

Relacja , której nie było a jest ...
Moje podróże to pasmo wstrząsających przeżyć.
Czy nie mogę jak normalna jednostka ludzka .Zapakować manele, dojechać spokojnie i wrócić. Nie mogę niestety bo nie byłabym sobą;)

Wstępne podsumowania i wnioski
1 Obsługa samolotów to naprawdę mili ludzie . Ostatecznie nie przykuli mnie łańcuchami do fotela , nie aresztowali mnie i nie wysadzili a skłaniam się ku opinii , że powinni :)
2 ilość wydanej kasy szok!
3 zabójczych kolejek górskich dwie może nawet trzy, jednak trwały szok spowodował , że ich nie pamiętam;)
Pozostałe wnioski zamieszczę na koniec relacji

Maj
.. Piękny miesiąc. Zielona trawka , słoneczko. Moją duszą targa potworna chęć skomplikowania sobie życia . Czas więc zaplanować podróż.
Bardzo chciałam pojechać do Disneylandu jak mała kilkuletnia dziewczynka .
Jedyny problem to jak się tam dostać . Na pieszo nie dolezę. Samolotów nienawidzę, a samochodem mąż zaprotestuje .
Obejrzałam foldery stronę www no prawdziwy komercyjny raj.. ale jak w prawdziwej bajce . Z dnia na dzień pokusa była silniejsza....

Przy okazji pobytu we Francji postanowiłam odwiedzić siostrę w Londynie . Była już u niej cała rodzina prócz mnie . Ja kategorycznie
nie latam samolotami . Perspektywa odbycia 4 startów i 4 lądowań była absolutnie nie do zaakceptowania .
Ponieważ istnieje coś takiego jak pociągi "śmigacze" . Uratowały plan wyjazdu i stanowiły jedyne radykalne rozwiązanie .

Przelot do Londynu a potem pociągiem do Paryża
Mężowi uparcie wmawiałam , że bilety na pociąg są tanie;)
Co jednak znacząco mijało się z prawdą:)
Ostatnio edytowano 20.03.2010 20:14 przez Muliness, łącznie edytowano 5 razy
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.03.2010 19:39

zapowiada się ciekawie :)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 03.03.2010 19:51

no ciekawe :D ciekawe....poproszę z przybliżonym kosztorysem :D :wink: moje dziecię marzy o takiej wycieczce :?
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 03.03.2010 19:54

hajduczek napisał(a):no ciekawe :D ciekawe....poproszę z przybliżonym kosztorysem :D :wink: moje dziecię marzy o takiej wycieczce :?

dopisuje sie i niecierpliwie czekam na cd :)

Pozdrawiam Iza :)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 03.03.2010 20:27

Mnie też tutaj nie może zabraknąć :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.03.2010 20:29

też poczytam......... :wink: :wink: :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.03.2010 20:45

Witam Cieplusio!:) nie wiedziałam , że ktoś już tu zajrzał Cieszę się :D I trochę się zawstydziłam :) Nie wiem jak ze mną wytrzymacie ;) ale mam nadzieję , że nudzić się nie będziecie:)
szczepciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczepciu » 03.03.2010 20:48

Znając Twój talent pisarski, na pewno nie :lol: :wink: :lol:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 03.03.2010 21:08

Ach ta ciekawość... :roll: Bezwzględnie muszę zostawić tutaj swój ślad, żeby przypadkiem czegoś nie przegapić :wink:

Muliness, trzymam kciuki i czekam na ciąg dalszy...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.03.2010 21:08

zdjęć duuużo wrzuć :)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.03.2010 21:20

:D Witam Ciepluchno nowo przybyłych :)
Szczepan trzymaj kciuki to bedzie jazda bez trzymanki nie wiem jak dam radę;)
Dromaderze cieszę sie , że zawitałeś dzieki za kciuki będą potrzebne
Arku zdjęć będzie bardzo dużo;) Jak tylko tam dolecimy ,technicznie zmniejszam je właśnie do wymaganych 800pix ów;)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 03.03.2010 21:49

Dosiadam i czekam cierplwie na dalszy ciag 8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2010 21:59

Muliness napisał(a):...technicznie zmniejszam je właśnie do wymaganych 800pix ów;)

IrfanView -> przetwarzanie wsadowe :wink:
Będzie szybciej i pełna automatyzacja, a ty będziesz miała więcej czasu na pisanie :wink:

pzdr
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.03.2010 22:04

Czas płynął...
Rezerwacji dokonałam przez internet . Płacąc kartą , potwierdzenia przysłali mi do domu po okresie ok 2 tygodni .
Wszystko szło gładko zdecydowanie aż za bardzo

Pocieszałam się codziennie , że samoloty spadają tylko czasami i uparcie odrzucałam myśl , że wsiądę do metalowej puszki . Będą mi kazać grzecznie siedzieć ,że na bank nie sprawdzą silnika , za mało wleją benzyny, niepodokręcali śrub i ten blaszany potwór runie . Dwie noce przed wyjazdem nie spałam zastanawiając się - runie czy nie;)?

Dzień wyjazdu 17 czerwca
Któraś tam rocznica mojego ślubu . To taki kiepski dzień aby latać samolotem , który jest wadliwy.
Słowem, które przewijało się od samego rana był kilogram i nadbagaż
Właziłam na wagę z walizką dziesięć razy, potem sama walizka . Cyrk trwał długo wyciąganie łachów , chowanie . Ja absolutnie muszę zabrać niebieski sweter a córka misia. Bez misia ona nigdzie nie jedzie a sweter był najważniejszą rzeczą dla mnie.
Mąż osoba niesamowicie spokojna , kompletnie nie zwracając uwagi ładował bateryjki . Udało się w końcu i bagaż osiągnął prawowitą wagę. Miś pojechal mój sweter też;)

Podjazd na lotnisko uzmysłowił mi , że to nie sen i wbrew mojej ideologii zmuszona będę fruwać;)
Skamieniałam widząc u drzwi wejściowych terminalu. Komitet Pożegnalny
rodziców ,kuzynkę ,znajomych .

- No to pięknie ( pomyślałam ) zapewne chcą mnie pożegnać przed tym feralnym lotem. Buziaki , uściski . Wątrobę miałam w gardle .

Ustawili mnie do jakiejś kolejki , moja kochana przyjaciółka Ewa dała mi obrazek świety ( ludzi z fobią trzeba wspierać). Pokazałam Panu dowód osobisty licząc na to , że mi go zabierze i pozwoli wrócić do domu
Oddał.....
Stanęłam w następnej kolejce przed bramką i Panem z noktowizorem w oczach.
Przede mną stał jegomość, którego po wyglądzie oceniłam na szczyt cyganerii. Pakował swoje precjoza do koszyka . Stałam i tępym wzrokiem
gapiłam się jak wrzucał bransoletkę, zegarek, sygnecik, klucze , kluczyki , zapalniczkę .
Zastanawiałam się ile ma jeszcze kieszeni. Przelazł!!!
w końcu :evil: przez tą bramkę Podchodzę ja :)
Pan celnik najwyraźniej zrażony po poprzedniku. Zażyczył sobie oschłym głosem abym opróżniła kieszenie .

Wiec to zrobiłam :D z niesamowitą galanterią w sam środek koszyka położyłam mu obrazek święty nic innego nie miałam;)

Prawie runął, zamilkł i chyba odebrało mu mowę bo skinał tylko głową abym odeszła dalej;) więc sobie dostojnie pomaszerowałam. cdn
Ostatnio edytowano 20.03.2010 20:17 przez Muliness, łącznie edytowano 6 razy
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.03.2010 22:07

Będę podglądał ... Nareszcie koniec z nudą :D
Następna strona

Powrót do Francja - France

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies