Odcinek 7
Dzień 2
To będzie odcinek , który zapewne spodoba się najbardziej
najmniejszym cromaniakom> kulminacyjnym momentem , każdego dnia jest
Parada . Rozpoczyna się o godzinie 15:00 pod Zamkiem Śpiącej Królewny i biegnie wzdłuż promenady.
Dla dzieci to chwila
dzikiej radości. Choć tak naprawdę dorosłym wiele nie brakuje , żeby tańcować. Ci bardziej odważni i spontaniczni bawią się na całego:)
Radzę Wam wcześniej zadbać o dobre miejsce widokowe
W pierwszym dniu zamiast promenady widziałam kolorową czapkę gościa , który przede mną stał
)
W drugi dzień (już człowiek nauczony doświadczeniem ).
Zajęłam strategiczne miejsce na rondzie
Udało mi się sfotografować paradę a uwierzcie mi , że to nie jest proste zadanie . Nie byłam tam sama a każdy chciał robić zdjęcia.
Na zamku rozlegają się trąby , Rozbrzmiewa muzyka iii
zaczeło się;)
Roztańczone wiewióry. Zabawiają publikę:)
Pierwsza platforma
Gigantycznych rozmiarów .
Większość postaci jadących na platformach to aktorzy, rzucają konfetti, balony ,machają , cudują i wygłupiają się;)
Główni gwiazdorzy . Od nich to wszystko się zaczęło
Donald
Tył pierwszej platformy .Guffi wyraźnie ma dość hasania z tłumem
a za nimi tanecznym krokiem zbliża się kolejna platforma i kolejne postacie z bajek;)
Królestwo Alicji w Krainie Czarów
Zła Królowa . Prawie na nią wlazłam a raczej ona na mnie;)
Mimo że nie wolno samemu zabardzo się zbliżać Porządku delikatnie pilnuje ochrona inaczej tłum ludzi stratowałby taką królową i każdy zabrałby sobie jej kawałek do domu na pamiątkę:)
Alicja po łyku eliksiru powodującego nagły wzrost;)
Pinokio w wyskokowych bamboszach
I tył drugiej platformy
A teraz platforma na widok Której moje dziecko
oszalało ze szczęścia . Czyli bohaterowie bajki Toy Story .
W pierwszej kolejności ołowiane żołnierzyki a potem Ukochany Buzz:) Wrócę jeszcze w relacji do Buzza
Mała Mulina w 2 dzień pobytu miała na sobie
kostium Buza
Jest jego fanką od zawsze .
Stałyśmy w pierwszym rzędzie ja z aparatem mąż z kamerą a dziecię wrzeszczało z radości . Nie docierały argumenty , że to aktor .
Uwierzcie mi ale byłam przekonana ,że jest zdolna wskoczyć do Buzza i pojechać z nim na tej platformie ... i wtedy Buzz wynagrodził mojemu dziecku
dozgonną miłosć;)
Machał do niej śmiał sie i cudował !!!
Była jedynym dzieckiem za niego przebranym i to dlatego;) ale dla niej był to szał szczęscia:)
Buzz to ten kosmita siedzący na platformie.
Zanim przejdę do dalszej części parady. Wytłumaczę rodzicom małych cromaniaków o co chodzi
z kostiumami;)
Na terenie parku i rzecz jasna wszystkich krain. W sklepach są sprzedawane kostiumy .
W zależności jakie dziecko ma preferencję:)
Dzieci biegają po parku poprzebierane w swoich ukochanych bohaterów. Dziewczynki najczęściej są księżniczkami;)i tak przykładowo strój Buzza Astrala kuowałam w krainie Kosmos:)
Oczywiście nie jest to reguła i obowiązku kupowania i przebierania nie ma;)
Kubusiowej platformy niestety nie mam w calej okazałości. Ponieważ "uwiódł "mnie tygrys;)
Musiałam
czynnie uczesrniczyć ;) w zabawie ale mam choć zdjęcie Kubusia;)
Tygrys
mnie opuścił i pobiegł zabawiać inne Panie a nadjechała
Platforma przyjaciół i wrogów Piotrusia Pana;)
całkiem sympatyczny ten Piotruś Pan;)
Muzyka się zmienia i oczom wszystkich ukazuje sie Platforma z bohaterami
negatywnymi z różnych bajek;)
Do nich machają tylko dorrośli . Dzieci patrzą albo z przerażeniem albo delikatnie mówiąc ze złością;)
Skaza z bajki Król Lew
I Urszulka z bajki Mała Syrenka
Czekaliśmy z zapartym tchem kto następny . Kolejny szał małej Muliny. Nadjeżdzali bohaterowie z bajki , która w jej rankingu ma srebrny medal
Król Lew ze swoją świtą;)
i bardziej szczegółowo
I
kulminacyjny moment parady
Gdzie wszystkie małe buzie dziewczynek śmieją się , mali faceci nie wiem jak podchodzą do tematu
Na ostatniej platformie jadą ksieżniczki Wszystkie te najbardziej znane i kochane
Kopciuszek . Śpiąca Królewna, Piękna i Bestia. Jasmina z Alladyna i Syrenka;)
Fruwaja wstążki naprawdę ta parada odjęła mi kilkanaście lat;)
Zapomniałam o aparacie, zdjęciach
Mąż wszystko relacjonował na kamerze .Więc szał ciał Mulina pląsa
w strugach deszczu! Nawet Mała Mulina łaskawszym okiem patrzy na księżniczki i pląsa w stroju kosmity;)
Bardzo miłe Panie mokły ale nie dawały po sobie poznać;) Jak bardzo chcą iść do domu;)
Syrenka była trochę unieruchomiona machała rączką i ogonkiem
Jasmina
Aurora czyli piękna Śpiąca Królewna na górze widać suknie Kopciuszka no ale .. jej zdjęcie musi zrobic ktoś inny;)
Świetna zabawa dla małych i dużych . Wydawało mi się tam wszystko jak we śnie... cudnie:) cdn